🔥İndirim Samsung Odyssey G8 G81SF 27" OLED 4K 240 Hz 0.03ms 33.997₺

Bana denk gelmedin mi?
Ben olsam direkt kotulerdim :(.
Bizim ülkemizde insanlar Samsung haricî oled kullanmadığı için oledleri mat saniyor.
Çoğu kişinin ilk monitörü G6 oled.
Ben 2023 yılında rog woled ile başladım.
Sonra parlak wolede geçtim.
2 sene tam siyah kullandığım için qd oledlere alışamadım.
Ama bu da Samsung yüzündenmis.
Rog parlak qd oledler kötü değil.
hocam konuyu güncelledim eklemek istediğin deneyimlerin varsa ekleyim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4k 240 hz için sıkıştırma olmadan native görüntü alabilmen için dp 2.1 portu bulunması lazım. ama insan gözü çok ayırt edemiyor farkı. çok elzem değil. fakat redditte okuduğum kadarıyla birden fazla kullanımda sıkıntı yaratıyormuş dp 2.1 o durumlarda şart.

DP 1.4 normalde 4k 240hz desteklemiyor.
DSC denilen bir sıkıştırma kullanılıyor.
Bu sorunu çözmek için dp2.1 geliyor monitörlerde.
O da pg27ucdm ve MSI mpg 322urx'de var.
Lenovo, giga veya g81sf gibi modellerde maliyetten kaçmak için dp1.4 kullanılıyor.
Çoğu kullanıcı ve Monitör adam Tayfun bunun anlasilmadiğını savunuyor.
Ama ben almışken tam olsun diye DP 2.1 destekli pg27ucdm aldım.
Hani sonra bize kızma niye soylemediniz diye :D
Geminiye dp1.4 DSC vs dp2.1 native farkı yazarsan anlatır detaylı.

4k 240 hz için sıkıştırma olmadan native görüntü alabilmen için dp 2.1 portu bulunması lazım. ama insan gözü çok ayırt edemiyor farkı. çok elzem değil. fakat redditte okuduğum kadarıyla birden fazla kullanımda sıkıntı yaratıyormuş dp 2.1 o durumlarda şart.
Hocam pek anlayamıyorum ben bu dediklerinizi. Şimdi benim ek bir DP kablo mu almam gerekiyor?

Evet yan monitör kullananlarda alt tab sorunu falan oluyormuş. Gerçi Samsung'da olmadı bende.

Hocam pek anlayamıyorum ben bu dediklerinizi. Şimdi benim ek bir DP kablo mu almam gerekiyor?
Hayır aldığın monitör eski dpi kullanıyor.
Maliyetten kaçıyorlar.

Samsung alakalı mi?

Hayır aldığın monitör eski dpi kullanıyor.
Maliyetten kaçıyorlar.
Anladım hocam teşekkür ediyorum. Ben ücret iadesi yapıldıktan sonra taksit imkanı olan 4K "Mat olmayan" oled monitör önerisi isteyeceğim tekrar sizden. Buradaki herkesi de etiketleyeceğim. Artık tanıyorum hepinizi.

Anladım hocam teşekkür ediyorum. Ben ücret iadesi yapıldıktan sonra taksit imkanı olan 4K "Mat olmayan" oled monitör önerisi isteyeceğim tekrar sizden. Buradaki herkesi de etiketleyeceğim. Artık tanıyorum hepinizi.
Benim profilime bakarsan Tayfun ile derinlemesine monitör muhabbeti dönüyor 😂.
Ne gereksiz detay varsa giriyoruz.
Sorun varsa ordan sorabilirsin.

Hiçbir giga 4k da yok mu 2.1

Asus veya msi almak lazim o zaman
Yani vardır da TR'de var mı sorusu daha önemli gibi.
En ucuz model şuan MSI diye biliyorum;

taksitle almayacaksan 53'e pg27ucdm yapıştır gaming genden. baba o.

Yani vardır da TR'de var mı sorusu daha önemli gibi.
En ucuz model şuan MSI diye biliyorum;
Bu işin içinden çıkmak mümkün değil ya valla

Ha birde yeni blackshield kaplama qd ler geldi ama 80k :d.
Sonra woled tarafında yeni tandemler çıktı yazın çıkıyor.
Paso yeni model geliyor.
Yani bugün aldığın model yarın eskisi olabilir.

Sizin sohbetlere yabancı dil konuşan iki insana bakıyor gibi bakarım muhtemelen ama tamamdır. Şimdilik 2 monitör önerildi.

İkisinden birini ya da farklı bir öneri gelirse en temizini alıp kurtulmak istiyorum bu işten. Ciğerim soldu.

Geri