yazimdan gercekten bu anlami mi cikardiniz?
Ben diyorum ki firmanin 'ticari ve kar marji potansiyeline, hedeflerine gore yonelimi' beni ilgilendirmez siz diyorsunuz e ama o da sizi umursamiyor

umursamak duygusal bag gerektirir, bir insanla iyi veya kotu duygusal bag ve tercihlerinize gore ticari iliski uretebilirsiniz ama firmalarla bu durumlara girip felsefe uretmek zaten sacma olur.
Firmanin CEOsu da bir nedenden gitse umurlarinda olmaz amac devamlilik ve kar marjini arttirmaktir.
Yazilarimiz temelde birlesiyor ama firmalari ticari yonelimlerinde duygusal bag olusturmuyorum bu beni de ilgilendirmez, tuketici olarak ayni sizin ve diger arkadaslar gibi bana satilana bakarim isime gelirse alirirm ticari bagla parasini oderim otesi zaten mumkun degil. Aldigim urunle ilgili teknik destege ihtiyacim olursa iste o zaman sagladiklari imkan ve yaklasimlar uzeirnden sonraki ticari kararimi verecek duygusal bir yonelim yaratabilirim (memnuniyet ya da aksi hissiyati). Bu sadece Nvidia ozelinde degil ister yerli ister yabanci tum firmalar icin gecerli, satici-tuketici ticari iliskisi.
Konuyla ilgili 600w guc canavari bir gpuyu cok daha enerji verimliligiyle piyasaya surmek varken cesitli marka /model kaliteli psularla yanma riski olusturup kullanimimda tedirgin edebilecek bir urun cikariyorsa, 'ticari tercihimi' bir sonraki jenerasyonu almaya, rakiplerinin sunduklarina ya da yapiyorlarsa revizyonlarina yonelmeye bakarim, cok uygun fiyata alis imkani veriyorlarsa o zaman da arti/eksi tartip kararimi veririm. İsin kotu tarafi gelecek gpularin guc tuketimleri de artmaya devam edecek gibi goruluyor
Bence siz de boyle yapmiyorsaniz yapin, firmanin gpu uretimi yaninda AIye yatirimi tabii ki de onemli ticari basaridir, yazdiklarimiz da firmanin bu sureci nasil yonettigiyle ve yonelimiyle ilgili ama ben bunun hakkinda kulturel altyapimi tazelemenin otesinde bana faydasina bakarim gerisi umrumda olmaz, umursasyip umursamadiklari da umurumda olmaz (canli nesneden bahsetmiyoruz ki zaten) dedigim gibi firmalarla duygusal bag kurmuyorum

urun kalitesine ve fiyatina bakiyorum.
PC teknolojisi elbet degisebilir (bulut altyapisi vs.) ama buna adaptasyon zaman alacaktir. Bu surecte simdinin ekmegini yiyen mevcut firmalar da ya batacak ya da sektorel yonelimleri degisecektir.