🔴Bedelli Askerlik 417.000 TL Oluyor !

çürük almak için güzel bir zaman:trpeepo:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

teklif meclisten geçmeyecek gibi konuşuyorsun ya birde bayılıyorum cidden
Geçmeyecek mi dedim ? Öyle mi anladın :)

Haklısın AKP tarafından verilen bir teklif de olsa AKP'li milletvekilleri işini layıkıyla yapıp bu durumu enikonu düşünecek ve bu konuda uzman kişilerin fikrini alacaktır. Bu görüşmelerin sonucunda milletimiz için en iyi kararı alarak geçip geçmeyeceğine karar verecektir teklifin.
Sonuç ne çıkarsa çıksan halkımızın yararına olacağından eminim.

Bu yıl için bedelli ödeyene göre küfür edilecek bir karar :)
Dışardan bakarsan evet 2025 yılı için kazanılan para 26milyar bunun 33 milyonu hazineye girdi. Bu yıl için ön görülen aynı bedelli başvurusu ile 36milyar olarak düşünülüyordu.(Geçen seneye göre aynı bedelli başvurusu olur ise).

420.000₺ ile bu seneryo 45 milyara çıkıyor. Bu farkın eğer hepsi savunmaya gidecek ise 9.8 milyar yaklaşık 10 milyar bir savunma parası kazandırıyor. Halkın üzerinden geçinmeye devam eden bir ülke için şaşılacak bir karar değil.
Tüm para hazineye giren para değil tabii ki.
(Rakamlarda ve hazineye giren parada farklılıkları olabilir düz mantık olarak hesaplıyorum)

Son düzenleme:
Altı üstü 6 ay mantığı köşeye bırakıp kafa dinleyeceksiniz alt rütbeler ne zaman savaşa sürüklenmiş. Umarım bi 5m filan olur yada direkt kalkar bedelli. Paşalar gibi gider yaparım zamanı gelince.

Fahiş zam kabul edilsin de zengin olalım diye araya bir de savunma sanayisine para aktarılacak yazmış akıllılar.

Elde edilecek gelir savunma sanayine gidecekmiş. :)

Altı üstü 6 ay mantığı köşeye bırakıp kafa dinleyeceksiniz alt rütbeler ne zaman savaşa sürüklenmiş. Umarım bi 5m filan olur yada direkt kalkar bedelli. Paşalar gibi gider yaparım zamanı gelince.
Genelleme yapmanız çok saçma bu arada. Benim 5 ayım değerli açıkçası , sizi de 36 ay falan gönderelim madem istiyorsunuz

Herkes asgari ücret kazanmıyor

İnşallah 2 milyon olur.

sebep hocam ???
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zabit ve Kumandan ile Hasbihal eserinde çok güzel anlatılıyor bu coğrafyada zorunlu askerliğin gerekli olduğu. Savaş kapıdayken tüfek sesinde zıplayan erkekler olmasın ülkede bı zahmet.

Fakirin çocuğu iktidarın ne zaman umurunda oldu ki? 5 maaş alıp ihale götüren, büyük şirketlerin ve hatta seçilmişlerin çocukları bu ülkede eğitim bile almıyor. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,934
Üyeler
189,943
Son üye
1STIKLAL1991
Geri