Istanbul 1+0 evde yaşanırmı

Receb İvedik

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,048
merhaba işim gereği istanbula taşınıcam ve hem bütçe açısından uygun olması hem de tek kişi kalacağım için 1+1 veya 1+0 ev bakıyorum . 1+1 60 veya 1+0 40 metrekare evler hem bütçe açısından bana göre çok uygun hemde istediğim özellikte . 4-5 yıl kadar kalmayı planlıyorum minimum . geçeceğim evler mobilyasız olduğundan tekrar taşınıp mobilya vs masrafı yapmak istemiyorum . 1+0 evin bana avantajı sıfır bina site içerisinde ve yüksek katta olması hoşuma gidiyor . konum olarak bağcılara bağlı ama direk ana yola bağlanıcam toplu taşıma vs ihtiyacım yok . 1+1 evin avantajı ev sıkışık olmayacak ve gerçekten ev gibi hissettirecek ama 1. kat olması dezavantajı , 15 dairelik bir apartman olması aidat ve ergonomi açısından daha rahat . örnek olması açısından iki evin konumunu haritada işaretleyip göstericem yardımcı olursanız sevinirim işyerime iki örnekte hemen hemen eşit mesafede tecrübesi olan yardımcı olursa sevinirim temizlik konusunda temiz bir insanım ve yemeğimi genellikle kendim yaparım

Ekler

• 9D33E677-ECE5-48E0-9FA9-E64C66DE9EA5.webp
    9D33E677-ECE5-48E0-9FA9-E64C66DE9EA5.webp
    144.5 KB · Hit: 54
4-5 yıl kadar kalmayı planlıyorum minimum .
Şunu okuduğum an sorunuzun cevabı kafamda hayır olarak belirdi hocam. Stüdyo daireler genel olarak sadece uyumak için gitmeye veya kısa dönemlik idare etmek için kullanılır diye düşünüyorum. Bir süre sonra size dar gelir; içerde boğulur, sıkılırsınız diye düşünüyorum.
Ben de iş gereği 1+0 ev bakayım dedim iki gün falan baktım ama ben evi otel gibi kullanacağım için böyle baktım. Uzun vade planım veya evde yemek yaparım gibi şeylerim yok. Sizin senaryonuza bence 1+0 uygun olmaz. Biraz daha geniş dairelere bakmanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bir de eğer vazgeçerseniz 1+0 işinden ve 1+0 favori listeniz falan varsa atarsanız bana da yardımcı olursunuz hocam fikir verme açısından. İyi günler.

Stüdyo dairede uzun süre yaşanmaz. Yemek, uyku, iş güç derken aynı oda boğucu oluyor.

Hangisi işine yakınsa onu tercih et. Ikisinde de mis gibi yaşanır.

Şunu okuduğum an sorunuzun cevabı kafamda hayır olarak belirdi hocam. Stüdyo daireler genel olarak sadece uyumak için gitmeye veya kısa dönemlik idare etmek için kullanılır diye düşünüyorum. Bir süre sonra size dar gelir; içerde boğulur, sıkılırsınız diye düşünüyorum.
Ben de iş gereği 1+0 ev bakayım dedim iki gün falan baktım ama ben evi otel gibi kullanacağım için böyle baktım. Uzun vade planım veya evde yemek yaparım gibi şeylerim yok. Sizin senaryonuza bence 1+0 uygun olmaz. Biraz daha geniş dairelere bakmanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bir de eğer vazgeçerseniz 1+0 işinden ve 1+0 favori listeniz falan varsa atarsanız bana da yardımcı olursunuz hocam fikir verme açısından. İyi günler.
Katılıyorum. Hayatında okul zamanı yurt hariç bir odada 2-3 sene geçirdin mi? Aile evinde zaten odamda takılıyorum full, bir tek yemeğe mutfağa gidiyorum vb gibi şeylerle değil gerçekten odada yaşamaktan bahsediyorum. Çok büyük bir ihtimalle keşke daha büyük bir yer tutsaydım dersin. 1+1,2+1 işime çok uzak olacak 2 saat gidip geleceğim desen belki derim de öyle bir durum yoksa uğraşır durursun ev ile. Bir de tek kişi kalacaksın ama hiç mi eşin dostun gelip gitmiyor?

Son düzenleme:
hocam yorumlarınız için teşekkür ederim , evden sabah 8 gibi çıkıp tekrardan yoğun çalışmam nedeniyle geri dönmem akşam 8 gibi olacak . onun dışında evde sadece sabah uyanınca basit bir kahvaltı onun dışında adam akıllı yemek olarak akşam yemeği pişecek . 1+0 olanın gördüğüm en büyük dezavantajı eşim dostum vs geldiğinde sıkışık kalmak ve evde herhangi bir kokuda her yere sinmesi ben tekrardan net düşündüğüm 2 örnek daireyi sizlere atayım . yani eve geldiğimde sadece 1 2 saat çalışıp 2 saat falan televizyon başında veya ps oynuyor oluyorum

