Öneri Sizce Ram değişmelimiydim

loewry

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,023
arkadaşlar kingston beast 1x32 gb 5200mhz cl36 ramim var. Zamanında 3500tl gibi fiyata almıştım. Ağustos ayında xpg lancer 6000mhz cl30 vardı 2x16 kit. Elimdekini çıkartamadım diye almamıştım. Sizce okadar önemli bir fark yaratırmıydı? Bu saatten sonra değişmeyeceğimi biliyorum.

FPS oyunlarında bir miktar performans ve daha düşük latency kazandırır onun dışındaki oyunlarda pek bir kazancı yok.

sadece fps değil gecikmede bir miktar düşer ama hali hazırda iyi değerler alıyorsanız gerek yok.
sistem gecikmesi 2.3ms çıkıyor. İyi bir değer diye biliyorum. O yüzden sorun yok gibi

arkadaşlar kingston beast 1x32 gb 5200mhz cl36 ramim var. Zamanında 3500tl gibi fiyata almıştım. Ağustos ayında xpg lancer 6000mhz cl30 vardı 2x16 kit. Elimdekini çıkartamadım diye almamıştım. Sizce okadar önemli bir fark yaratırmıydı? Bu saatten sonra değişmeyeceğimi biliyorum.

5200 cl36 ile 6000 cl30 arasındaki fark uçurumdur bence. Fakat oyunlarda nasıl hissederseniz? ÇOK ZOR 😅

Hızlı ramin avantajı %1 %0,1 leri iyileştirmektir ve daha düşük sistem gecikmesi sağlar. Fakat e sporcumusunuz? Ölünce oyunu komple mi baştan oynuyorsunuz? Hayır

Escape from Tarkov oynuyorsanız bilemem bütün emeğim boşa gitti diye hayıflanmayacaksanız 5200 cl36 da iş görür

Ben ramlerimi overclockladım fakat %1 %0,1 ölçmeye üşeniyorum çünkü standart halindeki değerlerini bilmiyorum

Oynayın gitsin ya. Benim gibi takıntılıysanız işiniz zor yapmayın yanarsınız. 2 gündür y-cruncher çalıştırsam mı çalıştırmasam mı diye düşünüyorum mesela. Sistemim beton gibi sağlam mı yoksa değil mi diye cevap aramaya çalışıyorum ama bi yandan da cevap aramaya cesaretim yok. Bi deneme yaparsınız şunu görünce korkar testi kapatırsınız (bkz: ben). Not: ppt tdc edc sınırlaması koyduğum halde. Yoksa namussuz utanmasa işlemciye 200w çektirecek. Cpu pin zaten 150w destekliyor en fazla. Hele yazın imkansız şu değerler. Haşlama programı fakat stabiliteninde neredeyse tek cevabı

İyi oyunlar selametle

Ekler

• IMG_6548.webp
    IMG_6548.webp
    69.6 KB · Hit: 10
5200 cl36 ile 6000 cl30 arasındaki fark uçurumdur bence. Fakat oyunlarda nasıl hissederseniz? ÇOK ZOR 😅

Hızlı ramin avantajı %1 %0,1 leri iyileştirmektir ve daha düşük sistem gecikmesi sağlar. Fakat e sporcumusunuz? Ölünce oyunu komple mi baştan oynuyorsunuz? Hayır

Escape from Tarkov oynuyorsanız bilemem bütün emeğim boşa gitti diye hayıflanmayacaksanız 5200 cl36 da iş görür

Ben ramlerimi overclockladım fakat %1 %0,1 ölçmeye üşeniyorum çünkü standart halindeki değerlerini bilmiyorum

Oynayın gitsin ya. Benim gibi takıntılıysanız işiniz zor yapmayın yanarsınız. 2 gündür y-cruncher çalıştırsam mı çalıştırmasam mı diye düşünüyorum mesela. Sistemim beton gibi sağlam mı yoksa değil mi diye cevap aramaya çalışıyorum ama bi yandan da cevap aramaya cesaretim yok. Bi deneme yaparsınız şunu görünce korkar testi kapatırsınız (bkz: ben)
hwinfo occt gibi uygulamalarda test yaptım soğutucu yetmiyor işlemciye :D 135w da kalıyor 89 derece limitliyor kendini. Ama oyunlarda 65-70 sıkıntı yok

hwinfo occt gibi uygulamalarda test yaptım soğutucu yetmiyor işlemciye :D 135w da kalıyor 89 derece limitliyor kendini. Ama oyunlarda 65-70 sıkıntı yok

Soğutucu yetiyor aslında. Mesele işlemciye fazla watt çektirmek. Çünkü oyunlards böyle tüketim yoktur. Oyun sistemleri genelde en dengesiz stabilitesiz sistemlerdir çünkü onlara göre reel dünyada böyle bir yük yoktur

Ama fizik, elektronik, elektrik, matematikte yalan söylemez. Oyun sizi üniversite sınavına sokmaz sadece ortaokul sözlüsü yaptırır 😅

Son düzenleme:
yaratır çünkü biri tek kanal biri çift yani aşşağı yukarı bir ortalama verirsem %5 gibi bir fps performansı verir hem ram kullanan programlarda hız 2 katına yakın yükselebilir bak 2 katına yükselir demiyorum yükselebilir çift kanal olduğu için 2 kata çoğunlukla çıkmasa da arada bir 2 kata yakın hız alırsın bu şey gibi 500 mb ssd den 1000mb ssd ye geçmek gibi bazen çok fark eder bazen fark etmez o yüzden net bir şey söyleyemem ama fark olur yine çift kanal olduğu için birde kit ram olduğu için fabrikadan çıkma birbiri ile uyumlu ramler bu sebeple illaki fark yaratırdı kaçırmışsın boşver sonra eline şans geçerse denersin

Takma kafana, fps pek artırmıyor ama oyunda dropları falan gözle görülür azaltıyor asıl önemli kısmı bu.

Takma kafana, fps pek artırmıyor ama oyunda dropları falan gözle görülür azaltıyor asıl önemli kısmı bu.
Valla hiç drop yaşamadım şükür ki şuan en son değişmek isteyeceğim şey ramdir

Geri