Expo Ram Çalışmıyor!!! YARDIM EDER MİSİNİZ

Reaksiyon skoru
3
3ca7359d-c921-4556-a812-92cd120bc965.webp
16d916de-e47c-46de-8319-46c81e959113.webp

RYZEN 9 9950X3D İŞLEMCİ
ASUS ROG STRİX B850 ANAKARTIM VAR (BİOS GÜNCEL)
5600 MHZ CL36 32GB TWİNMOS RAM'LERİM VAR AMA EXPO AÇINCA SİSTEM BOOT ETMİYOR
EXPO AÇINCA FOTOĞRAFTAKİ DEĞİŞİKLİKLER OLUYOR HERHANGİ BİR YANLIŞLIK VAR MI, BU SORUNU NASIL ÇÖZEBİLİRİM
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RAMLER EXPO PROFİLİNDE BOOT ETMEDİĞİ İÇİN 4800 MHZ'DE KULANMAK ZORUNDA KALIYORUM
ÖNEMİ VAR MI BİLMİYORUM AMA 850W GOLD GÜÇ KAYNAĞIM VAR
5070 EKRAN KARTIM VAR

RYZEN 9 9950X3D İŞLEMCİ
EXPO AÇINCA FOTOĞRAFTAKİ DEĞİŞİKLİKLER OLUYOR HERHANGİ BİR YANLIŞLIK VAR MI, BU SORUNU NASIL ÇÖZEBİLİRİM
2. Yi seçip denediniz mi memory frequency

RYZEN 9 9950X3D İŞLEMCİ
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RAMLER EXPO PROFİLİNDE BOOT ETMEDİĞİ İÇİN 4800 MHZ'DE KULANMAK ZORUNDA KALIYORUM
ÖNEMİ VAR MI BİLMİYORUM AMA 850W GOLD GÜÇ KAYNAĞIM VAR
5070 EKRAN KARTIM VAR
kendi elinizle yükseltmeyi denediniz mi expo acmadan

Bu arada ram slotlarının 1. ve 3. portları A-1 /B-1 portlarına ramleri taktığımda sistem boot etmiyor ama 2. ve 4. portlarına ramleri taktığımda boot ediyor

bu ddr5 anakartların bu sacma olayları beni benden alıyor. 4 tane ram takınca 3600 mhzye düşüyor 7600 mhz ramler komedi yani. EXPO/XMP cartcurt ne kadar sorunlu

Ne yaptım ettim ramleri expo frekanslarında çalıştıramadım

A1+B1 'de sistem boot olmaz normal. Anakartın tam modelini yazın B850-E mi , B850-F mi? Memory bölümünde 1x, 2, 4x 'de verebileceği max. mhz'leri yazar ama yine de bu kart 5600Mhz veremeyecek gibi bir ihtimal söz konusu değildir bence.

sadece B2 slotuna 1 RAM takıp sadece EXPO 'yu açın, manuel bir ayar yapmayın öyle deneyin. Hatta önce tüm ayarları default'a çekin, ondan sonra tek RAM takıp yalnızca EXPO profilini seçin.

A1+B1 'de sistem boot olmaz normal. Anakartın tam modelini yazın B850-E mi , B850-F mi? Memory bölümünde 1x, 2, 4x 'de verebileceği max. mhz'leri yazar ama yine de bu kart 5600Mhz veremeyecek gibi bir ihtimal söz konusu değildir bence.

sadece B2 slotuna 1 RAM takıp sadece EXPO 'yu açın, manuel bir ayar yapmayın öyle deneyin. Hatta önce tüm ayarları default'a çekin, ondan sonra tek RAM takıp yalnızca EXPO profilini seçin.
B850-A rog strix gaming wifi, dediğin gibi teker teker ramleri takarak boot edecek mi diyer denedim çalıştı fakat expoyu teker teker çalıştırmayı denemedim. Deneyip tekrar bilgi vericem

Teker Teker de denememe rağmen yine boot etmedi hocam

Geri