%100 de sürekli kullanmamak lazım %80 kafi.BU televizyona bu para verilmez diyerek başlayayım
tvlerdede hatalar oluyor arkadaşlar arkadaki dimming ampulleri sönebiliyor uğraş dur ondan sonra.
Alıntıyı görüntüle
Samsung QN90B 55inch mini led televizyonuma nazar değdi geçenlerde![]()
LED Bar değişimi OLED değiştirmekten daha kolay bunu bir türlü çözemiyorlar.Şu teknolojilerde oled alan ya zengindir ya kamildir bu kadar net, oled denmişte kardeşim oled alan asgari ücretli 3 4 sene sonra ki en iyi ihtimal o süre, yanarsa yenisini sen alacak mısın da direkt oled diyorsunuz şu forumda, bazı insanlar teknolojiyi iyi bilmeyebiliyor yok efendim şu teknoloji var yanmıyor korunuyor falan, siz marka pazarlamacısı mısınız? Risk var denmiyor çoğu kişi tarafından, miniled uzun ömürde en mantıklısıdır şu an konudaki ürün FP mi bilmiyorum ama yazmak istedim.
2350 saat kullandım eskisi gibi değil. Homojenlik testinde bile mükemmel. 2000-3000 saatte yanmaz yani. Minimum 4000 saat dayanır, daha belirti bile göstermedi. Muhtemelen ekranın kullanılmaz hale gelmesi 6-7k saati bulur. 3000 de homojenlik testinde belirtiler başlar, 4000 de normal kullanımda fark etmeye başlarsın. 5000 de daha da fark edilir hale gelir, 6000 de falan yanar. Gen 5 falan alırsan 6k saati aşacağını düşünüyorum. Samsung en az 2 kat daha dayanıklı dedi. Bendeki gen 3 panel.Monitörler de yanıyor 2000-3000 saatte
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
40k ya bile verse peynir ekmek.
Hangi modeli kullanıyorsun?2 sene önce aldığım oled monitörü hala kullanıyorum herhangi bir yanma yok. Monitör günde en az 10 saat açık, kullanırken dikkat ettiğiniz sürece ve fabrika kaynaklı bir sorun olmadığı sürece bu monitörler her türlü uzun ömürlü oluyor.
g85sb ve g61sd kullanıyorum. Günlük yazılım kodlama ve mmo oyunlarında aktif kullanıyorum.2350 saat kullandım eskisi gibi değil. Homojenlik testinde bile mükemmel. 2000-3000 saatte yanmaz yani. Minimum 4000 saat dayanır, daha belirti bile göstermedi. Muhtemelen ekranın kullanılmaz hale gelmesi 6-7k saati bulur. 3000 de homojenlik testinde belirtiler başlar, 4000 de normal kullanımda fark etmeye başlarsın. 5000 de daha da fark edilir hale gelir, 6000 de falan yanar. Gen 5 falan alırsan 6k saati aşacağını düşünüyorum. Samsung en az 2 kat daha dayanıklı dedi. Bendeki gen 3 panel.
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hangi modeli kullanıyorsun?
G61SD yi kaç saat kullandığını görmek için factory menüye girebilirsin. Samsung monitörlerine kaç saat kullandığına dair bir bilgi koymuyor, ancak servis menüsünde kaç saat kullanıldığı yazar. Oled G6 ve g8 modellerinin servis menğlerşni bu yöntemle açanlar gördüm. @Jaegerjaguezg85sb ve g61sd kullanıyorum. Günlük yazılım kodlama ve mmo oyunlarında aktif kullanıyorum.