Gelmiş geçmiş en iyi Windows seçiyoruz.

Stabil ve performanslı Windowsu seçelim.

• Windows XP

Oylar: 12 17.1%
  • Windows Vista

Oylar: 0 0.0%
  • Windows 7

Oylar: 28 40.0%
  • Windows 8

Oylar: 1 1.4%
  • Windows 8.1

Oylar: 5 7.1%
  • Windows 10

Oylar: 17 24.3%
  • Windows 11

Oylar: 7 10.0%

• Oy kullanan toplam üye
    70
2007 doğumlu biri olarak Windows XP, Vista, 7, 10 ve 11 sürümlerini tecrübe ettim. Modern tasarımı ve kullanım kolaylığı sayesinde Windows 10'un en başarılı sürüm olduğunu düşünüyorum. Windows 8 ise karmaşık arayüzü ve alışılagelmişin dışındaki kutucuk yapısıyla bence oldukça başarısızdı, bu yüzden onu kullanmayı hiç tercih etmedim."
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Windows 12 Resmi Olarak Çıkan Bir Windows Sürümü Mü?
Mutlaka çıkacak bir gün. 11 devri bitecek çok yakında.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kullanmadıklarımı yazayım ben de.
Windows95, Windows Milenium Edition, Windows 8, Windowd 9 (8.1), Windows 11.

Win98 görmüş biri olarak o zamanlar en parlak dönemi Win98 ile başladı kurumsal alana Win2000 ile alındı ve şahaneydi eksik olan onu parlatmaktı
Win2000 tema giydirip WinXp çıktı ve şahane milyonlar kapış kapış "efsane"

Sonra inanılmaz bir şey oldu ara whistler cart curt derken birden Vista çıktı bugün bile yapılan görselliğin benzeri yok
Çağ atlatan bir görsel şölen yapılmıştı MSde ama ortalama 512mb ram kullanan dünyanın 1,5gb ram istemesi yüzünden hantal olarak kaldı
Ama o zamanlar yapılan XPlerin tamamı vista temsı ile yapılıyordu, vista bambaşka bir boyuttu (vista eternity)

Derken 2009 da Win7 çıktı o zamana kadar zaten herkes 2GB ram almıştı ve vistadan kurtuldu millet
Daha iyi görsel daha şık tasarım

1770019875261.webp

XPnin tahtı yıkıldı yerine Win7 geldi millet kapıl kapış indiriyor CDlere yazdırıyor korsan indiriyor vs zaten korsan kullanmayan yok
Sadece dergilerde resmi olarak anahtarla birlikte verilirdi

Sonra Win8 çıktı gayet şık ve hızlıydı ama başlat menüsü eksikti :)
Tasarımış hoş ve modern olsada pek beğenilmedi vista gibi
Sonra Win8.1 çıktı yiğit meydana yeni başlatta döndü

1770020456727.webp

Win8.1 windows serisinin en hızlı en stabil işletim sistemiydi SP olmadan
Çünkü win2000 sp4te, WinXP sp2de, Vista sp2de, Win7 sp1 de stabil olmuştur

Sonra mlum Win10 çıktı başlatı düzelttiler sıradan bir işletim sistemi modernleşti derken Win11 ile daha modern hale geldi Win10daki eksiklikler Win11 ile tamamlandı👍

En efsane sistem: XP
En hızlı stabil sistem Win8.1
En şık tasarım: Win7vista

Özellikle Vin8.1 hızını yakalayan bir işletim sistemi daha bugün yoktur👍
Hepsini kulnana bilir, ama nedense Vista görselliği bugün halen sistemlerde eksik
Casper bilgisayarımda Win8.1 tam 3 saniyede açılıyordu Vatan'daki çocuk inanamadı
Bak 1-2-3 ve açıldı bu kadar :)

Uzun zamandır ariyordum ama 1 sene sim kart takılmayan cihazlar kapanicak yasası çıktığından beri piyasada aktif simli cihaz kalmadı.
Bir ilanda abi sık aktif 6 ayda bir tak çıkar yapıyorum dedi.
Turuncu renk Lumia 1320 1-2 çizik haricî hatasız aktif simli. Fiyatı da iyi olunca direkt :D.

Ankette bulunan tüm Windows sürümlerini kullanan birisi olarak Windows 10 diyebilirim. Arayüz olarak en sevdiğim Windows 7 fakat performans olarak genele vurursak açık ara 10 daha iyi; hem eski donanımlarda hem de güncel donanımlarda çok performanslı. Windows 7 güncel kartları göremedi ama Windows 10 gördü ve sırtladı.

