24gb 5200mgz cl40 ram vs 16gb 6000mhz cl30 ram

Halifax

80+
Reaksiyon skoru
31
Yeni kuracağım sistem için ram arayışında bulunmaktayım.
Patriot 16gb rami hali hazırda siparişini verdim.
Fakat 24gb ramleri görünce bi acaba diyorum.
Foruma Cl40 değeri varsa o ram çöp, ama 24gb hafızası olan bir ram alırsak, ram krizleri çözülene kadar takviye yapmaya gerek kalmaz. Öte yandan 16gb ve 32gb arasındaki performans farkını biliyorum.
Öyle ya da böyle 1x16gb daha almak gerekecek.
Ben 24gb ram alsam oyunlarda performans kaybı maks.%3-5 olsa bile mantıklı bulurum.
Ama bu konuda bilgi bulamadım. Konuyu bilenler bu iki ram arasında hangisini tercih etmeliyim söyleyebilir mi ?

6000MHZ CL30 ilerde alırsınız tekrar.Sistemi söyleyin kısılması gereken parça varsa kısar rame katarız.

Böyle bir krizde bunun ilerisi vs falan olmaz. Bakın arkadaşlar bu adamlar “tüketiciler, gamerlar umrumuzda değil” deme ihtimalleri yüksek hiç şaşırmayın. Nasıl ki zamanında mining yüzünden bu gpuları oyunculara satmak için zerre çabalamadılar yarın bir gün ne olur ne olmaz şu saatten sonra;

Hıza da Cl ye de bakılmaz. 16 gb ramde alınmaz. 24gblık alabilme durumunuz varmış hazır alın geçin şakası yok bu işin. 24 lüğün dual kit olmaması üzdü sadece şu an. 2x12 yerine 1x24 yine şu an sizi bir müddet ileriye taşıyacaktır

Oynadığım mmorpg açılışta 16gb ram tüketimiyle başlayıp ilerleyen saatlerde 20gb a kadar ram tüketimi gösteriyor. En basit benim yaşadığım örnek

Hız cl vs bunlar sonra overclockla halledilebilecek şeyler

7500f 7065TL
Asus prime b650m r 5100TL
KİOXİA 1TB M2.SSD 7500TL
Cougar 650w 3998TL
PATRİOT venom 6000mhz cl30 16gb 11666tl
sistemden bağımsız 24gb ram bilgisayarın kasmadan çalışmasını daha rahat sağlar diye düşünüyorum.
Post automatically merged:

Böyle bir krizde bunun ilerisi vs falan olmaz. Bakın arkadaşlar bu adamlar “tüketiciler, gamerlar umrumuzda değil” deme ihtimalleri yüksek hiç şaşırmayın. Nasıl ki zamanında mining yüzünden bu gpuları oyunculara satmak için zerre çabalamadılar yarın bir gün ne olur ne olmaz şu saatten sonra;

Hıza da Cl ye de bakılmaz. 16 gb ramde alınmaz. 24gblık alabilme durumunuz varmış hazır alın geçin şakası yok bu işin. 24 lüğün dual kit olmaması üzdü sadece şu an. 2x12 yerine 1x24 yine şu an sizi bir müddet ileriye taşıyacaktır

Oynadığım mmorpg açılışta 16gb ram tüketimiyle başlayıp ilerleyen saatlerde 20gb a kadar ram tüketimi gösteriyor. En basit benim yaşadığım örnek

Hız cl vs bunlar sonra overclockla halledilebilecek şeyler
Valla hocam aynı fikirdeyiz. Sadece belki konuyu daha iyi bilen birileri yeni bilgiler sunar diye başlığı açtım.
Üstelik ikisi de yaklaşık aynı fiyatta.

7500f 7065TL
KİOXİA 1TB M2.SSD 7500TL
Cougar 650w 3998TL
sistemden bağımsız 24gb ram bilgisayarın kasmadan çalışmasını daha rahat sağlar diye düşünüyorum.
Kısacak parça yokmuş 24gb alın.

İncelemesi varmış 5600 MHz CL 36 yapabiliyor. Uğraşırım alt zamanlamalara da ayar çekerim dersen daha iyi sonuçlar verir. Şahsen ben kapasiteye oynardım.
1771882015895.webp

İncelemesi varmış 5600 MHz CL 36 yapabiliyor. Uğraşırım alt zamanlamalara da ayar çekerim dersen daha iyi sonuçlar verir. Şahsen ben kapasiteye oynardım. Alıntıyı görüntüle
Fikrimi değiştirdim. Ve 24gb olan versiyonu alacağım. Ramlere nasıl oc yapılıyor hiç bilmiyorum ama cl40 yerine cl 38 bile yapabilsem, tamamdır.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

7500f 7065TL
KİOXİA 1TB M2.SSD 7500TL
Cougar 650w 3998TL

Valla hocam aynı fikirdeyiz. Sadece belki konuyu daha iyi bilen birileri yeni bilgiler sunar diye başlığı açtım.
Üstelik ikisi de yaklaşık aynı fiyatta.
Yazık valla daha yeni (ram krizi öncesi) 7500 liraya 2tb samsung 990 pro aldım, dramli bi de, şu f/p dediğimiz kioxia nın 1tb 7500 olması çok üzücü, ramlerle beraber SSD lerin de bu kadar uçması çok saçma, dramli modellerde 1gb dram dramsizlerde de 30-150mb hmb bellek kullanılıyor.
Sanki ssd nin belleğinin tamamı ramden oluşuyor da bellek fiyatları artınca 2 katına fırlıyo fiyatları

