🔥İndirim Enermax Revolution III 1000W PSU 5.500TL

Bulk kapasitörün kapasitansı oldukça kısık. 390uF'lik kapasitörler normalde 650W'lık ünitelerde kullanılırken ENERMAX 850W'da kullanmış. 680uF olması gerekir normalde kaliteli bir ünitede. Evet, Rubycon kaliteli fakat mikrofarad düşük olduktan sonra ne yazar? Neyse, kapasitansın düşük olması demek Hold_UP süresininde düşük olması demek oluyor. Muhtemelen 12ms civarındadır. ATX 3.1 standartını geçsin diye konulmuş.

Fan kısımıda şüpheli. Kendi kullandığım High Power performance GD 750W'da da aynı markanın benzer bir modeli var ve düşük hızda vık vık vık ses yapıyor. Revolution S III modellerine bakıldığında da özellikle ağır yüklerde sesli olduğu görülüyor zaten.

Filtreleme kısmındaki kapasitörler gerçekten japon ama arlarda hiç polimer görmedim. Normalde kaliteli denecek ünitelerde olabildiğince polimer kullanılıp, az elektrolit kullanılır çünkü elektrolitler çok daha hassas kapasitörler. Arızaya daha yatkınlar polimerlere göre.

Benim yorumum bu. ENERMAX japon kapasitör koyacağım diye kısmalar yapmış gibi geldi bana.
(Şuan Telefondan yazdığım için Metinde çok fazla Harf yazım hatası olduğu için Aİ ile düzenledim haberiniz olsun söylemeyince Ai copy paste yaptın diyorlar XD)

Teknik detaylarda haklılık payın var ama bazı noktalarda fazla kağıt üstü kalmışsın be hocam.

Öncelikle 390uF mevzusu evet, 850W-1000W için sınırda duruyor ama modern LLC topolojilerinde verimlilik arttığı için o eski 'uF/Watt' oranları çok değişti. Kontrolcü optimizasyonu iyiyse 16ms sınırını ucu ucuna da olsa kurtarıyordur. 680uF olsa tadından yenmezdi ama bu bir tercih meselesi.

Fan konusuna gelirsek; 140mm kompakt bir kasa olduğu için yük altında biraz ses yapması normal, sonuçta içerisi sıkışık. Ama o 'vık vık' sesi tamamen şans işi, her FDB fanda olacak diye bir kaide yok.

Kapasitör tarafında ise Gold segmenti bir cihazdan tamamen polimer beklemek biraz lüks kaçıyor. Rubycon veya Nippon gibi kaliteli Japon elektrolitikler zaten 10-12 sene tık demez. Dediğim gibi Titanium bir ünite almıyoruz sonuçta, Gold standartları için bu kapasitörler gayet yeterli ve sağlıklı.

Özetle; evet iç bileşenden biraz kısılmış olabilir ama 5.500 TL (123$) gibi bir fiyata PCIe 5.1 ve ATX 3.1 destekli 1000W ünite bulmuşken bu detaylar bence görmezden gelinebilir. Tam bir F/P canavarı şu an

Ayrıca (Yanlış anlamayın dediklerinizi inakar etmiyorum sadece bu fiyata bu özellikte bu performans ve kalitede bu gibi ufak şeyleri çok takmamak lazım demek istiyorum)

Bakın mesela Bizim ülkede fırsatçılık ve bi ton gümrükte ücret olmasına rağmen fiyatı globalden daha düşük veya aynı

1- canada doları bu normal ABD dolar olarak 270$ mı ne denk geliyor

2-Enermax’ın kendi amerikan sitesi galiba

3-İbuypower fiyatı (10$ indirimli)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ENERMAX güç kaynağı sektöründe 2000'li yıllarda top noktadaydı. Sonradan piyasayı yakalayamadılar.

Keşke birebir değişim vermeseler. Adamlar normalde 7 yıl garantili güç kaynağını sadece 2 yıl ile kakalıyorlar bize. Avrupa ülkelerine normalde 7 yıl garantiyle sunuluyor.

