RX 9070 xt Darboğaz yapmayan işlemci tavsiyesi

paran nakitse 9700x 2.el temiz 11.500 tl ye 9070xt nitroyu da 35-36 liraya bulabilirsin. 7500x3d valo ve cs2 oyunlarında yüksek fps alır diğer oyunlarda 7500f den farkı yok malesef o yüzden göstermesi normal. X3d demek rekabetcı oyunlarda yuksek fps anlamına gelıyor cache bellekten dolayı sen darbogaz gıtsın ıstıyorsan ya 2k-4k monıtor yapacaksın 7500f o zaman besler yada 9700x felan alacaksın 1080p de 2k da besler. Ayrıca o sitelerin çoğu sallamasyon 7500f 5070ti la da darbogaz yapar 9070xt ile de

O siteler sallamasyon kullanma, darboğaz da sabit bir şey değil ayrıca.

Darboğazın yazdıklarınla alakası yok yok ama 5070 ti ilede 9070xt ile de darboğaz yapar 7500f biraz daha güçlü işlemci almalısınız

Darboğaz hesaplama siteleri tamamen kolpa inanmayın. 2k monitör alacaksan 7500f ile bile kullanırsın sorun olmaz.

Benim eski sistemin parçaları, 7600 ile aralarında pek bir fark yok açıkçası, sadece 7600 gpu olmadan da görüntü veriyor:) ddr5 güzel seçim olur ama ekran kartına çok üst segment almana gerek yok bu modellerin soğutması zaten çok iyi uygun ve gözüne güzel geleni seç

9070xt 7500f için 2k da iyidir hocam

2k oled al keyfine bak :D
9070xt seçerken hangi sıralama ile tercih yapmalıyım sizlerce. sapphire pure, pulse ve nitro ayrıca asrock taichi ve asus var. 34-35 lere ilk bulduğu mu almam ile 42-45 lere nitro almam arasında f/p olarak çok şey değişirmi. yada 45 bine değer mi.

9070xt seçerken hangi sıralama ile tercih yapmalıyım sizlerce. sapphire pure, pulse ve nitro ayrıca asrock taichi ve asus var. 34-35 lere ilk bulduğu mu almam ile 42-45 lere nitro almam arasında f/p olarak çok şey değişirmi. yada 45 bine değer mi.
Performans farkı olmaz sadece soğutmaları daha iyi tepe modellerin, karşılaştırmalarını yapıp öyle alabilirsin , kart bütçesinden kısıp işlemci yada farklı parçalara ekleyebilirsin

nitro için 5k uyguna almak isterim. ama büyük şehirlerde değilim malesef. para bir yana nitro pakete deyip al çık yapabilsem. muhtemelen İstanbul dadır 35 bine nitro. rastgele bir yerden de almaya nasıl güvenecez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir haftadır kasa seçimine yoğunlaştım, o da dipsiz bir kuyu. en son lian li 207 ye yaklaştım seçimde. sonrasında işlemci ve ekran kartını alacaktım. 9070 xt nitro geçen hafta 40k ya taksitli hepsiburadada vardı ama şuan kafayı yediler 45-46 ya satıyorlar taksitli.
nitro satıyorum adanadayım 9070xt 34kya elden veririm.

xfx swift al f/p kralı.

Soğutucu ne kadar önemliyse macunuda okadar önemli bende 7800x3d rtx5080 ekran kartı var araştırarak sistem topladım tek tek
Aldığım ürünler sıcaklık değerleri 53 derece üstünü şimdiye kadar görmedim

Thermal Grizzly - Kryonaut Termal Macun

Thermalright Hyper Vision 360 UB ARGB Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

termal macun öneriniz için teşekkür ederim. bendede zm stc10 diye zalmanın ürünü varmış. geçtiğimiz yaz almıştım. soğutucu için kule tip çift radyatörlü olanlardan düşünüyorum. umarım doğru tercihtir. şuan ki kule tek radyatör ve bu işlemcide işimi görüyor.

2K da darboğaz yapmaz yapsa bile önemsiz bir şey. Param var diyorsan 9800X3D alacaksın.

2K da darboğaz yapmaz yapsa bile önemsiz bir şey. Param var diyorsan 9800X3D alacaksın.
param var demiyorum hocam. işlemciye maximum 11-12k bütçe düşünüyorum. ama işimi 3-4 sene görürse 7500f de olabilir. ordan kısıp anakarta yüklenmekti amacım. beni rahat ettirecek işlemci tam olarak nedir 9800x3d den başka. 9600x mi 9700x mi ?

param var demiyorum hocam. işlemciye maximum 11-12k bütçe düşünüyorum. ama işimi 3-4 sene görürse 7500f de olabilir. ordan kısıp anakarta yüklenmekti amacım. beni rahat ettirecek işlemci tam olarak nedir 9800x3d den başka. 9600x mi 9700x mi ?
7500F fazlasıyla yeter sana anakartı o kadar yükseltmene gerek yok. O kadar bütçen varsa 7800X3D çek keyfine bak.

termal macun öneriniz için teşekkür ederim. bendede zm stc10 diye zalmanın ürünü varmış. geçtiğimiz yaz almıştım. soğutucu için kule tip çift radyatörlü olanlardan düşünüyorum. umarım doğru tercihtir. şuan ki kule tek radyatör ve bu işlemcide işimi görüyor.
Rica ederim ama iyi bir işlemciye geçince kule tipi soğutucular randıman vermiyor bilginiz olsun 9700x gaming gecesinde 12k düşüyordu bu işlemciye geçebilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,538
Üyeler
188,616
Son üye
Mehwm3tt
Geri