🔥İndirim Samsung Odyssey G5 OLED 27" 2K 180Hz Monitör 20.399TL

Bu aralar oled monitör alma düşümcesimdeyimde çok bilgim yok mesela bu monitör ile Asus un XG27ACDNG model monitörü ile aman aman fark varmı hz dışında asusta 360hz. Görüntü kalitesi anlamında.
Kaplama ve parlaklık farkı var. Samsung mat, asus glossy kaplama. Bir de dediğim gibi Asusun parlaklığı daha yüksek. Ama aradaki farkı kesinlikle vermezdim.

• Beğen
Reaksiyonlar: B1L0
çok paran varsa ve sadece oyunu önemsiyorsan benq tnlere bakabilirsin
ips olsun dersen rog strix xg259qns üzerine fps için ips tanımam
oledde de 360ın altına inmeni önermem, dell de önermem, kutusunda iç paneli kırılıyor aw2725df'nin ve servis kullanıcı hatası diyor :D
Bende aw2725df var sorun yok ama kullanıcı hatası demeleri kötü olmuş.

Bende aw2725df var sorun yok ama kullanıcı hatası demeleri kötü olmuş.
Hala hangi OLED i alacağıma karar veremedim Tayfun ya. Armudun sapı üzümün çöpü deyip duruyorum sürekli. CES te dikkatini çeken modeller oldu mu?

Hala hangi OLED i alacağıma karar veremedim Tayfun ya. Armudun sapı üzümün çöpü deyip duruyorum sürekli. CES te dikkatini çeken modeller oldu mu?
2k olarak MO27Q28GR gelecek. Mo27q28g nin parlak versiyonu. Xg27aqwmg de tekrar stoklara girebilir. Woled için değerlendirilebilecek seçenekler ama bazı sorunları var Woled panelin.

2k 500hz qd oled paneller eski 360hz, 240hz modellere kıyasla daha yüksek parlaklığa sahipler. Kısaca parlak Woled rakibi 500hz qd oled panel. 240,280 ve 360hz paneller de iyi ancak parlaklık Tandem den ve 500hz qd oled modellerden düşük. 500hz qd oled 45-50k oldugundan çok pahalılar ve mantıksız modeller bence.

4k olarak dikkatimi çeken pg32ucdm gen 3 var. Yeni kaplama ve daha yüksek parlaklık ile geliyor. Woled tarafında parlak 4k önerdiğim bir model yok ancak PG27UCWM çıkacak 2. çeyrek de tr ye gelmesi biraz zaman alır. Bir de parlak versiyonunu beklemen gerekecek falan beklerim diyorsan bu model de iyi olma ihtimali yüksek olan bir panel kullanıyor. Detaylı bilgi yok tabii. Kağıtüstünde iyi duruyor.

Ben kendi tercihimi söyleyeyim.

20k ya G5 mat almak F/P açısından mantıklı.
30k bandına glossy qd oled veya Tandem glossy woled mantıklı

35k ve üstüne 4k bakılması gerektiğini düşünüyorum panelden bağımsız olarak. Ama 4k da Woled tercihim değil bence çok iyi bir model yok 4k Woled tarafında.

40k bandına mo27u2 veya MSI MAG 272UP X24 değerlendirilebilir.

Ultrawide olarak mpg341cqr x36 öneririm ama fiyatı tuzlu gen 5 panel.

Bütçen 50k ya çıkarsa monitör bence alma tv al ben öyle yaptım. LG C5 var bende.

@Tayfunns hocam bi tane cs2 için monitör önerir misin alınabilecek en f/p bir sürü model var kafam çok karıştı
1080p modelleri uzun zamandır takip etmiyorum. Sırf cs için alıyorsan en ucuz yüksek Hz IPS panel marka modeli tercih edebilirsin. Genelde birbirine benzer oluyor ucuz yüksek Hz modeller. Viewsonic alma onun 240hz modelini görmüştüm bayağı bir kötü. F/p açısından gigabyte'ın 240hz modelleri mantıklı gibi.

2k olarak MO27Q28GR gelecek. Mo27q28g nin parlak versiyonu. Xg27aqwmg de tekrar stoklara girebilir. Woled için değerlendirilebilecek seçenekler ama bazı sorunları var Woled panelin.

2k 500hz qd oled paneller eski 360hz, 240hz modellere kıyasla daha yüksek parlaklığa sahipler. Kısaca parlak Woled rakibi 500hz qd oled panel. 240,280 ve 360hz paneller de iyi ancak parlaklık Tandem den ve 500hz qd oled modellerden düşük. 500hz qd oled 45-50k oldugundan çok pahalılar ve mantıksız modeller bence.

