RTX 5070 78 dereceye çıkıyor ve cızırtı sesi geliyor

model olarak bir bilgim yok fakat ısıya biraz takmışsınız sanırım amd ekran kartları daha az ısınıyor nvidiaya göre
Evet ama bana normal gelmedi hiç sıcaklığı fulmark testlerine baktığım zaman işlemciye bakıyor gibi işlemcisi yüksek olanın ısısı 68 derece fln bende dar boğaz olduğu için mi 78 e çıkıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İ5 14400f mi darbogaz yapiyor
5070 e yapıyor diyor herkes 1080p de ben tam test edemedim

4060 ti ile kıyaslaman yanlış o kart 160w, 5070 250w, ısınmasını istemiyorsan 3 fanlı koca oğlan alacaktın, 5070 trio aldım ben 55 dereceyi geçmiyor kart.
Power limiti düşürebilirsin msi afterburnerdan, ısınması çok kafana takılıyorsa, %70'e çekersen coil whine ciyaklaması da azalır ısınma problemin de iyileşir. %5- %10 performans kaybedersin sadece.

Ses ama çok artıyor oyunlarda yada test ederken ekran kartının sıcaklığı 78 derece normal değil gibi sadece ekran kartım değiştirdim 4060 ti da max 66 yı görüyordu akvaryum kasam var iade mi etsem acaba amazondan aldım
Coil whine bazı kartlarda malesef var, üreticilerin buna yapacak bir şeyi yok, kartın bozuk olduğu anlamına gelmiyor ya da kart zarar görmüyor, bobinlerden geçen akımın oluşturduğu bir ses, seni ço krahatsız edecek seviyede ise iade edebilirsin, ısı sorunun da dediğim gibi 4060ti la kıyaslama 5070 ventusun 250w çekerken 77-78 dereceye çıkması gayet normal, yazın daha da yüksek sıcaklıkları görebilirsin. Benim çok ısınan bir 3060'ım vardı yazın oyun oynayamıyordum fırın gibi üflüyordu masanın altından bilgisayar, sırf bu yüzden 5070 alırken alabildiğim en iyi soğutmaya sahip kartı aldım.

Son düzenleme:
4060 ti ile kıyaslaman yanlış o kart 160w, 5070 250w, ısınmasını istemiyorsan 3 fanlı koca oğlan alacaktın, 5070 trio aldım ben 55 dereceyi geçmiyor kart.
Power limiti düşürebilirsin msi afterburnerdan, ısınması çok kafana takılıyorsa, %70'e çekersen coil whine ciyaklaması da azalır ısınma problemin de iyileşir. %5- %10 performans kaybedersin sadece.

Coil whine bazı kartlarda malesef var, üreticilerin buna yapacak bir şeyi yok, kartın bozuk olduğu anlamına gelmiyor ya da kart zarar görmüyor, bobinlerden geçen akımın oluşturduğu bir ses, seni ço krahatsız edecek seviyede ise iade edebilirsin, ısı sorunun da dediğim gibi 4060ti la kıyaslama 5070 ventusun 250w çekerken 77-78 dereceye çıkması gayet normal, yazın daha da yüksek sıcaklıkları görebilirsin. Benim çok ısınan bir 3060'ım vardı yazın oyun oynayamıyordum fırın gibi üflüyordu masanın altından bilgisayar, sırf bu yüzden 5070 alırken alabildiğim en iyi soğutmaya sahip kartı aldım.
Çok teşekkür ederim daha az ısınacak ve coil whine olmayacak bir marka önerebilir misin?

Son düzenleme:
cızırtı sesi normalde fps yüksek olunca gelir. Fazla işlem yaptığı zamanlarda bobinlerin titreşim artar. Bobinler genelde tutkallı olurda ama nedense engellemiyorlar cızırtıyı.
Sanki engelleseler uygulama hatası verir. Belkide verir bilemeyiz paraziti dışarı atma tekniği de olabilir.

Bobinlerde bakır sarılı hocam. Sarılı bakır olunca içinden geçen elektrolit yükü titreşim yapıp bakırlar arasında mikro çarpma/titreşim yapıyor. Sebebi bu

Coil whine’ı engellemek için çok daha üst düzey işçilik ve bobin üretim/bakır sarım teknolojisi gerektirir. Buda kartların fiyatlarını tavan yaptırır olarak

Coil whine şans işi kısaca 👍

Çok fazla geliyor seninkide sen ne yaptın çözüm olarak acaba benim anakart mı yeterli gelmiyor sıkıntı mı çıkartıyor ekran kartına ondan dolayı ısınması yada cızırtı sesi gelmesinin sorunu olabilir mi yada işlemci darboğazından dolayı

Ekran kartı boşda çalıştığı zamanda geliyor ses ama
Cızırtı normal boşta da gelir yükte de gelir sıcaklık biraz fazla sadece

Çok teşekkür ederim daha az ısınacak ve coil whine olmayacak bir marka önerebilir misin?
Coil whine şans işi. İade edip yenisini alsan yine aynı sorunu yaşama ihtimalin var.
Bende de Asus Dual 5070 var, onda da var mesela ama yakın mesafeden duyuluyor indirimli aldığım için sorun etmedim.
Bu arada kesinlikle 5070 ten 5060ti a düşmemelisin.

Coil whine şans işi. İade edip yenisini alsan yine aynı sorunu yaşama ihtimalin var.
Bende de Asus Dual 5070 var, onda da var mesela ama yakın mesafeden duyuluyor indirimli aldığım için sorun etmedim.
Bu arada kesinlikle 5070 ten 5060ti a düşmemelisin.
Bazı sorularım varda konuşma şansımız var mı biryerden rica etsem

Ben bu sese yeminle kafayı takmazdım bana normal geldi. Kulaklığı taksam katiyen duymam 😃
Valla ben duysamda takılmam bu bir zararlı durum değil sonuçta her marka model de gelebilir denk yapcak bir şey yok 😂

benim bir asus 6700xt vardı dillere destan.
bu shorts videosundan bakabilirsin. direk terk!
Bende bir 6700 vardı fare hareket ettikçe ninni gibi vızıldıyordu yada yazı yazarken çok kıl birşeydi :D

Geri