Amerikada 10 Yıl Garanti ile sunuyorlar 🥲

Ama adamalrda haklı hocam amerikanın ve avrupanın elektrik altyapısı ile bizimki Aynı değil malesef
(Ben yeni binaya taşınmama rağmen defalarca elektrik kesintisi ve şalter yanması gibi sorunla karşılaşmıştım 3-4 sene önce yani alyapı kaliteli olsa yapan elektirikçi sıkıntılı çıkıyor adamlar ne yapsın XD)

(Şuan Telefondan yazdığım için Metinde çok fazla Harf yazım hatası olduğu için Aİ ile düzenledim haberiniz olsun söylemeyince Ai copy paste yaptın diyorlar XD)

Teknik detaylarda haklılık payın var ama bazı noktalarda fazla kağıt üstü kalmışsın be hocam.

Öncelikle 390uF mevzusu evet, 850W-1000W için sınırda duruyor ama modern LLC topolojilerinde verimlilik arttığı için o eski 'uF/Watt' oranları çok değişti. Kontrolcü optimizasyonu iyiyse 16ms sınırını ucu ucuna da olsa kurtarıyordur. 680uF olsa tadından yenmezdi ama bu bir tercih meselesi.

Fan konusuna gelirsek; 140mm kompakt bir kasa olduğu için yük altında biraz ses yapması normal, sonuçta içerisi sıkışık. Ama o 'vık vık' sesi tamamen şans işi, her FDB fanda olacak diye bir kaide yok.

Kapasitör tarafında ise Gold segmenti bir cihazdan tamamen polimer beklemek biraz lüks kaçıyor. Rubycon veya Nippon gibi kaliteli Japon elektrolitikler zaten 10-12 sene tık demez. Dediğim gibi Titanium bir ünite almıyoruz sonuçta, Gold standartları için bu kapasitörler gayet yeterli ve sağlıklı.

Özetle; evet iç bileşenden biraz kısılmış olabilir ama 5.500 TL (123$) gibi bir fiyata PCIe 5.1 ve ATX 3.1 destekli 1000W ünite bulmuşken bu detaylar bence görmezden gelinebilir. Tam bir F/P canavarı şu an

Ayrıca (Yanlış anlamayın dediklerinizi inakar etmiyorum sadece bu fiyata bu özellikte bu performans ve kalitede bu gibi ufak şeyleri çok takmamak lazım demek istiyorum)

Bakın mesela Bizim ülkede fırsatçılık ve bi ton gümrükte ücret olmasına rağmen fiyatı globalden daha düşük veya aynı

1- canada doları bu normal ABD dolar olarak 270$ mı ne denk geliyor

2-Enermax’ın kendi amerikan sitesi galiba

3-İbuypower fiyatı (10$ indirimli)
ATX 3.1 ile sınır 16ms değil, 12ms. Daha da kısaltıldı. Ayrıca verimliik ile Hold_UP süresinin pek ilgisi yok.(Daha düşük kapasitanslı kapasitörler verimi bir miktar arttırabilir (%0.5 belki?) ama ne gerek var? Üreticinin yararına zaten bunlar. Bize bir yararı yok, hatta zararı var.) Hold_Up süresi güç kaynağı elektrikler kesildiğinde kaç saniye düzgün şekilde açık kalabileceğini belirliyor. Ne kadar uzun, o kadar iyi.

Bu arada şunuda belirteyim: Eğer Power_OK yanlış ayarlıysa Hold_UP süresinin bir anlamı kalmaz. Onuda testlerde görüyoruz normalde.

Gold mevzusuda genelleme tamamiyle. Şu anda piyasadaki en iyi elektriksel performansı veren güç kaynağı ne sizce? Platin mi? Hayır, değil. Gold bir güç kaynağı.(1000W ve 230V input konuşuyorum. Yoksa gidipte GaN mosfetli, Aktif köprü doğrultmalı Titanyum bir güç kaynağı ile onu karşılaştırmak doğru olmaz. Onların fiyatları uçuk oluyor zaten.)

Ayrıca kendim de Gold ve üst düzey olmayan bir ürün kullanıyorum. Bendeki ünitede yaklaşık 15 adet FPCAP mevcut. FPCAP kaliteli japon bir üretici. Ki kullandığım güç kaynağı üst düzey olarak pazarlanmıyor ama ona rağmen elektrolit polimer hibrit tasarım kullanılmış.

Her fanda olmayabilir elbette fakat üretici belli. Globe Fan. Gidipte bir Hong Hua veya Noctua değil.

Fiyat kısmına bir şey demiyorum çünkü ucuz ama ucuzluğun getirdiği bazı bedellerde var elbette. Alınır ona bir sözüm yok.

