Yardım İphone düştü kamera çalışmıyor

xthepatates

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
381
Bugün işyerinde iphone 13 pro max telefonumu düşürdüm ve anten şeritleri arasında kalan L şeklindeki kasanın köşe parçası arkaya doğru eğildi elimle bastırıp geri düzelttim ama hala en ufak dokununca geri eski haline dönüyor ve oynuyor. Bu olaydan sonra kamerada 0.5x ve 3x üzeri tamamen gitti. Sinematik açılmıyor donup kalıyor. Portre sadece 3x çalışıyor. Elimle kapatıp baktığımda 3 kameradan sadece alttakinde olanlar çalışıyor. Bunun çözümü var mıdır ?

Yardımcı olan herkese teşekkürler.

tamirciye gideceksin çözüm bu inceleyip sana fiyat çıkarsın büyük ihtimalle kasa ve ekran değişir ekranda sıkıntı varmı ya da başka bir parçada

Bugün işyerinde iphone 13 pro max telefonumu düşürdüm ve anten şeritleri arasında kalan L şeklindeki kasanın köşe parçası arkaya doğru eğildi elimle bastırıp geri düzelttim ama hala en ufak dokununca geri eski haline dönüyor ve oynuyor. Bu olaydan sonra kamerada 0.5x ve 3x üzeri tamamen gitti. Sinematik açılmıyor donup kalıyor. Portre sadece 3x çalışıyor. Elimle kapatıp baktığımda 3 kameradan sadece alttakinde olanlar çalışıyor. Bunun çözümü var mıdır ?

Yardımcı olan herkese teşekkürler.
yetkili bir servise götürün telefoncuya gidip ucuza kasa değiştireyim demeyin kasadan şebeke wifi sorunları yaaşayabilirisiniz direk appledan yada yetkili gürgençler troy olabilir randevu oluşturun

yetkili bir servise götürün telefoncuya gidip ucuza kasa değiştireyim demeyin kasadan şebeke wifi sorunları yaaşayabilirisiniz direk appledan yada yetkili gürgençler troy olabilir randevu oluşturun
kasa gitti diyor gürgençlerin yapacağı 40-50k para isteyip yeni bir telefon vermek olacak

çıkma orjinal kasa değişimi yapılabilir kasanın yan sanayisi olmaz
kasanın öyle bir yan sanayisi olurki nasıl olmaz çıkma diye çakma takan çok ilerde satarkende çakma kasayı kimse almaz

bekle knk zaten bildiğim bir bilgiyi kesinleştirmek için bilen birine soracağım

1. Malzeme Kalitesi ve Isı Dağılımı

Orijinal iPhone kasaları, ısıyı dağıtmak üzere optimize edilmiş özel alaşımlardan yapılır. Yan sanayi kasalarda ise genellikle daha ucuz alüminyum veya alaşımlar kullanılır.
Risk: Telefonun normalden daha fazla ısınabilir. Isı tahliye edilemediğinde batarya sağlığı hızla düşer ve işlemci performansı (throtling) azalır.

2. Şebeke ve Wi-Fi Sorunları

iPhone'un kasası aynı zamanda anten sisteminin bir parçasıdır. Yan sanayi kasalardaki yalıtım bantlarının kalitesizliği veya metalin yoğunluk farkı:
Sonuç: Çekim gücünde düşüş, Wi-Fi kopmaları veya Bluetooth bağlantı sorunları yaşatabilir.

3. Suya ve Toza Dayanıklılık

Bir iPhone'un kasası açıldığı an, fabrikadan gelen o meşhur "IP68" sertifikası (su geçirmezlik) geçerliliğini yitirir.
Gerçek: Yan sanayi kasalarda parçalar birbirine orijinali kadar milimetrik oturmadığı için, değişimden sonra telefonun suyla temas etmesi genellikle "elveda" demektir.

4. Tuş Hissiyatı ve Kozmetik Kusurlar

Yan sanayi kasalarda en çok karşılaşılan "sinir bozucu" detaylar şunlardır:
-Sessize alma düğmesinin gevşek olması veya sertleşmesi.
-Renk tonunun orijinalden hafif farklı (genellikle daha mat veya çiğ) durması.
-Şarj soketinin veya hoparlör deliklerinin tam hizalanmaması.

yan sanayi takıncı bu sorunlar oluyor direk

tamirciye gideceksin çözüm bu inceleyip sana fiyat çıkarsın büyük ihtimalle kasa ve ekran değişir ekranda sıkıntı varmı ya da başka bir parçada

Hocam telefon yurtdışı zaten 15-16 aydır kullanmaktayım hatasızının ederi bile 15 bin tl şuanda. Bu haliyle satıp üstüne ekleyip üst modele mi geçeyim

Hocam telefon yurtdışı zaten 15-16 aydır kullanmaktayım hatasızının ederi bile 15 bin tl şuanda. Bu haliyle satıp üstüne ekleyip üst modele mi geçeyim
bence öyle yapmak daha mantıklı

1. Malzeme Kalitesi ve Isı Dağılımı

Orijinal iPhone kasaları, ısıyı dağıtmak üzere optimize edilmiş özel alaşımlardan yapılır. Yan sanayi kasalarda ise genellikle daha ucuz alüminyum veya alaşımlar kullanılır.
Risk: Telefonun normalden daha fazla ısınabilir. Isı tahliye edilemediğinde batarya sağlığı hızla düşer ve işlemci performansı (throtling) azalır.

2. Şebeke ve Wi-Fi Sorunları

iPhone'un kasası aynı zamanda anten sisteminin bir parçasıdır. Yan sanayi kasalardaki yalıtım bantlarının kalitesizliği veya metalin yoğunluk farkı:
Sonuç: Çekim gücünde düşüş, Wi-Fi kopmaları veya Bluetooth bağlantı sorunları yaşatabilir.

3. Suya ve Toza Dayanıklılık

Bir iPhone'un kasası açıldığı an, fabrikadan gelen o meşhur "IP68" sertifikası (su geçirmezlik) geçerliliğini yitirir.
Gerçek: Yan sanayi kasalarda parçalar birbirine orijinali kadar milimetrik oturmadığı için, değişimden sonra telefonun suyla temas etmesi genellikle "elveda" demektir.

4. Tuş Hissiyatı ve Kozmetik Kusurlar

Yan sanayi kasalarda en çok karşılaşılan "sinir bozucu" detaylar şunlardır:
-Sessize alma düğmesinin gevşek olması veya sertleşmesi.
-Renk tonunun orijinalden hafif farklı (genellikle daha mat veya çiğ) durması.
-Şarj soketinin veya hoparlör deliklerinin tam hizalanmaması.

yan sanayi takıncı bu sorunlar oluyor direk
canım benim sen hasta mısın orjinal kasa bulunur takılır diyorum?

knk en mantıklısı model yükselt tabi ki başka bir sorun varsa sorabilirsin

canım benim sen hasta mısın orjinal kasa bulunur takılır diyorum?

knk en mantıklısı model yükselt tabi ki başka bir sorun varsa sorabilirsin
bende şunu söylüyorum orijinal takıldığını çıkma olarak biliyorum sorun şu telefoncuya güvenmek lazım

Geri