IPhone 16 Pro Max şarjı çok hızlı tükeniyor

bertan_58

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,

2 gün önce 16 Pro Max ikinci el YD cihaz satın aldım. 140 defa şarj edilmiş ve pil sağlığı %100. Önceki cihazdan yedekleme yapıp bu cihazı sıfırladım ve yedekten geri yükledim. 2 gündür incelemeye çalışıyorum ancak şarj problemi yaşadığımı fark ettim. Sabah 07.00’de şarjdan çıkarıyorum, akşam 18.00’da eve geldiğimde %30–%40 şarjım kalmış oluyor. Bu sürede toplasak 2 saat ancak kullanım sağlıyorum.

Ekran kapalıyken şarjın düştüğünü fark ettim. Saat tutarak kontrol ettiğimde, ekran kapalıyken 5–10 dakikada %1 düşüyor. Instagram ve YouTube’a girdiğimde 4–5 dakikada %1 düşüyor. Eski kullanmış olduğum düz iPhone 14’ün şarjı çok daha iyi gidiyordu. Konu ile ilgili desteğinizi rica ederim.
1770727630459.webp

Eski sahibi dandik pille değiştirmiş olabilir başka açıklaması olamaz orjinal mi gözüküyor pil?

Eski sahibi dandik pille değiştirmiş olabilir başka açıklaması olamaz orjinal mi gözüküyor pil?
3u Tools programıyla kontrol ettim hepsi yeşil tik olarak gözüküyor.140 defa şarj edilmiş ve pil sağlığı %100.Bilinmeyen parça uyarısı da almadım.Ekran boştayken 2 saat olması fazla değil mi?

Merhaba,

2 gün önce 16 Pro Max ikinci el YD cihaz satın aldım. 140 defa şarj edilmiş ve pil sağlığı %100. Önceki cihazdan yedekleme yapıp bu cihazı sıfırladım ve yedekten geri yükledim. 2 gündür incelemeye çalışıyorum ancak şarj problemi yaşadığımı fark ettim. Sabah 07.00’de şarjdan çıkarıyorum, akşam 18.00’da eve geldiğimde %30–%40 şarjım kalmış oluyor. Bu sürede toplasak 2 saat ancak kullanım sağlıyorum.

Ekran kapalıyken şarjın düştüğünü fark ettim. Saat tutarak kontrol ettiğimde, ekran kapalıyken 5–10 dakikada %1 düşüyor. Instagram ve YouTube’a girdiğimde 4–5 dakikada %1 düşüyor. Eski kullanmış olduğum düz iPhone 14’ün şarjı çok daha iyi gidiyordu. Konu ile ilgili desteğinizi rica ederim.
Alıntıyı görüntüle
yüksek ihtimalle ya toplama cihaz yada pili sahteyle dandikle değiştirip çip aktarımı yapıp sağlığı sıfırlamış olabilirler çip aktardığından dolayı orijinal gösteriyorlar

yüksek ihtimalle ya toplama cihaz yada pili sahteyle dandikle değiştirip çip aktarımı yapıp sağlığı sıfırlamış olabilirler çip aktardığından dolayı orijinal gösteriyorlar
Arkadaşımın da 16 pro max i var. 150 devir sayısı %100 pil sağlığı gözüküyor benim cihaz ile aynı.Bugün ekran sürelerini karşılaştırdık kullanım sürelerimiz ve şarjlarımız aynıydı.Dediğinizi araştırdım model numarası ve seri numarasını apple dan kontrol ettiğimde alım tarihi ve garantinin bitiş tarihi birbirleriyle uyuşuyordu.Aklıma gelen tek soru yedekten yüklediğim için 1 hafta sekronize olma süresi varmış ondan kaynaklı olabilir mi ? Sabah 7 de şarjdan çektim eve geldim durum bu. Şu an bu mesajı atarken %2 daha gitti.Görselde 4 saat gözüküyor ancak bu kadar süre kullandığımı düşünmüyorum

Ekler

• IMG_1119.webp
    IMG_1119.webp
    83.1 KB · Hit: 14
Merhaba,

Alıntıyı görüntüle

Aynı problemi şu an iPhone 15 ile yaşıyorum, telefonu yeni aldım fakat pil sağlığı 88 benim. İlk bir hafta arkaplandaki işlemlerden dolayı normaldir deniyor bugün düne göre biraz daha iyi pil süresi. Birkaç gün daha beklemekte fayda var gibi.

Not: Dün gece 4te şarj 95ti çıkardım yattım öğlen 13:00ten beri kullanıyorum su an 47 şarj var. İlk iki gün günde 2 kere şarja takıyordum.

Ekler

• IMG_0117.webp
    IMG_0117.webp
    70.4 KB · Hit: 9
Şu an güncel değerler bu şekilde.Ekran kapalıyken bu kadar fazla gözükmesi normal mi?

Ekler

• IMG_1126.webp
    IMG_1126.webp
    84.4 KB · Hit: 11
Şu an güncel değerler bu şekilde.Ekran kapalıyken bu kadar fazla gözükmesi normal mi?
sıfır iphone 17 ile tamamen hücresel veri ve ios 26 da kullanınca 5 saat alıyorum 80 20 arası
tamamen wifi ile kullanırsam 6 7 saati görüyor baya farkediyor wifi ve hücresel
bir de ios ile ilgili olabilir benim gördüğüm en berbat güncelleme telefonu açıyorum zil sesi hala çalıyor 2 3 sn instada video ilziyorum çıkınca hala video devam ediyor 2 3 sn bakalım ne zaman düzeltecekler
16 pro olsaydı normal derdim de pro max te iyi gitmesi lazım bataryanın

Geri