Ryzen 9700x ve Rtx 5070 li sistem için seçtiğim parçalar nasıl?

Reaksiyon skoru
35
Hocalar selamlar
Başlıkta da belirttiğim gibi sistem topluyorum şuana kadar seçtiğim parçalar nasıl, yardımcı olurmusunuz, önerilere açığım.

İşlemci:
Ryzen 7 9700x
Soğutucusu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2

Ekran kartı:
Asus dual rtx 5070 olucak ama eagle modelide olabilir hangisi sizce? Başka modellerde olabilir.

Anakart:
MSI B850 GAMING PLUS WIFI

Ram: şimdilik 16gb 6000mhz cl 30 ama modeli daha belirlemedim

Ssd: kioxia exceria plus g4 1tb

Kasa: Vento VG4302FA 850W 80+ Bronze
Bu kasa psu nasıl sizce, bu sistem için başka onerebileceginiz var mı?

Hocalar selamlar
Başlıkta da belirttiğim gibi sistem topluyorum şuana kadar seçtiğim parçalar nasıl, yardımcı olurmusunuz, önerilere açığım.

İşlemci:
Ryzen 7 9700x

Ekran kartı:
Asus dual rtx 5070 olucak ama eagle modelide olabilir hangisi sizce? Başka modellerde olabilir.

Anakart:

5070 alınmaz 9070xt çekin bide asus modeli 36k çok kötü fiyat 5070 alınmaz bu fiyata

9070xt ve psu yu 850w+80 gold almanı onerırım , sımdıden hayırlı olsunnnn

ram olarak piyasada patriot venom biraz önce kolay bulunuyor her yerde ilerde eşleyeceksen.
CUDA şart demiyorsan ben de 9070 XT alman taraftarıyım. o fiyata üst segmentlerle yarışan xfx 9070 xt kartlarından alabilirsin.
soğutucun yeter de artar bile rahat soğutuluyor o işlemci ben şahsen PBO v.s açmaya gerek duymadım henüz.
kasa k göörünüyor internette bence o fiyata kesinlikle değmez kasa psu ayrı bir şekilde ( kratos lite 850w+ bir kasa ) alabilirsin veya o fiyatlara yakın b tier psu içeren kasalar da var.
9070xt fiyatına göre çok iyi hocam ama daha önce hep nvidia kullandım ondan 5070 tercih edesim geliyor birde re requiem hediyeside var bilemedim
hocam ben de sistemi almadan önce seninle aynı şekilde düşünüyordum. bir gecede fikrim değişti. pişman değilim.

9070xt fiyatına göre çok iyi hocam ama daha önce hep nvidia kullandım ondan 5070 tercih edesim geliyor birde re requiem hediyeside var bilemedim
Oyun amaçlıysa 9070xt dışı tercih saçmalıktan ibaret cuda vs lazımsa bilemem tabi. 1 tane oyun hediye diye daha güçsüz kart almaya gerek yok. 5070 in dlss ile alacağı fps i 9070xt nativede alıyor

Oyun amaçlıysa 9070xt dışı tercih saçmalıktan ibaret cuda vs lazımsa bilemem tabi. 1 tane oyun hediye diye daha güçsüz kart almaya gerek yok. 5070 in dlss ile alacağı fps i 9070xt nativede alıyor
bende hepsi kapalı , native'in dibine vuruyorum :D

ram olarak piyasada patriot venom biraz önce kolay bulunuyor her yerde ilerde eşleyeceksen.
CUDA şart demiyorsan ben de 9070 XT alman taraftarıyım. o fiyata üst segmentlerle yarışan xfx 9070 xt kartlarından alabilirsin.
soğutucun yeter de artar bile rahat soğutuluyor o işlemci ben şahsen PBO v.s açmaya gerek duymadım henüz.
kasa k göörünüyor internette bence o fiyata kesinlikle değmez kasa psu ayrı bir şekilde ( kratos lite 850w+ bir kasa ) alabilirsin veya o fiyatlara yakın b tier psu içeren kasalar da var.

hocam ben de sistemi almadan önce seninle aynı şekilde düşünüyordum. bir gecede fikrim değişti. pişman değilim.
Sanırım 9070xt olacak peki bunlar arasında hangisini almamı önerirsiniz

yoksa bu mu

birde o psu markasını cok duymadım iyi midir? kalitelimidir?
Kasa olarak da forumda paylaşılan lian li Kasa olur mu

Kasa olarak kesinlikle full mesh ve hava akışı iyi olan bir kasa al. Bende Corsair Carbide Spec Delta kasa var Ön tarafı %20 mesh. 9700x ve phantom spitit var. 105w modunda pbo açıkken bazı oyunlarda 80 85 dereceyi görüyor. İyi hava akışlı bir kasa tercih edersen işlemciyi zorlasan da başın ağrımaz.

Ek olarak 9070xt tavsiye ediyorum ekran kartı olarak. Tam bir canavar

ben sıstem dızerken 9070xt ile basladım bıraz para gectı elıme gıttım 5080 aldım , gerek yoktu 9070xt ısını fazlasıyla goren bır kart gunumuzde hiç pişman olmazsın

Hocalar selamlar

İşlemci:
Ryzen 7 9700x

Ekran kartı:

Anakart:

Yayıncılık veya içerik üreticiliği ile ilgileniyorsan RTX 5070 ilgilenmiyorsan sadece oyun oynayacaksan RX 9070 XT öneririm tabi AMD ye alerjin varsa RTX alabilirsin şimdiden hayırlı olsun

Geri