TCL TELEVİZYON SATARKEN BİZE NEDEN FAHİŞ-KAZIK FİYAT UYGULUYOR ?

Türkiye TCL 65C8K ve 75C8K Fiyatları

Dünya'da QM8K-C8K FİYATLARI

Fiyata ve modele bakın. QM9K'nın C9K ile aynı model olduğunu sanıyorum.
Vergi işte saraya gidiyor paran 1 kendine 2 erdogana alıyorsun

E ben samsung monitörümü 35 k ya aldım best buy'da da 40k fiyatı şu anda ? demek ki vergi değil
Elin adamının üç hafta çalışıp aldığını nereden biliyorsun? Hiç yurt dışında yaşamadın ki. Twitter takip ediyorsun sadece.

Vergi her ülkede var.
Üretildiği ülkede hesaplı olur, çünkü diğer ülkelerde Nakliye + Gümrük de ekleniyor.
Elektronik aletler en hesaplı Çin'de olur. Çünkü çoğu orada üretiliyor.

Büyük şirketlerin fiyatlandırma mantığı şöyle. Bir ülkede ağır rekabet koşulları varsa, fiyatı mümkün oldukça düşürürler. Çünkü önemli olan pazar payı. Pazar payı yüksekse, ek servislerden de iyi kazanıyorlar. Zararları olursa da, pahalıya satabildikleri ülkelerden o zararı kapatıyorlar. Buna havuz sistemi deniyor. Toplu fiyatlandırma da denir. Türkiye her malın kolay ve pahalıya satılabildiği bir ülke. Müşteri zaten kendi mal ve marka uğruna her kazığı göze alabiliyor. Bu durumu en iyi değerlendiren yabancı şirket'de Apple adında bir kuruluş. Çin'den ucuza getirip, bir güzel en pahalıya satabiliyor. Mal müşteriyi iyi bağlıyor. Müşterisi kazıklandıkça bir daha, bir daha istiyor.

Yorumlar kalp krizi tetikliyor aman aman bu yorumlar ne

Shitpost gibi muhabbet dönmüş post altında.

Belli başlı sebepleri vardır, bazılarını biz bilemeyiz, anca tahmin ederiz (vergi, gider, özel fiyatlandırma vs.)

Marka ürününü daha fazla satmak isterse bu pazarda zaten fiyat kampanyasıdır, bundle dır, reklamdır yapar. TCL onu yapmak yerine alt markasını pazara getirdi ki daha hızlı kullanıcıya ulaşsın. Üstteki arkadaşın yazdığı gibi:
Türkiye her malın kolay ve pahalıya satılabildiği bir ülke.
Yani anlayacağınız TCL'in özel yaptığı bir durum yoktur diye düşünüyorum. Sadece global kısmı pek buraya bakmıyor gibi. Yoksa Samsung gibi düzenli olarak özel fiyatlandırmalar, ön siparişler vs. yapıp daha ucuza müşteri çekerdi.

Reklam da içerik üreticileri ile yapmaya çalışıyor ama nedense çoğunlukla giriş seviye modelleriyle reklam yaptırıyor. Bizim pazarı biraz fakir görüyorlar herhalde :kekw:

Bu aralar tv bakıyorum 83" - 85" arası miniLED böyle ekran yansıması az olacak. TCL C8K bir dikkatimi çekti ama sömürmüşler hepsini. Denk gelirsem güzel bir tanesine dimming zone u fazla ve işlemcisi iyi olan, alacağım gibi. OLED de isterdim de salona en üst modeller dışında gitmez gibi.

TCL olsun tek derdin

Ramazan gelir gıda fiyatlarına zam yaparlar.

Kurban bayramı gelir et fiyatlarına zam yaparlar

Burası soygun yeri olmuş. soyan soyana. Bu düzen böyle gitmez

TCL den başka markamı yok cebine Göre hareket etcen mantıken misal herkes iPhone 17 pro max almak mı zorunda yada S26 Ultra misal Ülkemiz insanının huyu en iyisini kullanayım alayım ama ucuz olsun elbette herkes ister neden olmasın olmayınca olmuyor ama. Herkes cebe göre hareket etmeli mantıken. Ülkemizde vergi yüksek diğer ülkelere nazaran belki de en yüksek tam araştırmadım. Bana göre saçma saçma vergiler alınıyor. Alternatif markalar mevcut sonuçta onlara yönelmek daha doğru olacaktır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

TCL olsun tek derdin

Ramazan gelir gıda fiyatlarına zam yaparlar.

Kurban bayramı gelir et fiyatlarına zam yaparlar

Burası soygun yeri olmuş. soyan soyana. Bu düzen böyle gitmez
Mevcut iktidar yerine bir başkası da gelse sistem aynen devam edecektir. Sistem bu şekil devam eder. Keşke düzelse durum.

Piyasaya özellik muadili markalara göre ucuz giriş yaptılar. İyi reklam yaptılar. Şimdi geri toplama zamanı geldi. Fahiş zamlar ile fp olmaktan çok uzaklarda kaldı artık. iffalcon da aynı şekilde ps gruplarında önerilmeye devam ediyor. Önce tcl yi partlattılar bu gruplarda şimdi iffalcon markasını parlatıyorlar. Sonra oda fahiş zamlarla yükselecek.

İlginç olan satmaya devam ediyorlar. Çünkü tüm markalar (Samsung hariç) TR pazarında düzenli zam yapmaya alıştı. Arada sırıtmıyor ve satmaya devam ediyor. Demek diğer markalarla rekabet edebiliyor hala ve tüketici vazgeçmiyor. Onlarda köklemeye devam ediyorlar. Arz talep meselesi çokta şeyetmemek lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,371
Üyeler
189,437
Son üye
sba10371
Geri