Amazingoo
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 526
arkadaşım %20 performans artışı oluyor gerek yok diyor ne kadar doğru?
%20 gerek yokmuymuş yani
arkadaşım %20 performans artışı oluyor gerek yok diyor ne kadar doğru?
alakası yok motherboard girince normal stok değerin bi tık ustunu veriyor ve zaten o değerlerin üstünü kullanmıtor ve o değerleri manuel girince bazı anakartlarda işlemciyi güvenli modda açıyor bozulmasın diye + undervolt yapıyorsan senin dediginin ne mantıgı var frekans vs düşmez bu arada
Hocam 2 saat önce-15 ve +200 ile 235fps aldım cs benchmarkda şimdi 164 alıyorum bu fark normal mi ?Hiçbir limite takılmamak için zaten işlemci epi topu limitin %5-10' unda takılacak limiti 999 girdiğimde arkama bir daha bakmam gerekmiyor sonuçta limit giriyorum 999 girince 999 da calısmıyor. Motherboard girdiğimde kafasına göre aşırı kısık verse frekans düşecek gerek yok
Hocam 2 saat önce-15 ve +200 ile 235fps aldım cs benchmarkda şimdi 164 alıyorum bu fark normal mi ?
Hocam ayarlar ve arkadaki uygulamalar aynı şekildeydi , sunucu değil atölyede benchmark testi var oradan yaptim 4650de 1.9 voltajda çalışıyordu ikincisinde . 1.teste bakmadimafterburner'dan oyundayken işlemci hızın ne diye bak ve sahne değişikliği sunucu durumu vs birçok şeyle fps değişiyor cs2de oyun kaynaklı yani x3d işlemci istiyor o oyun veya çok guzel ayarlanmış hynix a die ddr5 ramler
Hocam ayarlar ve arkadaki uygulamalar aynı şekildeydi , sunucu değil atölyede benchmark testi var oradan yaptim 4650de 1.9 voltajda çalışıyordu ikincisinde . 1.teste bakmadim
Amacım o oyun değil aslında hiçbir ayarı ellememişken nasil 235den 165e düşüyor onu anlayamadim. Windowsum optimize+200 mhz ver motherboard yap ramlerini ayarla olabildiğince ramlerin çok etkisi oluyor o oyunda veya x3d işlemcinin -15 falan ver birde yeterli
bunu yaptıktan ve windowsu optimize ettikten sonra chipset driver ve diğer driverları tertemiz sekilde kurduktan sonra artık donanımın verebildii sınıra geliyorsun yani mecbur x3d alın o oyun için hocam
Amacım o oyun değil aslında hiçbir ayarı ellememişken nasil 235den 165e düşüyor onu anlayamadim. Windowsum optimize
oha psu geldi bu arada harika paketlenmis iyi duruyo ilk calistirdigimda afalladi bi funmarkta yuke binerken bi drop yedi ama sonra duzeldi herhalde takilma vs gitti occt den test yaptim hepsini fulledim bi problem cikmadi gta 5 gibi oyunlarda da problem yok sadece 100W rx 6600 un ekran degeri occt de 75 W gozukuyo ama Furmark msi afterburner 100W gosteriyor25 denedim 140 fps verdi cs benchmarkta 15te 235 aldim
Undervolt yapıyorsan veya yapmıyorsan fark etmez işlemci zaten gerektiği kadar çekecek. Limite takılıyor ise performans artışı kısılacak. Limiti 9999 yapmamanın hiçbir mantıklı acıklaması yok güvenli mod olayını da senden duydum oyle oluyorsa da limite 9999 yazmazsın 1000 falan yazarsın zaten 100' ün bile altında değerler üretir 5600/X gibi işlemcileralakası yok motherboard girince normal stok değerin bi tık ustunu veriyor ve zaten o değerlerin üstünü kullanmıtor ve o değerleri manuel girince bazı anakartlarda işlemciyi güvenli modda açıyor bozulmasın diye + undervolt yapıyorsan senin dediginin ne mantıgı var frekans vs düşmez bu arada
%20 artsa PBO ile süper. Olsa olsa %5 ama bedava %5 varken almamak sacmaarkadaşım %20 performans artışı oluyor gerek yok diyor ne kadar doğru?
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanınoha psu geldi bu arada harika paketlenmis iyi duruyo ilk calistirdigimda afalladi bi funmarkta yuke binerken bi drop yedi ama sonra duzeldi herhalde takilma vs gitti occt den test yaptim hepsini fulledim bi problem cikmadi gta 5 gibi oyunlarda da problem yok sadece 100W rx 6600 un ekran degeri occt de 75 W gozukuyo ama Furmark msi afterburner 100W gosteriyor
sagolasin hocam tesekkur ederimHayırlı olsun hocam güle güle kullanın
hocam peki occt ile msi afterburnerin farklilik gostermesi normal misagolasin hocam tesekkur ederim