Ekran kartım gereksiz fazla ısınıyor.

JoulFly

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşalar pubg oynarken 2 dakikada bir ekran kartı fanlarını sonda açıyor ve dereceler fırlıyor alt taraftaki ekran görüntüsünde göründüğü gibi neden böyle yapıyorı olabilir?

Ekran Kartı : Gigabyte rtx 3070 8gb 3x fan
İşlemcl : İ5 12400F (Stok Fan, Yaz'a doğru sıvı soğutma takmayı düşünüyorum adana'da olduğum için yazları çok sıcak oluyor ve oyun oynaması zor bir hale geliyor.)
Ram : 32GB

Ekler

• sıcaklık.webp
    sıcaklık.webp
    520.3 KB · Hit: 79
Kasan nasıl
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemcinde sıcak pubgye göre
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hava akışın çok kötü olmalı

Ekran kartı hiç bakım yaptın mı ne zamandır kullanıyorsun.

Ekran kartı hiç bakım yaptın mı ne zamandır kullanıyorsun.
2023 ağustosunda almıştım ekran kartının garantisi devam ediyor, bilgisayarı imkan oldukça temizliyorum fakat temizlememe rağmen ekran kartı fazlasıyla ısınıyor ekran kartının içini vs açmadım daha önce

Kasa içi dar gibi dostum. Yan cama dokunduğunda sıcaksa akış iyi değildir. Onu da göz önünde bulundur. Onun dışında o işlemci için 4x6mm herhangi bir kule tipi soğutucu al yeterli. Ekran kartına ise bakım şart.

Kasa içi dar gibi dostum. Yan cama dokunduğunda sıcaksa akış iyi değildir. Onu da göz önünde bulundur. Onun dışında o işlemci için 4x6mm herhangi bir kule tipi soğutucu al yeterli. Ekran kartına ise bakım şart.
Ekran kartı bakımını nasıl sağlayabilirim önerileriniz var mı?

Ekran kartı bakımını nasıl sağlayabilirim önerileriniz var mı?
Ekran kartı vidalarını sök ve İçini aç tozları ve termal macunu temizle. Düzgün bir termal macunu düzgünce çip üstüne sür ve ekran kartı vidalarını eşit ve çapraz şekilde sık ve keyfine bak.
Youtube üzerinde bir sürü video vardır. Ekran kartın tam modelini yaz bulursun.
İ5 12400F için sıvı soğutmaya gerek yok. 4-5 bakırlı 12cm kule tipi işini görür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,411
Üyeler
189,834
Son üye
egea12345
Geri