Oled monitörler şuanki fiyatlarını hakediyorlar mı?

Şahsen kullanan ve iade eden biri olarak söyleyebilirim ki g5 alacağıma gider g6 alırım, bonus kartlara 6 ay vade farksız taksit seçeneği samsung.com.tr'de mevcut.
1 yıldır da g6 kullanan biri olarak kesinlikle parasını hak eden bir teknoloji olduğunu da eklemek isterim.
samsungun oled g5 ve g6 sına siyahları mor gösteriyor diyorlar ışık vurunca vesayre doğru mu ? birkaç video baktım videoların bazılarında gerçekten monitör siyah ekrandayken acayip morlaşıyordu.

Açıkcası maddi durum olarak ortalama olmamıza rağmen üniversite hayatından ötürü arada sırada zorluk çeken biri olmakla beraber, ben daha ziyade objektif bir gözle Oled bir monitörün, Oled olmayan IPS bir monitörden iki kat daha pahalı olmayı hakedip haketmediğini merak ediyorum.
Çok çok haklısınız aynı işi yapan ürünler arasındaki fiyat aralıgının bu kadar olmaması lazım ama insan kullanıp gözü alışınca da fiyatı kafasında öyle böyle rasyonelize ediyor ne yazık ki

Yaza kadar çok şey değişir, ben geçen sene 17000 TL almıştım, bu sene 25000 TL her sene üstüne koyuyor maalsef.
Bakalım, belki bu dönem GPA'ımı yeterince yükseltirsem kendime bir ödül niyetine yazın almaya çalışırım. :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok çok haklısınız aynı işi yapan ürünler arasındaki fiyat aralıgının bu kadar olmaması lazım ama insan kullanıp gözü alışınca da fiyatı kafasında öyle böyle rasyonelize ediyor ne yazık ki
Malesef ülkemizde her ürün için aynı durum var, fiyatlara fazla alıştık. Oled bir monitörü ben aslında uzun zamandır istiyorum fakat o zamanlarda mümkün dahi değildi o fiyatlarla. Şuan biraz daha ucuza görünce kafamda bir soru işareti oldu sadece.

Şuan MSI marka 1440p 170hz IPS bir monitör kullanıyorum, bir panel arızasından ötürü ekranı sorunlu ve yavaş yavaş daha kötüye gidiyor. Tahminimce bir 2-3 ay içerisinde kullanılmayacak hale gelecek. Üniversitem varken çalışamadığımdan şuan için değiştiremeyeceğim fakat vaktimin çoğunu ya ders çalışmak ya oyun oynamak üzere bilgisayarda geçiren biri olarak, yazın çalışacağım parayla iki kat para vererek aşağıya attığım Asus monitör yerine Oled bir 2k monitör almak mantıklı mı? Fiyatına değer mi? Önceden ne zaman baksam 30bin aşağısına Oled yoktu, şimdi bu fiyata görünce bir merak ettim açıkcası. Hazır monitörüm bozuluyorken alacağım zaman Oled bir monitör almak ne kadar mantıklı? Yoksa yine şuankinin muadili olarak aşağıya bıraktığım Asus monitör gibi bir şey mi almalıyım? AAA oyunlar oynuyorum, dizi film izliyorum yani renklere bir nebze önem veriyorum.

Oled monitörler fiyatlarını sonuna kadar hakediyor aklında o soru işaretini asla bırakma ips ile oled arasında gece ile gündüz kadar fark var.

G6 dediğiniz galiba 240hz versiyonu doğru muyum?

Soruyu sormamın sebebi artık 30-40bin TL olmaması. 22Bin'e bulabildim ben.
nerde link bana da lazım

samsungun oled g5 ve g6 sına siyahları mor gösteriyor diyorlar ışık vurunca vesayre doğru mu ? birkaç video baktım videoların bazılarında gerçekten monitör siyah ekrandayken acayip morlaşıyordu.

