Yardım AM4 İşlemci ve Ekran Kartı Önerileri ACİL!

İlk defa kullanıyorum kusura bakma :(
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartını ne alayım o zaman bi daha böyle aptallığa düşmeyeyim şuan asus rtx 3050 dual oc 8gb kullanıyorum
cevap diye tuş var ona basarak cevapla, ekran kartı icin bütce söyler misin

Arkadaşlar dün 3 yıldır kullandığım ryzen 5 5600 işlemcimi sattım ve şuan işlemciye ihtiyacım var ekran kartıda alacağım ama neler almam gerek acaba am4 olucak ikiside önceliğim Amd işlemciyi ryzen 7 5700x almıştım ama içime pek sinmedi o yüzden daha kargoya bile verilmeden iptal ettim biraz ucuza yüksek fpsler almak istiyorum sizce ne almalıyım
En ideali 5600 o soket için. Satmak pek mantıklı olmamış bence.

işlemciler fps 100 ken 1000 yapmaz mesela 5600den 5800x3de geçsen bile 100 alırken en fazla 140-150 alırsın asıl fpsi sağlayan şey ekran kartı ayrıca anakart b serisi ise 5600ü oclayarak 7900xtxi bile kullanabilirdin o işlemci öyle bir canavar ben şimdi 7900gre-6800xt-3080ti alıp oclayıp keyfime bakıcam
Bu yanlış bu arada, FPS yi işlemci sağlar ekran kartı grafik sağlar. Bu olay tamamen beklenti işi mesela biri ben oyunları Lowda 720P oynuyorum bana sadece yüksek FPS önemli diyorsa iyi ekran kartı onun işine yaramaz, aynı şekilde ben çok iyi grafik isterim her şeyi fulleyip 4K 30FPS oyun oynayacağım diyene de işlemcinin pek önemi yok.

Bu yanlış bu arada, FPS yi işlemci sağlar ekran kartı grafik sağlar. Bu olay tamamen beklenti işi mesela biri ben oyunları Lowda 720P oynuyorum bana sadece yüksek FPS önemli diyorsa iyi ekran kartı onun işine yaramaz, aynı şekilde ben çok iyi grafik isterim her şeyi fulleyip 4K 30FPS oyun oynayacağım diyene de işlemcinin pek önemi yok.
oyundan oyuna çözünürlükten çözünürlüğe grafikten grafiğe değişir, arkadaş muhtemelen 3a titleları kastetti o konuda haklı ekran kartı daha önemli. rekabetçi oyunlarda sürekli anlık bilgi akışı var bu sebepten işlemci daha önemli

oyundan oyuna çözünürlükten çözünürlüğe grafikten grafiğe değişir, arkadaş muhtemelen 3a titleları kastetti o konuda haklı ekran kartı daha önemli. rekabetçi oyunlarda sürekli anlık bilgi akışı var bu sebepten işlemci daha önemli
Demek istediğim o zaten herkes kendi beklentisine göre işlemciye ya da ekran kartına belli oranlarda ağırlık vermeli.

Oyunda kaç FPS alabileceğini işlemci belirler o FPS yi hangi grafikle alabileceğini de ekran kartı belirler denebilir kabaca. Bu dengeye uymadığında darboğaz denen şey oluyor zaten.

Geri