Öndeki fanlar rgb, aldığım fanlar argb ve CHA fanin ikiside dolu. Çoklayıcı almam gerek sanırım.Selamlar hocam asus b650 m-r da sadece 3 adet a-rgb bağlantısı 2 tane fan bağlantısı var. rgb değil a-rgb. Ama gördüğüm kadarıyla sizdeki kablo da a-rgb yani uyumlu. üst panel için aldığınız fanlar birbirine zincir bağlanıyorsa o şekilde bağlayıp pci-express soketi yani ekran kartının üstünde işlemcinin altında LAN bağlantı soketinin de sağında bir tane CHA_FAN1 soketi daha olması lazım. Oraya bağlayabilirsiniz. A-rgb bağlantılar zemini beyaz olan üstünde add gen 2 falan yazan altında +5V yazan bağlantılar pinlerine ve kablonuza bakıp uyumluluğu görebilirsiniz.
Edit: 3 fan bağlantısı varmış altta 1 tane daha 3. bir fan bağlantısı varmışgözümden kaçmış kusura bakmayın.
![]()
![]()
3 tane var hocam yazıyı editlemiştim altta 1 tane daha var fan soketi :')Öndeki fanlar rgb, aldığım fanlar argb ve CHA fanin ikiside dolu. Çoklayıcı almam gerek sanırım.
Kontrol ettim ondeki fanlar iki pine takılı durumda.Alıntıyı görüntüle
Hocam ekran kartinin ustunde cha_fan1 pini var onun fotografini atmamissin. Bossa oraya takabilirsin. Su an senin cha_fan2 ve cpu_fan pinlerin dolu.
Kontrol ettim ondeki fanlar iki pine takılı durumda.
Bahsettiğiniz CPU fan yeri sanırım orası da dolu.3 tane var hocam yazıyı editlemiştim altta 1 tane daha var fan soketi :')
İkili bağlamışlar zaten 2 slot var çok garip, insanların fan takabilecegini düşünmemişler.Hocam ondeki fanlarin ayri ayri mi bagli tek kablo degil mi?
hocam fanlarda seri bağlama soketleri varsa onları kullan yoksa. Fan çoklayıcılar var onlara bakabilirsiniz.Bahsettiğiniz CPU fan yeri sanırım orası da dolu.
Fanlarda birleştirme soketleri varmış. On fanları soküp birleştirdim,Fan kablolarinda tek kabloya birlestirme soketi oluyor varsa oyle yap. Yoksa da hub alman gerekiyor.
Edit: Hub kullaninca genellikle 1. porta taktigin master oluyor digerleride onla ayni hizda calisiyor bilgin olsun. Iste ust fanlarim ayni calissin ya da on fanlarim ayni calissin digerleri ayri calissin dersen ona gore pinleri ayarlarsin.