ben bu işlemci 10k fiyatlara görüyordum. günümüzde alan var mı diye merak etmiştim. demek alıcısı oluyormuşAlmak istiyorum ama fiyatı pahalı geliyor 12K civarı istiyorlar şuan sizce düşer mi ne zaman almak mantıklı olur?
DDR5 pahalı diye şimdilik i9 yeter diye düşünüyorum.
hocam bugün amd r7 7800x3d 11k karşılığı alacağımda bile değer mi diye 2 kez düşündüm. bu işlemciye ben 3k anca veririm.Ben i9 9900k, 5600 ile aynı güçte diye biliyorum. Kesinlikle alınmaz bence 4k civarına düşmediği sürece, o fiyata da düşmez muhtemelen.
i5 13400f ikinci elde çok rahat 5 bin bandında bulursun13. Nesilde ne gelir ki i5 bile alsam daha pahalı olur sanki.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hem Ryzen sevmediğim için hem sistemle darboğaz yapacağı için 5600 düşünmüyorum.
Sıfır için konuştum hocam. Haklısınız ben şahsen anakart elinde vardır diye düşünüp, yorum yaptım anakart hali hazırda elinde yoksa 2k'ya düşmediği sürece alınmazben bu işlemci 10k fiyatlara görüyordum. günümüzde alan var mı diye merak etmiştim. demek alıcısı oluyormuş
hocam bugün amd r7 7800x3d 11k karşılığı alacağımda bile değer mi diye 2 kez düşündüm. bu işlemciye ben 3k anca veririm.
Olaya işlemcinin fiyatı olarak değil genel masraf olarak bakıyorum mecburen. Şuan 7800X3D alsam yanına 10K ya anakart 20K ya RAM almam da gerekiyor kafadan 40K masraf çıkıyor.ben bu işlemci 10k fiyatlara görüyordum. günümüzde alan var mı diye merak etmiştim. demek alıcısı oluyormuş
hocam bugün amd r7 7800x3d 11k karşılığı alacağımda bile değer mi diye 2 kez düşündüm. bu işlemciye ben 3k anca veririm.
9700x alıyorsun b650m-r alıyorsun kalan parayada indirimde 16 gb ram alıyorsun tamam.Olaya işlemcinin fiyatı olarak değil genel masraf olarak bakıyorum mecburen. Şuan 7800X3D alsam yanına 10K ya anakart 20K ya RAM almam da gerekiyor kafadan 40K masraf çıkıyor.
Sen de 30K lık ettin beni o kadar masraf yapamam işlemci için ve zaten o paraları harcasam Core Ultra alırım direkt.9700x alıyorsun b650m-r alıyorsun kalan parayada indirimde 16 gb ram alıyorsun tamam.