OYUNDA NUMARAMI BULDULAR TEHDİT EDİLDİM

Reaksiyon skoru
9
Mobile Legends Bang Bang oynuyordum bi el kötü oynadım sonra adam küfür etmeye başladı bekle numaranı atıcam dedi önce başını sonra sonunu söyledi sonrada chate attı oyun bitincede lobiye çekti beni ailenin herşeyini çıkartırım diyip tehditler savurmaya başladı benim anlamadığım oyundan nasıl buluyor numarayı oyuna WhatsApp hesabı bağlıydı ama sadece oyunun içindeki yöneticiler modlar göremez mi numarayı? Lütfen ne yapacağımı söyler misiniz

Direk dava açacaksın kvkk'dan.

ben bu işlerden pek anlamıyorum aslında adliyeye gidicektim cumartesi kapalı normal avukat bürolarına gitsem oraya vercek para yok
gemini cevabı, illa avukata başvurmana gerek yok başta, savcılığa da gidebilirsin.

1. Hangi Suçlar Oluşmuştur?

Karşındaki kişinin eylemleri TCK'da şu maddelere girebilir:

• Hakaret (TCK m.125): Oyun içinde sana küfür etmesi bu suçu oluşturur.
  • Tehdit (TCK m.106): Seni korkutmaya yönelik beyanları bu kapsamdadır.
  • Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirilmesi (TCK m.136): Telefon numaranın iznin dışında ele geçirilmesi en ağır suçlardan biridir (2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngörülür).
  • Huzur ve Sükunu Bozma (TCK m.123): Seni sürekli arıyor veya mesaj atıyorsa bu suç da gündeme gelir.

2. İlk Adım: Delil Toplama

Hukuki süreçte en önemli şey ispattır. Şunları hemen yapmalısın:

• Ekran Görüntüleri: Küfürlerin, tehditlerin ve numaranı bildiğini iddia ettiği mesajların ekran görüntülerini (SS) al.
  • ID ve Profil Bilgileri: Şahsın oyun içi kullanıcı adını ve mümkünse benzersiz ID numarasını kaydedil.
  • Log Kayıtları: Oyun şirketine durumu bildirerek o ana ait konuşma kayıtlarının (log) saklanmasını talep et (Savcılık daha sonra bunları isteyecektir).

3. Nereye Başvurulur?

Türkiye şartlarında bu süreci iki şekilde başlatabilirsin:

1. Cumhuriyet Başsavcılığı: Bulunduğun yerdeki adliyeye giderek bir şikayet dilekçesi verebilirsin. Dilekçende "Bilişim Suçları" bürosuna hitaben durumu anlatmalısın.
  2. Emniyet/Siber Suçlar: En yakın polis merkezine veya Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek ifade verebilirsin.

4. Dikkat Etmen Gerekenler

• Uzlaşma: Hakaret ve tehdit suçları genellikle "uzlaşma" kapsamındadır. Dosya savcılığa gittiğinde bir uzlaştırmacı atanabilir.
  • IP Adresi: Kişi numaranı "bilmediğin bir yolla" ele geçirdiğini söylüyorsa, bu bir hackleme veya veri sızıntısı olabilir. Savcılık, bilişim uzmanları aracılığıyla bu kişinin IP adresini ve kimliğini tespit edebilir.
  • Manevi Tazminat: Ceza davasının yanı sıra, yaşadığın korku ve huzursuzluk nedeniyle bu kişiye hukuk mahkemelerinde manevi tazminat davası da açabilirsin.

Önemli Tavsiye

Bu kişiyle iletişimi hemen kes ve ona "seni dava edeceğim" diyerek daha fazla koz verme. Sadece delillerini topla ve resmi makamlara başvur. Özellikle kişisel verilerin (telefon numaranın) ele geçirilmesi savcıların ciddiye aldığı bir konudur.

Şuan elimde kanıt olarak sadece telefon numarasını attığı ss var lobiye çekip ettiği küfür ve tehditleri kayıt alamadım ani oldu

yani dava süresi ne kadar uzar bilmem git gel git gel ben üşendim yani bulsa da ne olacak ne yapabilir onu da sorguladım şu an garip

yani dava süresi ne kadar uzar bilmem git gel git gel ben üşendim yani bulsa da ne olacak ne yapabilir onu da sorguladım şu an garip
beni arasın rahatsız etsin onda problem yok ailemi işin içine sokunca tedirgin oldum üstelik oyunda nasıl buluyor aklım almıyor ne adımı ne soyadımı biliyor direj numaramı chate attı

üşenmeyecen aga git gellik durum olmuyor genelde tazminatta anlaşıyorsun. eğer panelcilik yaptığı ortaya çıkarsa da y'ı yer

gta online da ev adresine kadar bulabiliyorlar hocam dert etmeyin tüm bilgilerimiz intenette zaten panelden bakıp buluyor ve evet istediği şeyi yapabilir evine uyuşturucu ihbarında da bulunabilir, o yüzden internette etliye sütlüye karışmamak gerekiyor artık.

gta online da ev adresine kadar bulabiliyorlar hocam dert etmeyin tüm bilgilerimiz intenette zaten panelden bakıp buluyor ve evet istediği şeyi yapabilir evine uyuşturucu ihbarında da bulunabilir, o yüzden internette etliye sütlüye karışmamak gerekiyor artık.
etliye sütlüye karışan yok hocam canı sıkılınca insanlara bulaşan tiplerden olduğunu düşünüyorum

Geri