Çözüldü✓ Sanırım RX 9070 XT aldığıma pişman oldum

"Nvidia ile sorun yaşayan çok daha az" bunda çoğu kişi hemfikir zaten, şimdi tarafsız bakınca bana mantıksız gelen şu; nvidia %95 pazar payına sahip, amd %4. Yani piyasadaki ekran kartlarının sadece %4 ü amd iken şu forumda veya reddit de radeon kartıyla yazılımsal/driver kaynaklı sorun yaşayanların (ya da başlıklarda bunu dile getirenlerin) sayısı 10-15 kat fazla. Olaya lokal bakıp bu forumu örnek alalım, ekran kartı kaynaklı sorun yaşayan başlıkları incelediğimizde ortalama %90 ı amd kullanıyor. Bu durum normal gelmiyor bana.

Özellikle ilgisayar bilgisi zayıf olan insanların troubleshoot ile haftalarca uğraşması çok can sıkıcı bir durum. Radeon tarafında en çok gözüme çarpan durum insanlara PSU yetmiyordur diyip PSU değiştirtiyorlar, bütçesi zaten kısıtlı olan bir insan ekstra masraf yapıyor, yeni PSU alıp takıyor ve sonucunda PSU kaynaklı olmadığını yazılım kaynaklı olduğunu öğreniyor sorunun.

Ama malesef çoğu insanın dünyası kendi içinde yaşadığı balondan ibaret olduğu için şu laf çok yaygın kullanılıyor "ben yıllardır x marka kullanıyorum sorun yaşamadım, sorun sende". Objektif bakamıyor insanlar, herkes sorun yaşayacak diye bir kural yok zaten, sorun yaşayanların geneline bakılır bu tarz durumlarda, zaten herkes sorun yaşasaydı o ürünler piyasada bulunmazdı.

Ben 43 yaşındayım, ilk bilgisayarim pentium 133 dü, 14 yaşımdan beri bilgisayar kullanırım, bu sektörde yıllarımı geçirdim, yani sorun yaşadığımda çözebilime ihtimalimin yüksek olmasına rağmen bu tarz sorunlarla uğraşmamak, eski driverları test edip onlara dönüp durmak, DDU ile cebelleşmemek için indirim bekledim, 7-8k fazla verip 5070 ti aldım.
Yıllarca amd kullanmamın sebeblerinden birisi bu çıkardığı sorunları çözüp uğraşmaktan zevk aldığım içindi. Zaten bilgisayarda iş/oyun ikilisi dışında pek aktivite yapmıyordum. bu sorunlarda bana pcde farklı bir uğraş açıyordu. İnsanlar haklı olarak bu şirkete ön yargılılar, birçok insan doğal olarak bir sisteme para veriyorsa sorunsuz kullanmak ister. Bu konuda hepinize katılıyorum. Zaten son amd gpu kullanışım olucak ddr6 çıktığında. Sen zaten kitleler arasında sevilmeyen tercih edilmeyen bir şirketsin buna rağmen son çıkardığı teknolojileri sadece rx 9000 serisine vermesiyle çok büyük hata etti. Amacın olabildikçe kitle toplayıp insanları kendine çekmen gerekirken daha halen iş gören rx 6000 serisi ve güncel olan 7000 serisini gözden çıkarması çok büyük aptallık oldu. Artık amdnin tripleri ile uğraşmayacam.

valla o sorunların aslını bilmiyorum sadece forumda falan o laflar dönünce çekindim msi almaya açıkcası
Biraz anakart kaynaklı x3d yanması diye araştırma yapın hocam, çıkan kaynakların %70-80 ni 9800x3D işlemcisi bahsediliyor.

Valla aceleme etmeden tek tek rehber denerim ya. Gerekirse 1-2 ay araştırma yapar e-tablo gibi tablo falan oluşturur halletmeye çalışırım. Her bir parçaya ayrı rehbermi yapsam yoksa tek seferde hepsinimi anlatsam ilk başta onu düşüneyim. Bi yandan benim çevremdeki arkadaşlarda bu konularda fikirleri yok ve hep bana soruyor. Bilgileri bi yerde depolamak kötü olmazdı. Hafızam gittikçe bakarım. Mesele 9070xt undervolt rehberi yaptım. Bazen unutuyorum rehbere bakıp ordan yapıyorum kendime veya arkadaşlarıma.
Mantıklı ama baya uğraştıracak detaylı bir rehber yaparsan herkes kullanır ama ben bunu yapmazdım

