Sistemim iyi ama anlık fps düşüşleri yaşıyorum

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar sistemim oynadığım oyunları hayli kaldıracak seviyede lakin anlık fps düşüşleri yaşıyorum nedendir acaba bir iki kere de değil çok sık oluyor. Normalde 130 140 fps'den anlık çakılıyor sonra normale dönüyor. 2K monitör kullanıyorum
Sistemim:
AMD r5 5600
RX 6800XT 16GB
16GB ddr4 ripjaws
gigabyte A520M H
Xpg Pylow 750w
MLD 500GB

ramler dual channel mi yoksa tek slot 16 mı? ayrıca ssd ve psu kaç senelik?

2k da hangi oyunu oynuyorsun 6800xt 2k için uygun bir gpu ama cpu yetebilir mi emin olamadım

MSI Afterburner ile ekran kartı kullanımını kontrol ediyor musun? Darboğaz kaynaklı takılmalar yaşıyor olabilirsin, oyunları 2K Native çözünürlükte ve Ultra'da oynamaya ve FSR kullanmamaya (FSR Frame Gen kullanabilirsin) özen göster.

MSI Afterburner ile ekran kartı kullanımını kontrol ediyor musun? Darboğaz kaynaklı takılmalar yaşıyor olabilirsin, oyunları 2K Native çözünürlükte ve Ultra'da oynamaya özen göster
darboğaz olmasın diye 2k monitöre geçtim testlerde de herhangi bir darboğaz gözükmüyordu.

örnek a way out yeni oynadım fps 135 140 lardaydı ama anlık takılmalar oluyordu
A way outta nedense bende de oluyodu o oyunu boşver başka nelerde oluyor ssd nin sağlığı kaç ayrıca anakartın kötü vrmlerde ısınıyo olabilir cpu sıcaklığın kaç?

2K Ultra ayarlarda ve FSR kapalı mı oynuyorsun?
a way out ta fsr yok.dead space remake'tede fsr kalitede kullanıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

A way outta nedense bende de oluyodu o oyunu boşver başka nelerde oluyor ssd nin sağlığı kaç ayrıca anakartın kötü vrmlerde ısınıyo olabilir cpu sıcaklığın kaç?
Cpu sıcaklığı max 60 240mm sıvı soğutma kullanıyorum

Dead space rameke genelde geçişlerde mi takılıyor stutter giren yerden bir daha geç aynı takılma yaşanıyor mu? Şu oyunda 5080 kullanan biriside takılıyor diyodu en son merakdan alıcam oynicam oyunu

Oyunlarda olabildiğince ekran kartına yük bindirmeniz gerekiyor, bu yüzden tam çözünürlükte ve ultra'da oynamanız gerekmekte. FSR, ekran kartı yükünü hafiflettiği için darboğaz yaşatabilir.
İşlemci sıcaklığın nasıl? Kule tipi veya sıvı soğutma kullanıyor musunuz?

Oyunlarda olabildiğince ekran kartına yük bindirmeniz gerekiyor, bu yüzden tam çözünürlükte ve ultra'da oynamanız gerekmekte. FSR, ekran kartı yükünü hafiflettiği için darboğaz yaşatabilir.
İşlemci sıcaklığın nasıl? Kule tipi veya sıvı soğutma kullanıyor musunuz?
240mm deepcool sıvı soğutma kullanıyorum max 60 dereceyi görüyor.

Dead space rameke genelde geçişlerde mi takılıyor stutter giren yerden bir daha geç aynı takılma yaşanıyor mu? Şu oyunda 5080 kullanan biriside takılıyor diyodu en son merakdan alıcam oynicam şu oyunu
Genellikle geçiş sahnelerinde yaşanıyor

Geri