Şarj aletinin içinden çıkan metal

Reaksiyon skoru
114
Herkese selamun aleyküm öncelikle, şarj aletim şarj etmiyordu ben de içini açtım sonra içinden böyle bir şey çıktı. Herhangi bir işe yarıyor mu yoksa sadece ağırlık olsun diye mi konmuş? Devrenin üzerine yalıtkan bir plastiğe sarılı şekilde yapıştırmışlar. Şarj aletini xiaomi bayisinden almadım bu arada.

Ekler

• IMG_20260224_121920.webp
    IMG_20260224_121920.webp
    211.5 KB · Hit: 80
Eğer çakma ise orjinaliyle aynı ağırlıkta olsun diye yapılmış.

Bu da devre

Ekler

• IMG_20260224_121917.webp
    IMG_20260224_121917.webp
    211.2 KB · Hit: 43
Herkese selamun aleyküm öncelikle, şarj aletim şarj etmiyordu ben de içini açtım sonra içinden böyle bir şey çıktı. Herhangi bir işe yarıyor mu yoksa sadece ağırlık olsun diye mi konmuş? Devrenin üzerine yalıtkan bir plastiğe sarılı şekilde yapıştırmışlar. Şarj aletini xiaomi bayisinden almadım bu arada.
Çakma şarj aletlerine ağırlık olsun diye koyarlar işlevi yok.

Ya sahtedir ağırlığı tutsun diye koymuşlardır ya da soğutucu görevi görüyordur :D

Ya sahtedir ağırlığı tutsun diye koymuşlardır ya da soğutucu görevi görüyordur :D
Gpt soğutucu diyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bomboş bir devre orjinal diye aldıysan geri ver
Alalı epey oldu maalesef

hocam öncelikle bir soğuk su içip sakin oluyorsunuz ama dolandırılmışsınız maalesef
Isınana kadar 67W veriyor ısınınca 30'a düşüyor

sahte ağırlık için konmuş sadece tahmin edeyim sanırım adaptörün xiaomi adaptöre

Gpt soğutucu diyor

Alalı epey oldu maalesef

mal sahte soğutucu için o kadar metal parçası koyulmaz hem orjinal olsaydı iç devresi bambaşka olurdu

bu bizim yd telefon satan telefoncunun yanında orcinal şarz aleti size hediyemizdir abe dediği şarzın aleti bu alet o alet işte

Gpt soğutucu diyor

Şarj aletiniz kesinlikle sahte. Fotoğraftan anladığım kadarıyla devre kartının tam ortasında küp şeklinde bir demir parçası daha var. Şarj aletini kullanmamanız hayrınıza olur ama kullanacaksanız o demiri çıkartın. Yapışkanı ısınıp gevşer ve demir parçası düşüp kısa devre yapar, patlarsınız. 😁 Demirden soğutucu olmaz. Demirin ısı iletim katsayısı çok düşük. Soğutucu plakalar için bakır veya alüminyum kullanılır.

Köprü diyotun kapasitesi 67W için yetersiz. Giriş ve çıkıştaki filtre kondansatörleri güvenlik standartlarını karşılamayacak kadar küçük.

Orijinal 67W şarj aletinin devresi fotoğraftaki gibi olur.
1a74fe.jpg

Sahte şarj aletlerinin tespiti için paylaştığım konuya da bakabilirsiniz:

Son düzenleme:
Şarj aletiniz kesinlikle sahte. Fotoğraftan anladığım kadarıyla devre kartının tam ortasında küp şeklinde bir demir parçası daha var. Şarj aletini kullanmamanız hayrınıza olur ama kullanacaksanız o demiri çıkartın. Yapışkanı ısınıp gevşer ve demir parçası düşüp kısa devre yapar, patlarsınız. 😁 Demirden soğutucu olmaz. Demirin ısı iletim katsayısı çok düşük. Soğutucu plakalar için bakır veya alüminyum kullanılır.

Köprü diyotun kapasitesi 67W için yetersiz. Giriş ve çıkıştaki filtre kondansatörleri güvenlik standartlarını karşılamayacak kadar küçük.

Orijinal 67W şarj aletinin devresi fotoğraftaki gibi olur.
1a74fe.jpg

Sahte şarj aletlerinin tespiti için paylaştığım konuya da bakabilirsiniz:

Orada demir yoktu. Devre parçasıydı ama kapattım şarj aletini bakamam ne olduğuna

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,508
Üyeler
192,736
Son üye
mscofieldd
Geri