Yardım Hepsiburada Rezaleti

Tayfunns

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,525
Hepsiburada resmi satıcısından Roborock S8 Pro aldım, ilk 6 ay dolmadan traktör gibi ses yapmaya başladı. Canlı desteğe bağlanıp durumu anlattım, ama bana iade/değişim değil onarım olabileceği söylendi. Hatta direkt onarım talebi açtılar. Kabul etmediğimi ilk 6 ay içerisinde sorun çıkartan ürünlerde iade/değişim hakkı olduğunu ve bunu tüketicinin seçtiğini söyledim. Uzman birimlerimiz ilgilenecek diye ikinci bir talep daha açtılar.

Aynı robotu abimde aldı bozuldu, benimle aynı durumu yaşayan internette kullanıcılarda gördüm. Hatta birisi sorun yaşayan bir kullanıcının videosunun altına bu modelde kronik diyenler bile var. Ben de bu tarz durumlardan ötürü soğudum, iade edip başka bir modele geçmek istiyorum.

Güvenilir diye resmi Hepsiburada satıcılı alıyorum, yine de umursadıkları yok.

Thh başvurdum ve cimere şikayet ettim. Şikayetvar'a baktığımda bir çok kişiye bunu yaptıklarını gördüm. Onarım kabul edenler yine sorun yaşamış yardımcı olmamışlar, bazıları da direkt benim gibi iade istemiş yardımcı olmamışlar. 6502 Tüketicinin korunması kanunun 10.maddesine göre ilk 6 ay içinde sorun çıkartan (ayıplı) ürünler ilk gün sorun çıkarmış gibi değerlendirilir. Bunu söylediğimde alt maddelerde aksi bir şeylerde vardır denildi

İlgili şikayetvar konusu;

Hepsiburada resmi satıcısından Roborock S8 Pro aldım, ilk 6 ay dolmadan traktör gibi ses yapmaya başladı. Canlı desteğe bağlanıp durumu anlattım, ama bana iade/değişim değil onarım olabileceği söylendi. Hatta direkt onarım talebi açtılar. Kabul etmediğimi ilk 6 ay içerisinde sorun çıkartan ürünlerde iade/değişim hakkı olduğunu ve bunu tüketicinin seçtiğini söyledim. Uzman birimlerimiz ilgilenecek diye ikinci bir talep daha açtılar.

Aynı robotu abimde aldı bozuldu, benimle aynı durumu yaşayan internette kullanıcılarda gördüm. Hatta birisi sorun yaşayan bir kullanıcının videosunun altına bu modelde kronik diyenler bile var. Ben de bu tarz durumlardan ötürü soğudum, iade edip başka bir modele geçmek istiyorum.

Thh başvurdum ve cimere şikayet ettim. Şikayetvar'a baktığımda bir çok kişiye bunu yaptıklarını gördüm. Onarım kabul edenler yine sorun yaşamış yardımcı olmamışlar, bazıları da direkt benim gibi iade istemiş yardımcı olmamışlar. 6502 Tüketicinin korunması kanunun 10.maddesine göre ilk 6 ay içinde sorun çıkartan (ayıplı) ürünler ilk gün sorun çıkarmış gibi değerlendirilir. Bunu söylediğimde alt maddelerde aksi bir şeylerde vardır denildi

büyük ihtimalle tüketici mahkeme heyeti seni haklı bulsa bile umursamayacaklar bilgin olsun. İcra ile uğraşırım diyosan hakkını alırsın ama millet bu durumlarda icra ile uğraşmıyo ve firmalar ayıplı ürün satmaya devam ediyor

büyük ihtimalle tüketici mahkeme heyeti seni haklı bulsa bile umursamayacaklar bilgin olsun. İcra ile uğraşırım diyosan hakkını alırsın ama millet bu durumlarda icra ile uğraşmıyo ve firmalar ayıplı ürün satmaya devam ediyor
Biz de icra ile uğraşırız hacı ne yapalım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada resmi Hepsiburada satıcılı ürün. Rastgele bir satıcıdan almadım...