4k olarak dikkatimi çeken pg32ucdm gen 3 var. Yeni kaplama ve daha yüksek parlaklık ile geliyor. Woled tarafında parlak 4k önerdiğim bir model yok ancak PG27UCWM çıkacak 2. çeyrek de tr ye gelmesi biraz zaman alır. Bir de parlak versiyonunu beklemen gerekecek falan beklerim diyorsan bu model de iyi olma ihtimali yüksek olan bir panel kullanıyor. Detaylı bilgi yok tabii. Kağıtüstünde iyi duruyor.

Ben kendi tercihimi söyleyeyim.

20k ya G5 mat almak F/P açısından mantıklı.
30k bandına glossy qd oled veya Tandem glossy woled mantıklı

35k ve üstüne 4k bakılması gerektiğini düşünüyorum panelden bağımsız olarak. Ama 4k da Woled tercihim değil bence çok iyi bir model yok 4k Woled tarafında.

40k bandına mo27u2 veya MSI MAG 272UP X24 değerlendirilebilir.

Ultrawide olarak mpg341cqr x36 öneririm ama fiyatı tuzlu gen 5 panel.

Bütçen 50k ya çıkarsa monitör bence alma tv al ben öyle yaptım. LG C5 var bende.
Gerçekten süpersin ya Tayfun. Eline emeğine sağlık.
Şu an Philips Evnia 2K 240 Hz Ips kullaniyorum.Aslinda acelem yok. İşimi görüyor. Ama artık ışık sızması görmek istemiyorum.Gercek siyah ve daha canlı renkler istiyorum.
Dedigin gibi f/p bir oled almayı düşünüyorum. Ne yalan söyleyeyim geçen gün Gigabyte tandem woled 26000 e düştü 6 taksitli. 9 olsaydı alacaktım. Malum para zaten degersizlesiyor. Peşin gömmek mantıklı gelmiyor.
Odamda 2 tane pencere var ama her iki penceremde boydan boya siyah perdelerim mevcut. Parlama yansıma derdim yok.
Tandem de gray banding çok mide bulandiriyor ve mat ekran mevcut.
Beyaz setup sevdiğim için yine beyaz monitör olarak bunu merak ediyorum. Stok yok su an.
Philips teki sıkıntım monitör çok sallanıyor.

180 fps üstünde oyun oynamayacak isek 180Hz üstünde oled panelin avantajları nedir?

Gerçekten süpersin ya Tayfun. Eline emeğine sağlık.
Şu an Philips Evnia 2K 240 Hz Ips kullaniyorum.Aslinda acelem yok. İşimi görüyor. Ama artık ışık sızması görmek istemiyorum.Gercek siyah ve daha canlı renkler istiyorum.
Dedigin gibi f/p bir oled almayı düşünüyorum. Ne yalan söyleyeyim geçen gün Gigabyte tandem woled 26000 e düştü 6 taksitli. 9 olsaydı alacaktım. Malum para zaten degersizlesiyor. Peşin gömmek mantıklı gelmiyor.
Odamda 2 tane pencere var ama her iki penceremde boydan boya siyah perdelerim mevcut. Parlama yansıma derdim yok.
Tandem de gray banding çok mide bulandiriyor ve mat ekran mevcut.
Beyaz setup sevdiğim için yine beyaz monitör olarak bunu merak ediyorum. Stok yok su an.
Philips teki sıkıntım monitör çok sallanıyor.
Baktığınız model güzel (kötü 360hz panel gördüğümü hatırlamıyorum) bu da övülüyordu incelemelerde ufak tefek sorunları var mı, varsa neler bilmiyorum. Mesela Dell de srgb modunda gama sorunu var incelemelerden ve kullanıcı yorumlarından ögrenebiliyoruz. Ama Philips oled monitör kullanıcısı az ve inceleme sayısı da az oldugundan her şeyini öğrenemiyoruz panelin. Bu attığınız modelin rakibi rog xg27acdng, Alienware aw2725df, mpg 271qrx gibi modeller. Bunların hepsi gen 3 panel. Philips stok da oldugundan 34k civarında satılıyor. Bu fiyata önermem pek mümkün değil. 37k ya 500hz aoc satıldı zamanında. Ayrıca 38-40k ya 4k ve gen 4 modeller varken bunu önermek mantıklı olmaz. Gen 4 de fark şu, Samsung Tandem panele geçti. Yani ek katman ekledi. Bu sayede en az 2 kat dayanıklı olmuş. 5k farka yeni nesil panel ve 4k çözünürlük almak mantıklı değil mi sizce de?

Yok ben yine de 2k alacağım diyorsan Philips alabilirsin. Eğer 500hz modeller indirime girerse onları daha çok öneririm.

Geri