Hocam kıymetli bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum.14 Ocak uçağını anlıyorum ama 23 Aralık'ta verdiğim siparişlerden hiçbir haber yok. Gümrük yoğunluğundan olduğunun farkındayım ama neredeyse 30 gün oldu. Sipariş sayıma baktığımda, aynı adrese 28 sipariş gözüküyor 23 Aralık - 10 Ocak tarihi arasında toplam ürün miktarı da aşağı yukarı 50 falandır. Aynı adrese bu kadar fazla ürünün gönderilmesi yüzünden mi bir sorun yaşıyorum yoksa yoğunluktan mı?
Hocam eğer Shein üzerinden bir siparişten bahsediyor isek rutin süreçte 23 Aralık tarihinde verdiğiniz siparişin elinize maksimum 2 haftalık bir sürede ulaşmış olması lazım gelir.
Fakat münferit bir takım nedenlere bağlı durumlardan dolayı bu yönde bir belirsizlik yaşıyor olabilirsiniz, yani aynı TC nin 5 alışveriş üzeri kullanımı, sipariş geçilen ürün veya ürünlerin Shein ihracat yönetmeliğine uygunsuzluğu, alınan ürün veya ürünlere ilgili gümrük muhafaza biriminde Türkiye ye ithalatı yasak ürünler listesinde yer alması nedeniyle sebep belirtilmeksizin el konulması ya da gümrük muhafaza biriminde ürün veya ürünlerin kaybedilmesi ve akabinde ihracatçı firmaya geri bildirim yoluyla bilgi geçilmemesi aklıma ilk gelen nedenler arasındadır...
Fakat yine de ümitsizliğe kapılmayın, bir ihtimal bahsettiğiniz siparişiniz, 30 EU sınırının sonlandırılmasına dönük karar sonrası bir anda artan ithalat yoğunluğu nedeniyle de sürüncemede kalmış olabilir. Durum hakkında elinizde sipariş detay bilgileri var ise direk Shein ile temasa geçerek sürecinizi baskılayın, olmadı en kötü ücret iadesi alır ve vakit kaybetmeden aynı siparişi bugün tekrar geçersiniz, ki ürünleri sipariş geçerken gönderim tarihlerinin 6 Şubat 2026 tarihine yetişecek uygunluğa sahip olduğundan da mutlaka emin olunuz... Tekrar geçmiş olsun...