COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 pişmanlığı

Reaksiyon skoru
9
Bu anakarttan uzak durulmalı. BIOS güncellemesi yapılamıyor, buna bağlı olarak RAM uyumluluğu sağlanamıyor ve sistem stabil çalışmıyor (boot sorunları, resetler). Satıcıdan alınan geri dönüşler teknik olarak yetersiz. Dokümantasyon ve üretici desteği zayıf; çözüm ararken Çin forumlarına düşüyorsunuz. B650M olarak satılıyor ancak gerçek kullanımda sunduğu stabilite ve destek, giriş seviyesi A320 anakartların bile gerisinde.

Ekler

• 1000117681.webp
    1000117681.webp
    4.1 KB · Hit: 54
Sorunlu marka yoktur, sorunlu model vardır algısının farkındayım ancak anakart konusunda Asus ve MSI dışına çıkmaya çok korkuyorum ben de Gigabyte bile güven vermiyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
bu markanın ekran kartlarının soğutması ve performansı çok iyi ama anakart konusunda aynı durum yok galiba.

Ne gibi bir sorun yaşıyorsunuz hocam aynı model anakarttan 2 kere kullandım ve şuan aktif şekilde kullandım farklı işlemci ram kombinasyonları ile ?

Ne gibi bir sorun yaşıyorsunuz hocam aynı model anakarttan 2 kere kullandım ve şuan aktif şekilde kullandım farklı işlemci ram kombinasyonları ile ?
7500f ve Kingston ram Expo uyumlu ramler aynı anakarttan 3 tane sistem topladık hepsinde problem var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bios update hiçbir şekilde yapılmıyor çin forumlarını geziyorum 3 gündür.d

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: VeVx
7500f ve Kingston ram Expo uyumlu ramler aynı anakarttan 3 tane sistem topladık hepsinde problem var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bios update hiçbir şekilde yapılmıyor çin forumlarını geziyorum 3 gündür.d
Gelen biosu direk son sürüme güncelleme yapmıcaksın sırası ile yapman gerekiyor arada büyük bi güncelleme var üretici bunu bios paylaştığı bölümde parantez içinde belirtiyor ve Ek olarak biosu indirdigin biosların içinden uefi alıp flasa atıp direk boot üzerinden yapıcaksın bios içinden değil. Bu arada kingston 6000 mhz cl 30 ram ile kullandım 9800x3D hiç sorun yaşamadım. şuan ise yine 9800x3d li bir sistem kurdum bu sefer Gskill 6000 mhz cl 36 ramler ile kullanıyorum 0 sorun.

Anakartta boyle markalara gidilmemeli. Msi asus ve gigabyte dışında kullanmadım kullanmayi da düşünmem tavsiye etmem.

Bu anakarttan uzak durulmalı. BIOS güncellemesi yapılamıyor, buna bağlı olarak RAM uyumluluğu sağlanamıyor ve sistem stabil çalışmıyor (boot sorunları, resetler). Satıcıdan alınan geri dönüşler teknik olarak yetersiz. Dokümantasyon ve üretici desteği zayıf; çözüm ararken Çin forumlarına düşüyorsunuz. B650M olarak satılıyor ancak gerçek kullanımda sunduğu stabilite ve destek, giriş seviyesi A320 anakartların bile gerisinde.
bende o hataya düştüm sürekli sistemde sorun çıkıyodu ve başta anakarttan kaynaklı olduğunu da anlamadım. ta ki anakartı değişene kadar

Hocam bunları biliyorum ve kaç defa yaptım fakat olmuyor dalga geçmiyorum birkaç gündür çin forumlarına kadar düştüm az kaldı colorful ceosuna bıçağı takacam

Geri