Ryzen 5 9600x mi intel u 5 245 kf mi

neyi var kartın ne sorununu gordunuz
bizzat yaşadığım sorunlar bu sayacaklarım
7800x3d ve bir çok amd işlemcide olan dahili grafik birimiyle amd ekran kartları çakışıyo ve pc yi açarken görüntü gelmemesi yeniden başlatmak zorundasın falan. biosdan kapat o zaman deme kapatınca daha çok sapıtıyo.
youtube netflix gibi platformlarda ekranda yırtılmalar piksel bozulmaları oluyo ve sebebi amd driver ı
bf6 oynuyorum aktif ve sürekli driver çöküyodu. ki bf6 ya özel driver yayınladı amd o bile 15dk da bir çöküyodu
daha sayayım mı

bizzat yaşadığım sorunlar bu sayacaklarım
7800x3d ve bir çok amd işlemcide olan dahili grafik birimiyle amd ekran kartları çakışıyo ve pc yi açarken görüntü gelmemesi yeniden başlatmak zorundasın falan. biosdan kapat o zaman deme kapatınca daha çok sapıtıyo.
youtube netflix gibi platformlarda ekranda yırtılmalar piksel bozulmaları oluyo ve sebebi amd driver ı
bf6 oynuyorum aktif ve sürekli driver çöküyodu. ki bf6 ya özel driver yayınladı amd o bile 15dk da bir çöküyodu
daha sayayım mı

24 saat kartla yayın yapmıs aralıksız adam youtube kırptığı için 4 saat video

bunu tamamen izle senden ricam

24 saat kartla yayın yapmıs aralıksız adam youtube kırptığı için 4 saat video

bunu tamamen izle senden ricam
nebi akgünü zaten takip ediyorum bu videosunu da izledim. birincisi bahsettiğim şeyin 9070xt ile alakası yok amd ekran kartları ve daha önemlisi driver ı ile alakası var. ayrıca şuan amd kart kullanmıyorum imza kısmına bakarsan. ben sistem toplamaktan çok hoşlanıyorum hobi benim için ve zaman zaman parça değişimi yaparım. ekran kartını en son değiştim en pahalı parça olduğundan. işlemci anakart psu her şeyi değiştim sorun çözülmedi çünkü sorun amd driverında. görüntüde sorun var kesin ekran kartı amd çöp diyen bi cahil değilim merak etme

245KF her türkü daha iyi. Zaten 6 çekirdekli işlemciler yavaştan demode olmaya başlıyor.
245KF kagıt üstünde güçlü ama yanındaki H810 yonga seti bellek OC/XMP işini desteklemiyor. Bu sistemde RAM’i tam verimli koşturma, ince ayar vs. tarafı kırpılmış oluyor. Buna karşılık Ryzen 5 9600X + MSI PRO B650M tarafı DDR5 OC/EXPO destekli ve platform daha esnek. 6 çekirdek de 2026’da demode değil özellikle oyun odaklı kullanımda 9600X, RTX 5070’li sistemde çoğu senaryoda gayet yeterli olur.

ayrıca her amd kart veya 9070xt sorun yaşayacak diye bişe yok ki umarım da kimse sorun yaşamaz bunlar sonuçta babamızın markası değil. ama amd diyince sorun ihtimali daha yüksek bunu kabul edelim. yoksa niye aynı performansı veren karta çok daha fazla verelim

ayrıca her amd kart veya 9070xt sorun yaşayacak diye bişe yok ki umarım da kimse sorun yaşamaz bunlar sonuçta babamızın markası değil. ama amd diyince sorun ihtimali daha yüksek bunu kabul edelim. yoksa niye aynı performansı veren karta çok daha fazla verelim
Sadece performans ve driver uyumluluğu da değil. Nvidia frame generation, ray tracing ve path tracing ile de one geçiyor. AAA oyunlarin grafik ayar menüsünü bi açıyorsun, menuyu nvidia yapmis zannedersin :) reflex ler dlss ler fg ler bilmem neler :D

