🔥İndirim Gigabyte 2k 280hz Tandem W-Oled Monitör MO27Q28G 25.999 TL (fiyat değişti 30k)

Ekler

• mo27q28g.webp
    mo27q28g.webp
    87.1 KB · Hit: 60
arkadaşlar bu monitör ve ASUS XG27AQWMG arasında kaldım ama asus stokları şuan yok asus beklemeli miyim yoksa Gigabyte alıp geçmeli miyim?

Mat kaplama nasıl bir dezavantaj oluşturuyor? Bu panelden ötürü neden vazgeçiyorsunuz?

Telefon ekranlarına takılan mat koruyucu gibi mi oluyor ?
MO27Q28G de hafif mat kaplama var. Bazı modeller de daha agresif mat kaplamalar bulunur, özellikle LG ve Samsung mat kullanıyor. Onlardaki mat kaplama daha da mat. Mat kaplama kullanmak renk canlılığını, siyah derinliğini ve görüntüdeki netliği azaltıyor, artısı ise yansımalar daha az belirgin oluyor. Telefondaki jelatin bile görüntüye etki ettiğinden tonla para verdiğimiz ekranlarda mat kaplama kullanmak istemiyoruz. Ama bu değil ki mat kaplama alınmaz, pencere kenarı falan kullanıyorsanız zaten mat kaplama şart oluyor.

7009.webp

Mat kaplama nasıl bir dezavantaj oluşturuyor? Bu panelden ötürü neden vazgeçiyorsunuz?

Telefon ekranlarına takılan mat koruyucu gibi mi oluyor ?
mat kaplama ve glossy kaplama kullanıcı tercihine bağlı bir şey görüntüde bir fark oluşturmuyor, kimisi yansıma olmasını sevmez kimisi de o glossy kaplamaya bayılır olay bundan ibaret bunu görerek tercih etmeniz gerekiyor

hep verdiğim örnektir.
LG'nin 3. nesil Woled panel monitörünü teknosa da deneyimleme şansım olmuştu glossy paneldi ve yansıma olayını hiç beğenmedim monitör güzel hoş ama ışığı sağlam yansıtıyordu aynı dönem samsung g60sd'ni vatan'da gördüm yansıma olayı bu modelde yok denecek kadar azdı bunu tercih ettim.

Geri