Rehber I.R.O.N. Güç Kaynağı (PSU) Tier List – Alpha | 2025

Logo rev 1.0.webp

Herkese selamlar,

Uzun zamandır aklımda olan bir tier list’i sonunda hazırlamayı kısmen bitirdim. Ancak bunu yayınlamış olmam, listenin tamamen bitmiş olduğu anlamına gelmiyor. Hâlâ çok sayıda eksik model mevcut; fakat hayatımda yaşanan bazı sebeplerden dolayı bu hâliyle paylaşmak istedim. Köşede boşuna duracağına, en azından insanlara fayda sağlamasını istedim. Umarım beğenirsiniz.

Ayrıca belirtmek isterim ki bu tier list, SPL’s’ten tamamen farklı bir formatta.

Eğer aradığınız bazı modelleri bu listede bulamazsanız, önce eski tier list’ime göz atabilirsiniz; orada daha fazla model mevcut. Orada da yoksa SPL’s tier list’ine bakmanızı öneririm.

Dikkat!!!
Tier list'i ilk açtığınızda boyut muhtemelen %100 olacaktır. Onu Tier List'i en iyi şekilde okuyabilmek için en düşük %90, en fazla %65 yapın.​

👇 Tierlist 👇

Son düzenleme:
Hocam yorumun için teşekkür ederim.

Bunu takip ediyorum ama indirimi haber vermeden bitirmeleri beni biraz üründen soğuttu açıkçası. 1400₺ fazla vermek istemiyorum.
Buna 7700₺ vermişken de 8-9 bandına çıkabilirim.
Bundan daha iyi beyaz şunu al diyebileceğin bir model var mıdır?
Beyaz bir model yok açıkçası. Zaten pek bir model de kalmadı artık. ASUS Rog AURA veyahut MSI MAG A1000GS gibi modeller var.

O zaman uyması gerekli. ASUS 180mm uzunluğunda. Arada 20mm'lik pay da kalıyor. Yalnız kablolar için pay var mı? O değer sadece PSU içinde yazılabiliyor.
Hocam geldi , taktım çalıştı şükür. 16 pin connectordan 2 x 8 1 tane de düz pcie takarak çalıştırdım. kutuda 2x8 cpu , 4x8 pcie kablosu çıkıyor yazıyor ama sadece 2 tane pcie çıktı ayrı olarak

Beyaz bir model yok açıkçası. Zaten pek bir model de kalmadı artık. ASUS Rog AURA veyahut MSI MAG A1000GS gibi modeller var.
Merhaba, tekrardan rahatsız ediyorum geçen cuma 7500e 850w platin lian li sipariş ettim fakat 7700e msi a850gs de var. Asus aura çok övünüyor fakat 1000 1200w olduğu için fiyat çıkıyor sizce msi varken lian li alınır mı yoksa bu fiyata göre kalitesi hepsinin düşük mü kalır?

Başka seçenekte yok zaten. Yalnız satıcı sıkıntılı deniyordu heralde. 850W olursa bu da olabilir:

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@yusuf7878 Hocam merhaba, High Power Performance FS ile aynı platformu kullanıyor sanırım, öyle mi? Yorumunuz var mı? Loose 12v load regulation demiş. https://hwbusters.com/psus/chieftec-vega-m-850w-atx-v3-1-psu-review/11/
Öyle. Ki kendimde zaten High Power Performance GD ATX 3.0 kullanıyorum o da Performance FS'nin platformunu kullanıyor. Sadece kapasitörler ve fan daha kaliteli.

12V hattı doğru. Gevşek gerçekten de. Bende 450W'lık yük altında 1.5 yıl sonunda 11.8V'a kadar düştü. Loop döngüsü keşke daha agresif ya da 12v hattı biraz yukarı ayarlansaymış. Bu gidişle 2 yıl sonra ünite çöp olacakmış gibi geliyor bana.

Bir de benim şansıma dehşet coil whine olması biraz beni soğuttu ama yapacak bir şey yok. PWM kontrolcünun boştayken burst moda geçince de coil whine oluşturması cabası. Artık 6 7 ay sonra garantisi bitince açıp lehim kırığı var mı diye bakacağım. Maşallah garantiside o kadar uzun ki...

Neyse üniteyi çok gömdüm. En azından Cratos gibi noname polimer kullanmıyor.

Bu da benimkiyle neredeyse birebir aynı mesela. Bu arada Performance FS yerine bu da alınabilir:

Aynı platform benzer bileşenler. Bulk kapasitörden kısılmış gibi duruyor sadece.

