Yardım EKRAN KARTI YÜKSELTMEK İSTİYORUM

Zen 2 de 4 tane 4 çekirdekli küme var ve her kümede 16mb önbellek var. Sadece 4 çekirdekli kümelerin birini tamamen kullanıp kalan üçünün deaktif olduğu R3 3300X hariç tüm Zen 2 işlemcilerde en az 2 küme aktif o yüzden gecikme oluyor.

Zen 3 de kümeler 8 çekirdek ve 32mb önbellek olarak güncellendi, o yüzden R9 hariç tüm seriler tek kümeyle çalışıyor bu da gecikmeyi baya azaltıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O konuda yanlışın var R5 5500ün çekirdek yapısı ve küme mantığı Zen 3 ile aynı eski nesil değil. APU mimarisinde Zen 3 için tek 8 çekirdekli küme (R5 de 6 çekirdek aktif) ve o kümeye bağlı 16mb önbellek var, önbellek çok yer kapladığı için grafik birimine yer ayırmak için oradan kısıyorlar genelde.
Zen 2de 2 küme 16x2 mb olarak hatırlıyorum bunların birini tam performans kullanabildiğini diğerini ise fabricden dolayı cache cache miss ve yüksek gecikme sorunlarına neden olduğunu hatırlıyorum yanlış olabilir

Zen 2de 2 küme 16x2 mb olarak hatırlıyorum bunların birini tam performans kullanabildiğini diğerini ise fabricden dolayı cache cache miss ve yüksek gecikme sorunlarına neden olduğunu hatırlıyorum yanlış olabilir
Doğrudur 2 küme ve iki ayrı cache olması performansı tek kümeye göre baya limitliyor. Tam olarak “birini kullanamıyoruz” değil de ikisi aktif olunca birinin cachesindeki veri diğer kümede lazım olursa o iş çok gecikiyor.

Şöyle Zen 2 nin mimarisi dediğiniz gibi ama Ryzen 9 için bahsettiğiniz 2 kümeli ccd den 2 tane takıp toplam 4 küme yapıyorlardı, o 2 tane ccd işini hala yapıyorlar o yüzden Ryzen 9 serisi 2 kümeli devam ediyor ve 64mb önbelleği oyun performansı olarak göremiyoruz tersine bazen tek kümeli Ryzen 7 den daha yavaş oluyorlar 😀

Son düzenleme:
Doğrudur 2 küme ve iki ayrı cache olması performansı tek kümeye göre baya limitliyor.

Şöyle Zen 2 nin mimarisi dediğiniz gibi ama Ryzen 9 için bahsettiğiniz 2 kümeli ccd den 2 tane takıp toplam 4 küme yapıyorlardı, o 2 tane ccd işini hala yapıyorlar o yüzden Ryzen 9 serisi 2 kümeli devam ediyor ve 64mb önbelleği oyun performansı olarak göremiyoruz tersine bazen tek kümeli Ryzen 7 den daha yavaş oluyorlar 😀
7950x3d'nin 7800x3d'ye yenik düşme sebebi de çift ccd idi sanırım..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,446
Üyeler
188,937
Son üye
jg g kjhhlhh
Geri