federalper
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 2,537
Hocam en başta atılmıştı zaten bu post biliyorum evet diğer sayfaya bakabilirsiniz.
Hocam en başta atılmıştı zaten bu post biliyorum evet diğer sayfaya bakabilirsiniz.
https://tftcentral.co.uk/articles/the-oled-black-depth-lie-when-panel-type-and-coating-mattersWoledin verdiği siyahları veremiyor ki mat kaplaması yüzünden qd glossy oledden daha kötü siyah performansına sahip.
Yani;
Parlak qd'den siyahları kötü
Parlak qd'den renk canlılığı kötü
Parlak qd'den netliği kötü.
E senin neyin iyi abicim?
Birşeyin iyi olmalı ki seni savunabilelim.
Ha Rog'daki panel de Samsung'un ha.
İstese daha iyisini yapar.
Ama mat kaplama diye bir şey icat etmiş her monitörüne yapıyor.
Reddit de insanlar kaplamayı Garanti dışı kalma pahasına söküyor.
@Tayfunns
Bu testleri neden bizim türkler yapmıyor dil yok hiç bir şey anlamıyorumhttps://tftcentral.co.uk/articles/the-oled-black-depth-lie-when-panel-type-and-coating-matters
tam sizin yazdiginiz konuyla ilgili arastirma yapmislardi.
bu da youtube linki:
Maliyetli ve zahmetli olmasindan, sponsor marka bazli yayina yonelindiginden olabilir, bilemiyorum.Bu testleri neden bizim türkler yapmıyor dil yok hiç bir şey anlamıyorum
Hocam sen iyi mi satıp glossy satın al. Hiç uğraşma mat seven birisi alırşeytan diyor sıcak havayla ısıtıp giriş şu g81sf ye, ama altıdaki glossy kısım çizilir kazırken en iyi senaryoda bile
Telefondan bakıyorum. Türkçe alt yazı bile yokMaliyetli ve zahmetli olmasindan, sponsor marka bazli yayina yonelindiginden olabilir, bilemiyorum.
Aslinda browserdan ceviri yapilabiliyor (sag ustte ceviri yapilsin uyarisi da cikar) veya AI programdan tercume ettirebilirsiniz, youtubeda İngilizce altyazi olur ama yaziyla video zaten ayni seyi anlatiyor.
Sadece mat olması sorun değil, ben 2k olanını kullandım. Oled care çok zayıf, osd'de neredeyse hiçbir ayar yok. Osd diğer konularda da zayıf, hiçbir özelleştirme sunmuyor nerdeyse. Dümdüz al kullan monitörü gibi bir şey. Rakiplerine göre portları da daha az. Auto resource select de asla çalışmıyor. Böyle saçma sapan bir monitör. Tabi ana sorun mat olması, hem görüntüyü bozuyor hem de olması gerekenden daha mor görünüyor siyahlar az ışıkta dahi.Aynen öyle ben de ona şaşırdım. Bu kadar iyi fiyata sadece mat diye alınmıyorsa neden böyle bir şey üretiyor ki
Aslında diğerleri 3 yıl garanti verirken samsung 2 yıl garanti veriyor bu büyük eksi ve joyistiğin kırılması da cabası yerli yabancı siteler de çok şikayet varSadece mat olması sorun değil, ben 2k olanını kullandım. Oled care çok zayıf, osd'de neredeyse hiçbir ayar yok. Osd diğer konularda da zayıf, hiçbir özelleştirme sunmuyor nerdeyse. Dümdüz al kullan monitörü gibi bir şey. Rakiplerine göre portları da daha az. Auto resource select de asla çalışmıyor. Böyle saçma sapan bir monitör. Tabi ana sorun mat olması, hem görüntüyü bozuyor hem de olması gerekenden daha mor görünüyor siyahlar az ışıkta dahi.
g61sd'yi beğendiysen g81sf'i de beğenirsin ama para vermişken glossy al madem bu paralara değmez g81sfŞimdi ben bu mat parlak olayından fazla bir şey anlamadım ben g61sdden gayet memnunum görüntü benim için iyi g81sf alsam daha mı mat olacak
tarayicidan websitesini acip ceviri yap butonuna tikladiginizda cevirmesi lazimHocam sen iyi mi satıp glossy satın al. Hiç uğraşma mat seven birisi alır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Telefondan bakıyorum. Türkçe alt yazı bile yok![]()
mutfak Tvsi olarak 32' MSI VA panelli monitor kullaniyorum, anti-glare kaplamasi var ve curved, gunes alan yerde baya ise yariyor.Beyler tamamen karanlık bir odada kullanmıyorsunuzdur muhtemelen. Yansımalar falan rahatsız etmiyor mu. Görüntü olarak evet glossy daha iyi ama mat çok daha kullanışlı geliyor bana
Ben 2 hafta önce g81sf almıştım kullanılmış çıkmıştı iade ettim 40K ya almıştım indirim benim için iyi oldu fakat aynı fiyata mo27u2 itopya da 35.800₺ 6 ve 5 taksit seçeneği var glossy ekran 3 yıl garanti bunlar da artıları fakat yukarıda bulunan incelemeyi izleyince glossy nin ne kadar iyi olduğunu fark ediyorsun ben oyun oynarken samsung da parlaklığı sonuna kadar açıyordum samsung joyistik arıza sorunu ve 2 yıl garantisiyle biraz geride kalıyorBeyler tamamen karanlık bir odada kullanmıyorsunuzdur muhtemelen. Yansımalar falan rahatsız etmiyor mu. Görüntü olarak evet glossy daha iyi ama mat çok daha kullanışlı geliyor bana