Sadece performans ve driver uyumluluğu da değil. Nvidia frame generation, ray tracing ve path tracing ile de one geçiyor. AAA oyunlarin grafik ayar menüsünü bi açıyorsun, menuyu nvidia yapmis zannedersin :) reflex ler dlss ler fg ler bilmem neler :D
öyle dlss mesela hem görüntü aşırı iyi kimse kusura bakmasın amd de böyle değil ve performans farkı da bariz yüksek

öyle dlss mesela hem görüntü aşırı iyi kimse kusura bakmasın amd de böyle değil ve performans farkı da bariz yüksek
9070xt diye bağıranları merak ediyorum bu konuda ne diyecekler :D

9070xt diye bağıranları merak ediyorum bu konuda ne diyecekler :D

isteyen alır bende başta çok hevesliydim performansını görünce ama 7700xt de sorun yaşadığım için hevesim kaçtı artık o paralarda sorun yaşamak istemedim. göze alana çok cazip yoksa.

9070XT iyi bir kart ama AMD kesenin ağzını açıp oyun yapımcılarına para vermeli. Destek çok az. FSR, DLSS kadar kaliteli değil. 9070XT iyi fiyatta ama Nvidia almak isteyen birini AMD’ye yöneltmek haklı olarak zor oluyor. Yine de tek tek toplayarak daha iyi bir AMD işlemci + 5070 alınabileceğini düşünüyorum çoğu parçada 6-9 taksit de var

245KF kagıt üstünde güçlü ama yanındaki H810 yonga seti bellek OC/XMP işini desteklemiyor. Bu sistemde RAM’i tam verimli koşturma, ince ayar vs. tarafı kırpılmış oluyor. Buna karşılık Ryzen 5 9600X + MSI PRO B650M tarafı DDR5 OC/EXPO destekli ve platform daha esnek. 6 çekirdek de 2026’da demode değil özellikle oyun odaklı kullanımda 9600X, RTX 5070’li sistemde çoğu senaryoda gayet yeterli olur.
2026 da demode demedim zaten ama 2028 gibi demode olur bu gidişle, 2 sene çok uzun süre ben o zamana zaten yenisini alırım diyen varsa çok takılmasına gerek yok ben hala 7 senelik işlemci kullanıyorum intel yeni nesili çıkarınca yıllar sonra ona geçeceğim mesela.

H810 XMP destekliyor sadece Maks RAM hızı işlemci Bus hızıyla sınırlı o da 6400MHz oluyor, kıyas yaparsak AMD işlemciler zaten 6000MHz üstünü verimli çalıştıramıyor. OC de olsa iyi ama olmaması büyük eksi değil PC kullananların çoğu işlemcisini stok hızda kullanıyor zaten.

la aldığınız performansa bakın napcaksınız nvidia amd 5000 serisi 6000 7000 serisi amd olsa tmm dicemde baksanıza 9070xt'nin globalde getirdiği sese ve tr'de nekdr kullanıcı olduğuna bir problemi olsa şimdiye bir dünya konu açılmaz mıydı bu kartların fiyatları dip yapmaz mıydı globalde
Böyle diyerek insanlara körü körüne AMD kart aldırıyorlar sonra alan kişi sorun yaşayınca ve “AMD kartlar hep yapıyor bu sorunları” gibi bir cevap alınca afallıyor. Şu kartları önerecekseniz de “evet daha güçlü ama bazı sorunları çıkabilir Nvidia kadar sorunsuz değil” uyarısını geçmek lazım. Ben biliyorum bilerek alıyorum falan da bazıları ilk sistemini alıyor burada veya yıllarca Nvidia kullanmış biri aynı şekilde kullanabileceğini sanıyor.

Alınmasıyla alakalı bir sorunum yok olsa zaten kendim AMD kullanmam ama alan da yaşayabileceği (çoğu yazılımsal olan)sorunları ön görerek alsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,470
Üyeler
190,214
Son üye
rsrfst
Geri