Windows 11 temel kullanıcıysanız işinizi görür ama ben çok teknik tarafa hakim olduğum için bana göre Vista'dan sonra gelmiş en kötü işletim sistemi Windows 11. Vista en azından arayüz olarak daha premium hissettirmişti zamanında ama çok kasıyordu. Windows 8.1'in ömrü kısa oldu; çok sevilmemesinin sebebinin arayüz değişikliğine alışılmaması olduğunu düşünüyorum, çok sonradan kıymete girdi. Toparlamak gerekirse, her konuda genel olarak en iyi işletim sistemi kesinlikle Windows 10, arkasından Windows 7 gelir. Katılmayan arkadaşlar olursa yorumu mu genel olarak yaptım yoksa spesifik konulara girersek birbirlerinden iyi oldukları çok yer var, genel bir başlığa vurdum.

Güncel olarak Custom iso Windows10 kullanıyorum.

1770021351957.webp

Win98 görmüş biri olarak o zamanlar en parlak dönemi Win98 ile başladı kurumsal alana Win2000 ile alındı ve şahaneydi eksik olan onu parlatmaktı
Win2000 tema giydirip WinXp çıktı ve şahane milyonlar kapış kapış "efsane"

Sonra inanılmaz bir şey oldu ara whistler cart curt derken birden Vista çıktı bugün bile yapılan görselliğin benzeri yok
Çağ atlatan bir görsel şölen yapılmıştı MSde ama ortalama 512mb ram kullanan dünyanın 1,5gb ram istemesi yüzünden hantal olarak kaldı
Ama o zamanlar yapılan XPlerin tamamı vista temsı ile yapılıyordu, vista bambaşka bir boyuttu (vista eternity)

Derken 2009 da Win7 çıktı o zamana kadar zaten herkes 2GB ram almıştı ve vistadan kurtuldu millet
Daha iyi görsel daha şık tasarım

Alıntıyı görüntüle

XPnin tahtı yıkıldı yerine Win7 geldi millet kapıl kapış indiriyor CDlere yazdırıyor korsan indiriyor vs zaten korsan kullanmayan yok
Sadece dergilerde resmi olarak anahtarla birlikte verilirdi

Sonra Win8 çıktı gayet şık ve hızlıydı ama başlat menüsü eksikti :)
Tasarımış hoş ve modern olsada pek beğenilmedi vista gibi
Sonra Win8.1 çıktı yiğit meydana yeni başlatta döndü

Alıntıyı görüntüle

Win8.1 windows serisinin en hızlı en stabil işletim sistemiydi SP olmadan
Çünkü win2000 sp4te, WinXP sp2de, Vista sp2de, Win7 sp1 de stabil olmuştur

Sonra mlum Win10 çıktı başlatı düzelttiler sıradan bir işletim sistemi modernleşti derken Win11 ile daha modern hale geldi Win10daki eksiklikler Win11 ile tamamlandı👍

En efsane sistem: XP
En hızlı stabil sistem Win8.1
En şık tasarım: Win7vista

Özellikle Vin8.1 hızını yakalayan bir işletim sistemi daha bugün yoktur👍
Hepsini kulnana bilir, ama nedense Vista görselliği bugün halen sistemlerde eksik
Casper bilgisayarımda Win8.1 tam 3 saniyede açılıyordu Vatan'daki çocuk inanamadı
Bak 1-2-3 ve açıldı bu kadar :)
8.1 hdd sistemlerde banamısın demeyen sistem şuanda bile. Diğerleri nedense nefesi kesiliyor.

Win11 diyorum. XP, Vista, Win7, Win10 kullanmış biri olarak tek sorun yaşamadığım işletim sistemi win11 oldu.
Benim Windows 11'e geçme sebebim, ilk kez aldığım kablosuz klavye ve farenin sorun çıkarmasıydı. Fare takılıyor ya da arada çalışıyor, klavye hiç çalışmıyordu.

8.1 hdd sistemlerde banamısın demeyen sistem şuanda bile. Diğerleri nedense nefesi kesiliyor.

Evet önü fena halde kesildi MS tarafından her türlü desteği normalden çok çok erken kestiler 2022 gibi kurumsal desteğide kapattılar
Acayip birşeydi SSD takınca uçuşa geçen sistem, ne istiyorsan yükle geç

Geri