KaptanMC
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,659
- Konu Sahibi Konu Sahibi
(Şuan Telefondan yazdığım için Metinde çok fazla Harf yazım hatası olduğu için Aİ ile düzenledim haberiniz olsun söylemeyince Ai copy paste yaptın diyorlar XD)Bulk kapasitörün kapasitansı oldukça kısık. 390uF'lik kapasitörler normalde 650W'lık ünitelerde kullanılırken ENERMAX 850W'da kullanmış. 680uF olması gerekir normalde kaliteli bir ünitede. Evet, Rubycon kaliteli fakat mikrofarad düşük olduktan sonra ne yazar? Neyse, kapasitansın düşük olması demek Hold_UP süresininde düşük olması demek oluyor. Muhtemelen 12ms civarındadır. ATX 3.1 standartını geçsin diye konulmuş.
Fan kısımıda şüpheli. Kendi kullandığım High Power performance GD 750W'da da aynı markanın benzer bir modeli var ve düşük hızda vık vık vık ses yapıyor. Revolution S III modellerine bakıldığında da özellikle ağır yüklerde sesli olduğu görülüyor zaten.
Filtreleme kısmındaki kapasitörler gerçekten japon ama arlarda hiç polimer görmedim. Normalde kaliteli denecek ünitelerde olabildiğince polimer kullanılıp, az elektrolit kullanılır çünkü elektrolitler çok daha hassas kapasitörler. Arızaya daha yatkınlar polimerlere göre.
Benim yorumum bu. ENERMAX japon kapasitör koyacağım diye kısmalar yapmış gibi geldi bana.
Teknik detaylarda haklılık payın var ama bazı noktalarda fazla kağıt üstü kalmışsın be hocam.
Öncelikle 390uF mevzusu evet, 850W-1000W için sınırda duruyor ama modern LLC topolojilerinde verimlilik arttığı için o eski 'uF/Watt' oranları çok değişti. Kontrolcü optimizasyonu iyiyse 16ms sınırını ucu ucuna da olsa kurtarıyordur. 680uF olsa tadından yenmezdi ama bu bir tercih meselesi.
Fan konusuna gelirsek; 140mm kompakt bir kasa olduğu için yük altında biraz ses yapması normal, sonuçta içerisi sıkışık. Ama o 'vık vık' sesi tamamen şans işi, her FDB fanda olacak diye bir kaide yok.
Kapasitör tarafında ise Gold segmenti bir cihazdan tamamen polimer beklemek biraz lüks kaçıyor. Rubycon veya Nippon gibi kaliteli Japon elektrolitikler zaten 10-12 sene tık demez. Dediğim gibi Titanium bir ünite almıyoruz sonuçta, Gold standartları için bu kapasitörler gayet yeterli ve sağlıklı.
Özetle; evet iç bileşenden biraz kısılmış olabilir ama 5.500 TL (123$) gibi bir fiyata PCIe 5.1 ve ATX 3.1 destekli 1000W ünite bulmuşken bu detaylar bence görmezden gelinebilir. Tam bir F/P canavarı şu an
Ayrıca (Yanlış anlamayın dediklerinizi inakar etmiyorum sadece bu fiyata bu özellikte bu performans ve kalitede bu gibi ufak şeyleri çok takmamak lazım demek istiyorum)
Bakın mesela Bizim ülkede fırsatçılık ve bi ton gümrükte ücret olmasına rağmen fiyatı globalden daha düşük veya aynı
1- canada doları bu normal ABD dolar olarak 270$ mı ne denk geliyor
ENERMAX Revolution III 1000 - Fully Modular PC Power Supply - 1000 Watts - 80 Plus Gold - 600W 12V-2x6 Connector - 100% Japanese Capacitors - Sleeved Cables - 10 Year Warranty - Newegg.com
Buy ENERMAX Revolution III 1000 - Fully Modular PC Power Supply - 1000 Watts - 80 Plus Gold - 600W 12V-2x6 Connector - 100% Japanese Capacitors - Sleeved Cables - 10 Year Warranty with fast shipping and top-rated customer service. Once you know, you Newegg!
2-Enermax’ın kendi amerikan sitesi galiba
REVOLUTION III 1000W / 80 PLUS® Gold / ATX 3.1 Fully-Modular Power Supply [ ERV1000G ]
▪ Integrated with Intel ATX 3.1▪ Fully Modular 80 PLUS® Gold Certified▪ Native 600W 12V-2x6 Cable▪ Additional 12V-2x6 to 2X PCIe Adapter▪ Industrial-Grade 100% Japanese Capacitors▪ Ultra Quiet 120mm FDB Fan▪ Mesh-sleeved Cables with Cable Combs
3-İbuypower fiyatı (10$ indirimli)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Amerikada 10 Yıl Garanti ile sunuyorlarENERMAX güç kaynağı sektöründe 2000'li yıllarda top noktadaydı. Sonradan piyasayı yakalayamadılar.
Keşke birebir değişim vermeseler. Adamlar normalde 7 yıl garantili güç kaynağını sadece 2 yıl ile kakalıyorlar bize. Avrupa ülkelerine normalde 7 yıl garantiyle sunuluyor.
Ama adamalrda haklı hocam amerikanın ve avrupanın elektrik altyapısı ile bizimki Aynı değil malesef
(Ben yeni binaya taşınmama rağmen defalarca elektrik kesintisi ve şalter yanması gibi sorunla karşılaşmıştım 3-4 sene önce yani alyapı kaliteli olsa yapan elektirikçi sıkıntılı çıkıyor adamlar ne yapsın XD)