O morlaşma şu şekilde olabilir, ekran parlaklığı açıktır direk ekrana güneş ışını vurur evet o zaman morluk olur, ekran kapalıyken baktığınızda bir morluk görebilirsiniz gün ışığı yansırken o da tamamen üzerindeki yansıma engelleyi kaplamadan kaynaklı. Direkt güneş altında kullanılmadığı durumda görmek mümkün değil.

bende uzun süredir düşünüyorum ama yanma muhabbetleri aşırı korkutuyor o kadar para verip yanarsa sıkıntı çıkar.

G6 dediğiniz galiba 240hz versiyonu doğru muyum?

Soruyu sormamın sebebi artık 30-40bin TL olmaması. 22Bin'e bulabildim ben.
Vatanda 20k ya satılıyor.

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: XPCX
Şuan MSI marka 1440p 170hz IPS bir monitör kullanıyorum, bir panel arızasından ötürü ekranı sorunlu ve yavaş yavaş daha kötüye gidiyor. Tahminimce bir 2-3 ay içerisinde kullanılmayacak hale gelecek. Üniversitem varken çalışamadığımdan şuan için değiştiremeyeceğim fakat vaktimin çoğunu ya ders çalışmak ya oyun oynamak üzere bilgisayarda geçiren biri olarak, yazın çalışacağım parayla iki kat para vererek aşağıya attığım Asus monitör yerine Oled bir 2k monitör almak mantıklı mı? Fiyatına değer mi? Önceden ne zaman baksam 30bin aşağısına Oled yoktu, şimdi bu fiyata görünce bir merak ettim açıkcası. Hazır monitörüm bozuluyorken alacağım zaman Oled bir monitör almak ne kadar mantıklı? Yoksa yine şuankinin muadili olarak aşağıya bıraktığım Asus monitör gibi bir şey mi almalıyım? AAA oyunlar oynuyorum, dizi film izliyorum yani renklere bir nebze önem veriyorum.

Evet hak ediyor ama keyifci işi.
Oled ekranda aldığın keyfi hiçbir IPS monitörde alamazsın.
1 milyonluk araçta a noktasından b noktasına götürür 5 milyonluk araçta.
Ama 5m'lik araçtan aldığın zevki 1m'likten alamazsın.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX

Yani

Bence 2k oled icin 20-25k ya değer. 30k ya 2k oled monitöre değmez (eğer 5070 ti ve üst seviye sistemin varsa değer, 5070 ve altında sistemin varsa pek gerek yok) eğer benim gibi oled rahatlığını seviyorsan 30k da seveni için değer. Yani f/p dengesi bozulur ancak istekli olanlar yine 30k yı verebilir diye düşünüyorum.

Eğer 4k olursa 35k ya kadar değer diye düsünüyorum. 35k dan sonra monitör yerine TV bana göre daha mantıklı olur.

Özetle 5070 ti, 5080 sistemi olanlar IPS yerine oled almalı diye düşünüyorum. 5060 sistemi olan önce ekran kartını yükseltsin.

Bence 2k oled icin 20-25k ya değer. 30k ya 2k oled monitöre değmez (eğer 5070 ti ve üst seviye sistemin varsa değer, 5070 ve altında sistemin varsa pek gerek yok) eğer benim gibi oled rahatlığını seviyorsan 30k da seveni için değer. Yani f/p dengesi bozulur ancak istekli olanlar yine 30k yı verebilir diye düşünüyorum.

Eğer 4k olursa 35k ya kadar değer diye düsünüyorum. 35k dan sonra monitör yerine TV bana göre daha mantıklı olur.

Özetle 5070 ti, 5080 sistemi olanlar IPS yerine oled almalı diye düşünüyorum. 5060 sistemi olan önce ekran kartını yükseltsin.
hocam sizce iki monitör arasından hangisi daha iyi farkları vaemı fiyatları aynı hemen hemen ama kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim

hocam sizce iki monitör arasından hangisi daha iyi farkları vaemı fiyatları aynı hemen hemen ama kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim

MSI.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,642
Üyeler
189,890
Son üye
Sorunum Var
Geri