Sanki makineyi Hepsiburada yaptı. Ben size katılmıyorum. Aylarca kullan sonra bu bozuk tam iade. Ne güzel memleket. Garanti bu durumlar için var. Garanti süresi içinde aynı sorundan 3, farklı sorunlardan 5 kere bozulursa öyle tam iade ya da değilim oluyor diye biliyorum. Hepsiburada adamdır. Hiç bir zaman üzmedi beni.
Ulan zamanında piyasanın iki katı daikin klima aldım daha ilk gün arıza yaptı onlar bile değiştirmedi. Onara onara düzelttiler.

Bu ülkede hak arayıpta hakkını alan var mı acaba
benim klavye bir yerden sonra bazı tuşlar 2-3 kere basıyordu 1 yıl filan kullanıp iade ettim paramıda aldım zorlayınca oluyor

Sanki makineyi Hepsiburada yaptı. Ben size katılmıyorum. Aylarca kullan sonra bu bozuk tam iade. Ne güzel memleket. Garanti bu durumlar için var. Garanti süresi içinde aynı sorundan 3, farklı sorunlardan 5 kere bozulursa öyle tam iade ya da değilim oluyor diye biliyorum. Hepsiburada adamdır. Hiç bir zaman üzmedi beni.
Ulan zamanında piyasanın iki katı daikin klima aldım daha ilk gün arıza yaptı onlar bile değiştirmedi. Onara onara düzelttiler.
Ürünü bozmadım, kırmadım. Keyfi bir iade de söz konusu değil. İlk 6 ayı geçtiği zaman zaten iade değil onarım oluyor. Kısa sürede bu kadar kolay bozulması sacma. Örneklerini defalarca gördüm. Aynı robotu abimde aldı o da benzer bir sorunu yaşadı. Şikayetvar da yapılan şikayetlere bakarsanız onarım yaptıranların tekrar sorun yaşadığını thh ile hakkını aldığını görürsünüz. 3-5 kere servise göndermekle de uğraşamam. Kanunda hakkım var onu kullanıyorum.

Sen kendine sorunlu ürünü reva görüyorsan sıkıntı yok, kullanmaya devam edebilirsin.

Ayrıca aynı sorundan 3, farklı sorundan 5 diye bir şey yok. Madde 10 ve madde 11'i okuyun.

Hakkını ara, müşteri temsilcileri ve yönlendirdiği yetkililer bu konularda pek bilgili değil.

THH'den lehine sonuç gelince asıl yetkili ile yüzleşiyorsun.

Hakkını ara, müşteri temsilcileri ve yönlendirdiği yetkililer bu konularda pek bilgili değil.

THH'den lehine sonuç gelince asıl yetkili ile yüzleşiyorsun.
Kanundan bahsediyorum alt maddelerde vardır şart vs aranır diyor müşteri temsilcisi. Varsayımda bulunuyor, dediğiniz gibi bilgileri yok. Ama yetkileri var mı bilmiyorum bize iletilen bilgi böyle tarzında bir konuşma var hepsinde. Ezber cümlelerle geliyorlar.

Siz de "sanki" hepsiburadanın sahibi gibi konuşmuşsunuz hocam :) İroni yapıyorsunuzdur umarım.

Siz de "sanki" hepsiburadanın sahibi gibi konuşmuşsunuz hocam :) İroni yapıyorsunuzdur umarım.
Gayet de ciddiyim. Mantıklı davranmaya çalışıyorum. Yıllardır alışverişimi yaparım bir tane yamukları olmadı. Bu sorun başıma gelse teknik servis ile çözerim. Hepsiburada ya laf atmak saçmalık benim için.

Öyle bir durum yok 14 günlük iade hakkın bulunuyor burada direk para iadesi sağlanır. Bundan sonraki tarihdeki işlemler için servis tarafından değişim veya para iadesi kararı olmadıktan sonra iade,değişim sağlanmaz. Senin ürünün hasarlı,kusurlu veya performans olduğunu servis destekli şekilde kanıtlaman gerekiyor.

THH kararına istinaden satıcı insiyatifine bağlı olacak şekilde uygular veya İsterse karara itiraz edebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,028
Üyeler
189,962
Son üye
bilye
Geri