2k olarak MO27Q28GR gelecek. Mo27q28g nin parlak versiyonu. Xg27aqwmg de tekrar stoklara girebilir. Woled için değerlendirilebilecek seçenekler ama bazı sorunları var Woled panelin.
2k 500hz qd oled paneller eski 360hz, 240hz modellere kıyasla daha yüksek parlaklığa sahipler. Kısaca parlak Woled rakibi 500hz qd oled panel. 240,280 ve 360hz paneller de iyi ancak parlaklık Tandem den ve 500hz qd oled modellerden düşük. 500hz qd oled 45-50k oldugundan çok pahalılar ve mantıksız modeller bence.
4k olarak dikkatimi çeken pg32ucdm gen 3 var. Yeni kaplama ve daha yüksek parlaklık ile geliyor. Woled tarafında parlak 4k önerdiğim bir model yok ancak PG27UCWM çıkacak 2. çeyrek de tr ye gelmesi biraz zaman alır. Bir de parlak versiyonunu beklemen gerekecek falan beklerim diyorsan bu model de iyi olma ihtimali yüksek olan bir panel kullanıyor. Detaylı bilgi yok tabii. Kağıtüstünde iyi duruyor.
Ben kendi tercihimi söyleyeyim.
20k ya G5 mat almak F/P açısından mantıklı.
30k bandına glossy qd oled veya Tandem glossy woled mantıklı
35k ve üstüne 4k bakılması gerektiğini düşünüyorum panelden bağımsız olarak. Ama 4k da Woled tercihim değil bence çok iyi bir model yok 4k Woled tarafında.
40k bandına mo27u2 veya MSI MAG 272UP X24 değerlendirilebilir.
Ultrawide olarak mpg341cqr x36 öneririm ama fiyatı tuzlu gen 5 panel.
Bütçen 50k ya çıkarsa monitör bence alma tv al ben öyle yaptım. LG C5 var bende.