Fikrimi değiştirdim. Ve 24gb olan versiyonu alacağım. Ramlere nasıl oc yapılıyor hiç bilmiyorum ama cl40 yerine cl 38 bile yapabilsem, tamamdır.
Aynen 24 idare eder, ileride yükseltme yapıcağın zaman ram fiyatları normale vs inerse bi 24 daha takar 48 kullanırsın 32 den daha uzun soluklu olur

Sen 24 lük olanı sipariş edip oyunlarını oyna şöyle bi keyfine bak oc illaki yapılır acelesi yok ram overclock meşakatlidir. Gevşek hafif bir oc yapayım dersen bile stabillik için 1 hafta uğraştırabilir. Hiç anlamam dersen zaten uzun bi yolculuk seni bekliyor

Ddr5 kullanmıyorum ama ddr4 ü öğrenmem 45 günden fazla sürdü overclock davranışlarını vs. Ddr5 bana daha karmaşık geldi o yüzden önce güzelce takıp oynayın

Yazık valla daha yeni (ram krizi öncesi) 7500 liraya 2tb samsung 990 pro aldım, dramli bi de, şu f/p dediğimiz kioxia nın 1tb 7500 olması çok üzücü, ramlerle beraber SSD lerin de bu kadar uçması çok saçma, dramli modellerde 1gb dram dramsizlerde de 30-150mb hmb bellek kullanılıyor.
Sanki ssd nin belleğinin tamamı ramden oluşuyor da bellek fiyatları artınca 2 katına fırlıyo fiyatları

Aynen 24 idare eder, ileride yükseltme yapıcağın zaman ram fiyatları normale vs inerse bi 24 daha takar 48 kullanırsın 32 den daha uzun soluklu olur
Yılbaşında 2 ay önce 5070li sistemi 40 bine almıştım. Bu fiyatlar benimde canımı çok sıkıyor.
Fiyatlar, rasyonel olmaktan çok uzak. Belki 6 ay sonra bu fiyatlar çekilecek... umarım iner. Iyi bir temenni sadece.
24gb ram hem oyun hemde tarayıcılarda açık sekmeler için 16 ya göre daha kullanışlı olacaktır. Üstelik 16gb versiyonu 3 taksit 24 versiyonu ise 6 taksitle aldım.
Ödeme kolaylığı olarakta işime geldi.

Sen 24 lük olanı sipariş edip oyunlarını oyna şöyle bi keyfine bak oc illaki yapılır acelesi yok ram overclock meşakatlidir. Gevşek hafif bir oc yapayım dersen bile stabillik için 1 hafta uğraştırabilir. Hiç anlamam dersen zaten uzun bi yolculuk seni bekliyor

Ddr5 kullanmıyorum ama ddr4 ü öğrenmem 45 günden fazla sürdü overclock davranışlarını vs. Ddr5 bana daha karmaşık geldi o yüzden önce güzelce takıp oynayın
Yüzde 10'dan fazla bir performans kaybi yoksa stabiliteyi bozup, oc işleriyle uğraşmam çok ileri bir tarihe kalır.

Yılbaşında 2 ay önce 5070li sistemi 40 bine almıştım. Bu fiyatlar benimde canımı çok sıkıyor.
Fiyatlar, rasyonel olmaktan çok uzak. Belki 6 ay sonra bu fiyatlar çekilecek... umarım iner. Iyi bir temenni sadece.
24gb ram hem oyun hemde tarayıcılarda açık sekmeler için 16 ya göre daha kullanışlı olacaktır. Üstelik 16gb versiyonu 3 taksit 24 versiyonu ise 6 taksitle aldım.
Ödeme kolaylığı olarakta işime geldi.

Yüzde 10'dan fazla bir performans kaybi yoksa stabiliteyi bozup, oc işleriyle uğraşmam çok ileri bir tarihe kalır.

Ram overclockun amacı maksimum fpsyi yükseltmek değil %1 %0.1leri arttırmak ve gecikmeyi düşürüp daha akıcı olmasını sağlamaktır. Maksimum fps’e katkısı bu saydıklarımdan sonra gelir. Saf fps artışını en güzel ekran kartı sonra işlemciden görürsün. Mesela benim ramlerim overclocklu ama önceki standart haliyle oyunlarda %1 %0.1ler kaçtı bilmiyorum gecikme ölçmek içinde nvidia app indirmem gerekti sevmiyorum. bu yüzden ölçme fırsatım büyük ihtimalle hiç olamayacak. Hikayeli oyunlarda zaten bence ram overclocka gerek yok. Ben sevdiğim için overclockladım. Ne de olsa Dünyaya 1 kere geldik

Hayırlı ramazanlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,424
Üyeler
191,095
Son üye
dj.young.mes
Geri