https://shbd.io/s/gOSWtTRb bu ilan benim baktığım evle neredeyse birebir aynı sadece benim baktığım bina bir kat daha yüksek ve salon kısmı 1 metre daha geniş duruyordu

https://shbd.io/s/X19fOsTY 1+0 olan ise bundan aidatı dahil 1000 tl daha ucuzdu

örnek attığım evlerin konumlarıda hemen hemen birbirine aynı

hocam yorumlarınız için teşekkür ederim , evden sabah 8 gibi çıkıp tekrardan yoğun çalışmam nedeniyle geri dönmem akşam 8 gibi olacak . onun dışında evde sadece sabah uyanınca basit bir kahvaltı onun dışında adam akıllı yemek olarak akşam yemeği pişecek . 1+0 olanın gördüğüm en büyük dezavantajı eşim dostum vs geldiğinde sıkışık kalmak ve evde herhangi bir kokuda her yere sinmesi ben tekrardan net düşündüğüm 2 örnek daireyi sizlere atayım . yani eve geldiğimde sadece 1 2 saat çalışıp 2 saat falan televizyon başında veya ps oynuyor oluyorum

https://shbd.io/s/gOSWtTRb bu ilan benim baktığım evle neredeyse birebir aynı sadece benim baktığım bina bir kat daha yüksek ve salon kısmı 1 metre daha geniş duruyordu

https://shbd.io/s/X19fOsTY 1+0 olan ise bundan aidatı dahil 1000 tl daha ucuzdu

örnek attığım evlerin konumlarıda hemen hemen birbirine aynı
Bunları yerinde gördün mü ? Brüt 45 m² fotoğraftan göründüğü gibi olmuyor. 1 tane yatak masa koyunca evin hâli bambaşka duruma geçiyor. Ben de benzer bir durumda stüdyo daire bakmıştım 45 m² eve girince neyse iyi günler deyip çıktım. Şu an 3+1'deyim 2+1 de kesinlikle yeterdi ama (zaten zoraki 3+1di) 1+1 bile olsa gündelik hayatımda birçok şeyi etkilerdi. 1+0 durumunu düşünemiyorum bile. Aldığın her şey dert olur. Ütü masasından tut evine gelen, kargo kutusu, bir tane tost makinesi, biri geldiğinde yemek yiyeceği sandalye dahil hepsinin hesabını yapıyorsun. Yukardaki arkadaşın durumundan da bahsedecektim. Yatak odasından veya mutfaktan ayrılmama da kötü bir durum. Pc başında veriminden gece yatarken her tarafın tavuk kokmasına kaçışın olmayacak.

Attığın 60 m² olan gayet düzgün duruyor eski, bina yaşlı, sıkışık bir görüntüsü yok. O bile küçük zaten o yüzden aynı paraya. En azından 60-70 biraz daha insani şartlar olur. 5 sene yatar çıkarım için biraz boyut lazım. Dünyanın sonu da değil çıkıp 1 sene sonra 45 m²'den sıkılırsan taşınması kolay sonuçta ama masrafı da gereksiz. Bir tane ev taşımaya 2 kira çöpe gidiyor. Sen deneyimliysen yaşarım diyorsan kendin bilirsin.

Bunları yerinde gördün mü ? Brüt 45 m² fotoğraftan göründüğü gibi olmuyor. 1 tane yatak masa koyunca evin hâli bambaşka duruma geçiyor. Ben de benzer bir durumda stüdyo daire bakmıştım 45 m² eve girince neyse iyi günler deyip çıktım. Şu an 3+1'deyim 2+1 de kesinlikle yeterdi ama (zaten zoraki 3+1di) 1+1 bile olsa gündelik hayatımda bir çok şeyi etkilerdi. 1+0 durumunu düşünemiyorum bile. Aldığın her şey dert olur. Ütü masasından tut evine gelen, kargo kutusu, bir tane tost makinesi, biri geldiğinde yemek yiyeceği sandalye dahil hepsinin hesabını yapıyorsun. Yukardaki arkadaşın durumundan da bahsedecektim. Yatak odasından veya mutfaktan ayrılmama da kötü bir durum. Pc başında veriminden gece yatarken her tarafın tavuk kokmasına kaçışın olmayacak.

Attığın 60 m² olan gayet düzgün duruyor eski, bina yaşlı, sıkışık bir görüntüsü yok. O bile küçük zaten o yüzden aynı paraya. En azından 60-70 biraz daha insani şartlar olur. 5 sene yatar çıkarım için biraz boyut lazım. Dünyanın sonu da değil çıkıp 1 sene sonra 45 m²'den sıkılırsan taşınması kolay sonuçta ama masrafı da gereksiz. Bir tane ev taşımaya 2 kira çöpe gidiyor. Sen deneyimliysen yaşarım diyorsan kendin bilirsin.
sağolasın hocam 1+1 mantıklı geliyor benzer fiyata yüksek katta bulursam direk onu tutucam

1+1 daha mantıklı hocam ama işe yakınlıkta önemli tabii ki

Geri