HWbusters'ın ben testlerine güvenmiyorum artık. Gold sample kullanıyorlar gibime geliyor.

Son düzenleme:
Başka seçenekte yok zaten. Yalnız satıcı sıkıntılı deniyordu heralde. 850W olursa bu da olabilir:

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öyle. Ki kendimde zaten High Power Performance GD ATX 3.0 kullanıyorum o da Performance FS'nin platformunu kullanıyor. Sadece kapasitörler ve fan daha kaliteli.

12V hattı doğru. Gevşek gerçekten de. Bende 450W'lık yük altında 1.5 yıl sonunda 11.8V'a kadar düştü. Loop döngüsü keşke daha agresif ya da 12v hattı biraz yukarı ayarlansaymış. Bu gidişle 2 yıl sonra ünite çöp olacakmış gibi geliyor bana.

Bir de benim şansıma dehşet coil whine olması biraz beni soğuttu ama yapacak bir şey yok. PWM kontrolcünun boştayken burst moda geçince de coil whine oluşturması cabası. Artık 6 7 ay sonra garantisi bitince açıp lehim kırığı var mı diye bakacağım. Maşallah garantiside o kadar uzun ki...

Neyse üniteyi çok gömdüm. En azından Cratos gibi noname polimer kullanmıyor.

Bu da benimkiyle neredeyse birebir aynı mesela. Bu arada Performance FS yerine bu da alınabilir:

Aynı platform benzer bileşenler. Bulk kapasitörden kısılmış gibi duruyor sadece.

HWbusters'ın ben testlerine güvenmiyorum artık. Gold sample kullanıyorlar gibime geliyor.
Niye güzel model yok onu anlamiyorum.
Son bir sorum var bütçem 10k olsa ne önerirdin?
Rog Thor 850w plat falan önerir misin ikinci elden vs. Veya gaming gecesinden düşürsem.

Alıntıyı görüntüle

Herkese selamlar,

Uzun zamandır aklımda olan bir tier list’i sonunda hazırlamayı kısmen bitirdim. Ancak bunu yayınlamış olmam, listenin tamamen bitmiş olduğu anlamına gelmiyor. Hâlâ çok sayıda eksik model mevcut; fakat hayatımda yaşanan bazı sebeplerden dolayı bu hâliyle paylaşmak istedim. Köşede boşuna duracağına, en azından insanlara fayda sağlamasını istedim. Umarım beğenirsiniz.

Ayrıca belirtmek isterim ki bu tier list, SPL’s’ten tamamen farklı bir formatta.

Eğer aradığınız bazı modelleri bu listede bulamazsanız, önce eski tier list’ime göz atabilirsiniz; orada daha fazla model mevcut. Orada da yoksa SPL’s tier list’ine bakmanızı öneririm.

Dikkat!!!
Tier list'i ilk açtığınızda boyut muhtemelen %100 olacaktır. Onu Tier List'i en iyi şekilde okuyabilmek için en düşük %90, en fazla %65 yapın.​

👇 Tierlist 👇

PSU'um satilinca hem PSU'suz kalmamak hem de lianli gaming gecesinden indirime girene kadar denemek için Amazon depodan 5900₺'ye Msı MAG A850GL aldım.
Cw dibine görmedikçe duyulmuyor ama eski PSU'ma göre boşta fan sesi duyuyorum. Kullanır mıyım yoksa iadeler miyim bilemedim. PSU takma süreci de çok yorucu. Odamda masa küçük olunca her seferinde salona götürüyorum oralar dağılıyor falan.
Fanlar çok rahatsız etmiyor ama net duyuluyor yani.
1000264104.webp
1000264072.webp
1000264077.webp
1000264078.webp
1000264074.webp
1000264076.webp

PSU'um satilinca hem PSU'suz kalmamak hem de lianli gaming gecesinden indirime girene kadar denemek için Amazon depodan 5900₺'ye Msı MAG A850GL aldım.
Cw dibine görmedikçe duyulmuyor ama eski PSU'ma göre boşta fan sesi duyuyorum. Kullanır mıyım yoksa iadeler miyim bilemedim. PSU takma süreci de çok yorucu. Odamda masa küçük olunca her seferinde salona götürüyorum oralar dağılıyor falan.
Fanlar çok rahatsız etmiyor ama net duyuluyor yani.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
A-GL modelleri zaten fan sesiyle ünlü. Normal. Fiyat beyaz bir PSU için idare eder, normal bir PSU için iyi değil.

Bu arada geç cevap veriyorum kusura bakmayın. Foruma girmiyorum artık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,782
Üyeler
188,476
Son üye
Robert Charlie
Geri