Son düzenleme:
Buyur dostum enermax bu sesle kullanabiliyorsan kullan. Dfx. 13 fandan çıt çıkmıyor. Birde buna bak. Adam tier yazıyor adama laf yetiştiriyorsunuz. Adam açıp bakıp gördüğüne bile 2 kere bakıyor. Sabredin illa bugün almak zorunda değilsiniz.
Video çalışmıyor yada bende çalışmıyor

(Hocam 2 yıl bire bir değişim yok mu ? Ayrıca aldığınız ilk 14 gün içinde değişim var en kötü o zaman değiştirirdiniz çünkü her zaman sıkıntılı değil Enermax’ta o iş biraz şans coil whine gibi düşün ama bence yeni ürününde yoktur yani adamlar niye O kadar iyi iş çıkarıp sadece fan kısmında hep aynı hatayı yapsınlar 🤔
Bildiğim kasarıyla değiştirmişler yada çözmüşler diye bir şey okumuştum ama çok oldu hatırlamıyorum dopruşuğundada emin değilim bşr kaç gönüllünün alıp test etmesi sorunluysa iade etmesi lazım zaten 14 günü geçmesse beğenmedim bile diyip iade edebilirsin)

Fanları zaten iyi değil gibi görünüyor Reddit de birisi kendi fanı değiştirip öyle kullanmaya devam etmiş.
Açıkçası yapabiliyorsanız ve türkiyede uyumlu FDB fan bulabilirseniz yine mantıklı geliyor fiyatı göz önüne alınca (bence)

Revolution III ise aynı ses bende de var. Heralde Globe fan ile ilgili bir durum. Söküp bir güzel Noctua ile değiştreceğim bende.
Nasıl Sizde şuan Attığım modelden mi var ? Yoksa “Revolution III S” mi sizin ki çünkü düz “Revolution III” yazmışsınız ?

Video çalışmıyor yada bende çalışmıyor

(Hocam 2 yıl bire bir değişim yok mu ? Ayrıca aldığınız ilk 14 gün içinde değişim var en kötü o zaman değiştirirdiniz çünkü her zaman sıkıntılı değil Enermax’ta o iş biraz şans coil whine gibi düşün ama bence yeni ürününde yoktur yani adamlar niye O kadar iyi iş çıkarıp sadece fan kısmında hep aynı hatayı yapsınlar 🤔
Bildiğim kasarıyla değiştirmişler yada çözmüşler diye bir şey okumuştum ama çok oldu hatırlamıyorum dopruşuğundada emin değilim bşr kaç gönüllünün alıp test etmesi sorunluysa iade etmesi lazım zaten 14 günü geçmesse beğenmedim bile diyip iade edebilirsin)

Açıkçası yapabiliyorsanız ve türkiyede uyumlu FDB fan bulabilirseniz yine mantıklı geliyor fiyatı göz önüne alınca (bence)

Nasıl Sizde şuan Attığım modelden mi var ? Yoksa “Revolution III S” mi sizin ki çünkü düz “Revolution III” yazmışsınız ?
Hayır, Revolotion III bende yok. Revolotion III'ün Kullandığı fan markasının 135mm'lik FDB fanı var. Ondan vık vık vık ses geliyor. Ona istinaden yazmıştım.

High Power Performance GD ATX 3.0 750W kullanıyorum.

kaliteli marka diye bir şey kalmadı artık
Enermaxın ve diğer markaların kötü power modelini var iyi power modelide var
Ya o manada demedim zaten yani adı sanı bilinmeyen burda disbiratörü vs. Olmayan veya genelde hatalı veya sorunlu veya kalitesiz ürünler üreten yan merdiven altı veya orta segment marka değil en iyilerinden birş anlamında dedim

Şuan iyi kötü yok tabi ama normal ve ğst sefment olarak var markalar hayka mesela Seasonic ve 1St başı çekenlerden

Dfx 1650w evet. Yaa biri şu foto özelliğini geri getirsin işkence oldu mobilden fotk video linklemek.

