❌İndirim Bitti! GIGABYTE M27Q2 QD 27″ 210Hz 2K Monitör 10.999 TL

• Beğen
Reaksiyonlar: as66
Videodaki olay kameradan dolayı fazla gözüküyor galiba bende de hafif de olsa var bu olay ama çok belirgin değil görüşünü etkilemiyor.
Hdmi sürümü kaç acaba monitörün? Yani ps5 için vrr desteği var mı

Türkiye'ye ilk defa gelmiş bir model. Lansman fiyatı sanırım.

Panel tarafında Quantum Dot katman kullanıyor. Renkler klasik IPS’e göre daha doygun ama göz yormuyor, sRGB dışında da düzgün genişliyor.
Pivot, yükseklik ayarı var.
Type-C portu 18W PD veriyor.
Panel 200 Hz, overclock ile 210 Hz oluyor. Açıkçası 210 Hz gereksiz; 200 Hz daha stabil ve mantıklı kullanım gibi duruyor.

Balance modda yapılan ölçümlerde overshoot neredeyse sıfır, ghosting ve tersine ghosting 0 olarak çıkıyor. Bu IPS için gerçekten çok iyi.

Alıntıyı görüntüle

Cumulative Deviation ortalaması 439. Kısaca anlatırsam: geçişlerin ideal çizgiye ne kadar yakın olduğu. Değer ne kadar düşükse o kadar düzgün. IPS tarafında bu seviye üst sınıf geçiş anlamına geliyor.

Ortalama tepki süresi ~6 ms, yani IPS için tam ortada ama overshoot olmadığı için netlik hissi gayet temiz.

Alıntıyı görüntüle

IPS olmasına rağmen kontrast seviyesi IPS sınıfının üstü, segmentinde zirvede diyebilirim.

Alıntıyı görüntüle

%99 DCI-P3 ölçülmüş, renk gamutu 4. nesil WOLED’lere yaklaşan seviyede. IPS + QD tarafında üst sınıf.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

@Tayfunns
Hocam peki asus tuf

VG27AQML5A

Ve gigabyte
m27q3

Aralarindaki farklar nedir ozellikle ghosting olarak hangi model daha üstün ve bu bilgileri aldiğınız siteyi sorabilir miyim?

Hocam peki asus tuf

VG27AQML5A

Ve gigabyte
m27q3

Aralarindaki farklar nedir ozellikle ghosting olarak hangi model daha üstün ve bu bilgileri aldiğınız siteyi sorabilir miyim?
Hocam displayspecification sitesinden monitörlerin özelliklerine bakıyorum. Monitörleri detaylı inceleme yapan youtube kanalları var Monitors Unboxed gibi kanalların videoları izleyip detaylarını öğrenebilirsin. Ayrıca Reddit'teki kullanıcı yorumlarını ve şikayetlerini de takip edip satın almadan önce eksilerini artılarını biçip siparişini verebilirsin. İhtiyacına göre hangisinin iyi olup olmadığına kendin karar vermen daha doğru olur ben birden fazla bilgisayarda kullanmak için fazladan klavye mouse kalabalığı olmaması için kvm switch özelliğinin olmasını büyük avantaj olarak görüyorum ama dediğim gibi ihtiyaç meselesi. Tam detaylı olarak incelemedim fakat Gigabyte monitör 1ms gtg olması ve renk gamı olarak daha geniş kapsamlı olduğu için ben yüksek ihtimalle gigabyte'ı tercih ederdim. Ama öncesinde kullanıcı yorumlarını ve şikayetlerini inceleyip almak çok önemli.

Videodaki olay kameradan dolayı fazla gözüküyor galiba bende de hafif de olsa var bu olay ama çok belirgin değil görüşünü etkilemiyor.
Benimki de geldi hocam ilk gözüme çarpanlar.
Videodaki açı sorunu hepsinde var kaplamadan gibi duruyor.
Renkler oyunlarda iyi ama videolar ve günlük kullanımda aşırı doygun SRGB modu bir tık durumu düzeltiyor.
Sadece oyun için alınacaksa eksiksiz bir monitor bence siyahlar netlik 10 numara.
Ama bu açı sorunu ve renk doygunluğu yüzünden iade edeceğim gibi. Onun dışında bir problemi yok.

Renkler oyunlarda iyi ama videolar ve günlük kullanımda aşırı doygun SRGB modu bir tık durumu düzeltiyor.
Sadece oyun için alınacaksa eksiksiz bir monitor bence siyahlar netlik 10 numara.
Ama bu açı sorunu ve renk doygunluğu yüzünden iade edeceğim gibi. Onun dışında bir problemi yok.
açıdan kastınız nedir tam oalrak resimli bir şekilde anlatma şansınız var mıdır?bende bu monitörü almayı düşünüyorum :)

Monitörü teslim alalı 2 gün oldu görüntü kalitesi ve renkler gerçekten şahane. İnternette kırmızıları aşırı cırtlak gösterdiği gibi yorumlar görmüştüm fakat bana aşırı gelmedi ve göz yorma gibi bir şey yapmadı. Malzeme kalitesi olarak güzel monitörün dışındaki plastikleri ve ayaklığı oldukça sağlam hissettiriyor. 1 tane ölü pixel çıktı dibine girip bakmazsan anlaşılmıyor zaten o yüzden benim için bi problem değil. 200 hz benim için yeterli overclock bile yapmadım günde 1-2 saat CS2, Fortnite veya hikayeli oyunlar oynayan birisiyim genel olarak dizi, film veya video izliyorum görüntü kalitesi ve akışkanlık iki tarafta da isteklerimi fazlasıyla karşıladı. Daha derinleme araştırılsa belki bu fiyat bandında daha iyi alternatifleri vardır fakat 1 aydır 10-12k bandında kendime uygun monitör arıyordum ve en mantıklısının bu monitör olacağını düşündüm. Ben verdiğim paranın hakkını verdiği için memnunum, kısa süreli incelemem sonucu tavsiye ediyorum umarım ilerleyen zamanda da sorunsuz kullanmaya devam ederim.
Hocam bende aldım denedim ghosting vardı iadeye yollayacağım bence rahatsız ediciydi ghostingi.

Hocam bende aldım denedim ghosting vardı iadeye yollayacağım bence rahatsız ediciydi ghostingi.
Bende aldım 5 gündür kullanıyorum . Sıfır ghosting . Overdive modunu picture quality yap dene . Aim stabilize kapalı. Gysnc acık. Ve overclock yapma 200 kullan. Renkler ve kalitesi çok iyi. Ölü piksel ve ışuk sızması da sıfır . G27q2

Bende aldım 5 gündür kullanıyorum . Sıfır ghosting . Overdive modunu picture quality yap dene . Aim stabilize kapalı. Gysnc acık. Ve overclock yapma 200 kullan. Renkler ve kalitesi çok iyi. Ölü piksel ve ışuk sızması da sıfır . G27q2
sizin monitör g27q2 qd değil yani değilmi hocam

Geri