Ekran kartına işlemci önerisi

avrie

80+
Reaksiyon skoru
14
Merhaba zotac 1660super ekran kartım var işlemcim ryzen 5 3400G pro ekran kartını sonra aldığımdan dolayı işlemcimi değişmek istiyorum sistemi başta apu olarak kullanıyordum şimdi ekran kartına uygun işlemci arıyorum yardımcı olur musunuz

R5 5600 alsan DDR4 platformunda uzun bir süre işini görür diye tahmin ediyorum. Elindekini satıp sıfır 5600 ya da ikinci elde şans eseri denk gelirsen daha uyguna alabilirsin.

Merhaba zotac 1660super ekran kartım var işlemcim ryzen 5 3400G pro ekran kartını sonra aldığımdan dolayı işlemcimi değişmek istiyorum sistemi başta apu olarak kullanıyordum şimdi ekran kartına uygun işlemci arıyorum yardımcı olur musunuz
bütçen nedir

Kullandığım işlemcinin piyasasını bilmiyorum onu satıp üstüne 1-2 bir şey ekleyebilirim
yani evet elindeki satıp arkadaşların dediği gibi ryzen 5 5600 almak mantıklı 2-3k arası işlemcin gider üstüne de dediğin gibi 1-2k koyup hem ryzen 5 5600 alırsın hem de bir kule tipi soğutucu alırsın çünkü 5600 stok soğutucu soğutmaz

yani evet elindeki satıp arkadaşların dediği gibi ryzen 5 5600 almak mantıklı 2-3k arası işlemcin gider üstüne de dediğin gibi 1-2k koyup hem ryzen 5 5600 alırsın hem de bir kule tipi soğutucu alırsın çünkü 5600 stok soğutucu soğutmaz
Bu soğutucu yeter mi

Ekler

• image.webp
    image.webp
    913.9 KB · Hit: 14
Öneri alabilir miyim
ilk önce bu soğutucu ile test et cinebench de tam yükte 95 dereceye vuruyorsa ve frekansları kısıyorsa bunu alabilirsin
eğer ki paran fazladan artar ise bunu al bu 6lı daha iyi soğutma performansı gösterir

Bu soğutucu yeter mi
Evet R5 5600 için yeterli. Arada sırada heatsink üzerindeki tozları alıp 1-1.5 yılda macun değiştirirsen ekstrem sıcaklıklara çıkmaz. Ben 5600X'i wraith stealth ile 2 yıl kullandım.

Geri