Anakartı günde 3-4 saat rendera bırakıyor musun? Bırakmıyorsan yok vrm leri sıcak çalışıyormuş işlemci 100W çekmiyor anakarttan 200W de hadi adam 9950x3d takmış render yapıyor hem işlemci ısınıyor hem vrm ler 2-3 saat full yükte çalıştırmıyorsan sistemi vrm sıcaklığı en son bakacağın şey olsun bende kabul ediyorum muadillerine göre sıcak çalışıyor vrmler ama onuda render yapacak olanlar düşünsün Msi içinde rgb sistemi tam çalışmıyor demişlerdir tomahawk için herşeye bir şey söylüyorlar ben Asus Msi gigabyte arasından en son Asus Önermiyorum bile işlemci yakma konusunda en az sorun çıkaran marka gigabyte müşteri dostu Msi da aynı şekilde sayısı çok anakartı yakmadı Msi da ve müşteri dostu
valla haklısınız hocam şuan tekrar alacak olsam x870 aorus elite de alabilirdim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biraz anakart kaynaklı x3d yanması diye araştırma yapın hocam, çıkan kaynakların %70-80 ni 9800x3D işlemcisi bahsediliyor.
valla şükür benim işlemcide anakarttada bir sorun yok. Uv mi oc mi yaptım kullanıyorum. Ama dediğinizde haklı olabilirsiniz

@ANtiQ08 asıl problem türkiyede satışı olmayan spesifik kartlar olur gibi geliyor. Bu kartların user manual vs nasıl bulurum nasıl bilgileri alabilirim bilmiyom.
onları bulmana gerek yokki tr piyasasında olan anakartlara bakıp belli başlı olaylara göre puan vericen
soğuk çalışıyorsa performansı iyiyse A diyecen özellikleri iyidir A olur vs vs

Herkes kullandığı ürünü öneriyor nvidia da kullandım amdde buradaki sorun şu adama fanboyluk yapıyorsun demen saçma Driver problemi olmuyan üretici yok her defasında tutmuyor bunlar nvidia 4-5 ay driverları düzeltemedi sırf bundan dolayı millet nvidia yı silip attı mı yoo niye atsınlar nvidia teknoloji olarak üstün olabilir ama ben o teknolojileri kullanmıyorum ki 4k kullanacak olan herkese en giril seviye kart olarak 5070 öneriyorum amd değil 1080p-2k oynuyacak olan adam 9070xt alsın çoğu zaman o bahsettiğin teknolojileri kıllanmasına gerek kalmayacak bile ben her oyunu Rtx dlss le açacam red alert 2 de dlss desteği varmış Rtx dlss açacam diyorsan zaten amd almazsın

Yazın vatana geçelim ya denk gelirsek 1-2 saat sohbet edelim pc hakkında😆

2017 den kalma Driver buldum ama fbi tarafından korunuyor şifreyi kırınca boşuna mühendis olmadığımızı kanıtlayacağız
reis ne anlatıyon 4k ya 5070 öenriyosun 1080p-2k ya 9070xt ne boş sallıyon. driver problemi var diye konuşmuyoruz çözmüyolar diye konuşuyoruz. konuşmak için konuşmayın

Mantıklı ama baya uğraştıracak detaylı bir rehber yaparsan herkes kullanır ama ben bunu yapmazdım
Bahsettiğim gibi oyun oynamak şu sıralar baymaya başladı. Boş vaktimi değerlendireyim diyorum azda olsa. Bi başkası olmasa bile bi olay olduğunda kendi rehberimden yardım alırım. Undervolt rehberimde yaşadım aynı durumu. Adrenalin sıfırlayınca ayarları tam bilmiyodum baktım yaptım.

Yıllarca amd kullanmamın sebeblerinden birisi bu çıkardığı sorunları çözüp uğraşmaktan zevk aldığım içindi. Zaten bilgisayarda iş/oyun ikilisi dışında pek aktivite yapmıyordum. bu sorunlarda bana pcde farklı bir uğraş açıyordu. İnsanlar haklı olarak bu şirkete ön yargılılar, birçok insan doğal olarak bir sisteme para veriyorsa sorunsuz kullanmak ister. Bu konuda hepinize katılıyorum. Zaten son amd gpu kullanışım olucak ddr6 çıktığında. Sen zaten kitleler arasında sevilmeyen tercih edilmeyen bir şirketsin buna rağmen son çıkardığı teknolojileri sadece rx 9000 serisine vermesiyle çok büyük hata etti. Amacın olabildikçe kitle toplayıp insanları kendine çekmen gerekirken daha halen iş gören rx 6000 serisi ve güncel olan 7000 serisini gözden çıkarması çok büyük aptallık oldu. Artık amdnin tripleri ile uğraşmayacam.
Dediğin gibi sanki bana her serisi mükemmel sorunsuzluk + teknoloji bombası sağlıyorda 6000 7000 serisi gibi güçlü kartlara yeni özellikleri getirmiyor. Bunlar bide linç yemeselerdi driver destegini kesiyordu 6000 ve 7000 serisine

• Beğen
Reaksiyonlar: zlL1
valla haklısınız hocam şuan tekrar alacak olsam x870 aorus elite de alabilirdim

valla şükür benim işlemcide anakarttada bir sorun yok. Uv mi oc mi yaptım kullanıyorum. Ama dediğinizde haklı olabilirsiniz
O zaman iyisiniz hocam. Türkiyede olmasada yurtdışında yanma problemi şikayeti artmaya başladı. Ben f/p sistem topladığımdan kaynaklı 7800x3D aldım öleseye kadarda devam ederim.

ben 9800x3D işlemcinin anakart değilde işlemci kaynaklı yanma yüzünden oluşuyor gibi geliyor. Yani redditde vs heryerde bakınıyorum herkes 9800x3D şu karttan dolayı yandı diyor. Ama kimse sorgulamıyor neden sadece 9800x3D lerde oluyor bu olay. 7800x3D de 1 elin 5 parmağını geçmicek post var. 9800x3D ye göre baya baya az. Millet asrock kart ile x3d almayın diyolar. 1 seneyi geçmek üzere b850 livemixer ile 7800x3d kullanıyorum taş gibide çalışıyor.
%50-%50 anakartı sorunlu olan modellerde var 9800x3d anakarttan açık işlemci 170+ üstüne çıkıyor 7800x3d anakarttan 140 üstüne çıkmıyor çünkü kapalı olması gereken buydu oclanabildiği için 9800x3d genel olarak bakarsan 8faz anakartların 40 faz olanları vs çoğunlukta çok nadir olanlar vs var yanlış montajdan yanan var anakart üretim hatası işlemci üretim hatası hatalar silsilesi bu durum

dediğiniz gibi hocam a620 ile bile çoğu oyunda güç sınırına takılmıyordum 70-74w çekiyordu işlemci :D. kasa için premium hissiyatı o rog rgb logosu falan hoş duruyor insan beğeniyor. Şuanda +200mhz -30uv pbo ile kullanıyorum vrmlerde işlemcide çok rahat memnun halinden :D. geçen anakartı yeni kasaya montajlarken az hasar verdik ama şükür bir şey yok ramin altındaki kapasitörlerden 1i rip oldu
Daha bir sürü kapasitör var boşver 1 tanesi eksik olsun 😂

reis ne anlatıyon 4k ya 5070 öenriyosun 1080p-2k ya 9070xt ne boş sallıyon. driver problemi var diye konuşmuyoruz çözmüyolar diye konuşuyoruz. konuşmak için konuşmayın
4k da 5070 Önermemin sebebi mfg ve dlss sayesinde ayarları hafif kısınca 120-144fps oynatıyor ve zorlanmıyor adamlar çözmeye çalışıyor 4 ayda bir fixleyip bir daha bozuyorlar ne bu sinir kral konuşmak için konuşmaya devam edicem sorun mu var?

MSİ Gaming x 3060dan 9070Xt ye geçtim bende.

DDU ile driver silip kartı taktım. Adrenalin programı açılmıyordu yüklediğimde. Yeniden silmem yüklemem gerekti sonra açıldı. Ara ara crash verip pc restart atıyordu vs vs çok sinir oldum. Windows 11'e geçtim şuan biraz daha stabil gidiyor. Ama fps tarzı oyunlarda yine gecikme hissediyorum. Pişmanmıyım evet 5070ti 45'lere bilindik markalar düşse alırım bir daha düşünsem.

Geri