Tahminimce Depolama ücretini karşılamayı bıraktılar (kendi serverları ise depolamayı sattılar😂)

Adam bizim gibileri (izleyicilerini vs.) düşünmek yerine diğer içerik üreticileri gibi patayı düşünüp her önüne koyduğu şeyin reklamını yapsaydı Şuan Ne paralar kırmıştı Valla Abdullah abi’ye helal olsun
Türkiyenin en büyük teknoloji (Daha doğrusu PC ) kanalı adam ama diğer içerik üreticileri ondan fazla kazanıyordur

Evet fdb fanlar uzun ömürlü ve kaliteli fakat yine de böyle bir PSU da 0db olaymış iyiymiş. Şahsen PSU ihtiyacım olsa düşünmeden alırdım çünkü 5.5K ya bundan iyi bir ürün yok piyasada.

Yani diyorum ya hocam Fan ses olarakta daha iyi olsa ve diğer arkadaşın dediği gibi 680uF olsa ve polimer olsa bu Fiyata Tadında bile yenmezdi ihtiyacı olmayan bile almasa döverdik o derece ama Gold Psu’dan helede bu özelliklere sahip ve 1000W olan psu’dan Titanyum Ünite’de beklememek gerek (tabi fan en azından rahatsız etmeyecek kadar sessiz olamlı her türlü orası ayrı)

Ayrıca bu versiyonda “Globe Fan” yerine
“Hong Hua” Fanlar kullanıyorlar tamamen galiba ve Hong Hua sadece Enermax değil; Seasonic, Asus (ROG Thor) ve Corsair gibi devlerin en üst segment PSU'larında (örneğin Corsair RMx serisi) kullandığı ana fan tedarikçisidir yani ses sorunu yok bu versiyonda şimdilik bildiğimiz kadarıyla

Yani diyorum ya hocam Fan ses olarakta daha iyi olsa ve diğer arkadaşın dediği gibi 680uF olsa ve polimer olsa bu Fiyata Tadında bile yenmezdi ihtiyacı olmayan bile almasa döverdik o derece ama Gold Psu’dan helede bu özelliklere sahip ve 1000W olan psu’dan Titanyum Ünite’de beklememek gerek (tabi fan en azından rahatsız etmeyecek kadar sessiz olamlı her türlü orası ayrı)

Ayrıca bu versiyonda “Globe Fan” yerine
“Hong Hua” Fanlar kullanıyorlar tamamen galiba ve Hong Hua sadece Enermax değil; Seasonic, Asus (ROG Thor) ve Corsair gibi devlerin en üst segment PSU'larında (örneğin Corsair RMx serisi) kullandığı ana fan tedarikçisidir yani ses sorunu yok bu versiyonda şimdilik bildiğimiz kadarıyla
Globe Fan kullanıyor. Attığım inelemede var. S modelleride Globe Fan. Onlarda sadece biraz daha düşük hızlı tercih edilmiş.

Fan ModelGlobe Fan S1202512L (120mm, 12V, 0.18A, Fluid Dynamic Bearing Fan)

120mm'lik. Yate Loon çöplerinden iyidir.

Bende de DFX 1350 var kapalı kutu yatıyor kenarda. Sisteme kurmak istiyorum ama çok fazla fan şikayeti var o yüzden ufaktan da korkmuyor değilim çünkü şuan ki A650GF aşırı sessiz çalışıyor daha hiç sesini duymadım, DFX ise kafasına göre arada fan açıp rahatsız ediyormuş milleti :ROFLMAO:
5080 ile 1350W kullanıyorum bir kere fan açtığını duymadım 👍🏼

Sorunsuz devam eder diyemem çünkü saçma sapan 12VHPWR konnektörüne hala güvenim yok. Tam yerleştirildiği sürece erime riski az. Ve hayır şart değil. ATX 3.0'da da hemen hemen aynı şeyler yapılıyordu zaten. 3.1'de 12x6'ya geçildi, Hold_UP süresi 12ms'e kısaltıldı vs. vs.

Aynı üretici ama farklı platform kullanıyor.
O kablo neden 12V onu anlamak da güç. Madem yepyeni bir sektör standardı falan yapıyorsunuz yap şu standardı 36V veya 48V olarak da böyle sorunlar çıkmasın.

Eğer bir kart 600W çekiyorsa ve bu kartı 12V ile besleyeceksek 50A akım vermek lazım, o akımla kablo da erir soket de erir yani, verimli bir yol zaten değil. Şuan bazı telefonlar bile bundan yüksek voltajla şarj oluyor.

O kablo neden 12V onu anlamak da güç. Madem yepyeni bir sektör standardı falan yapıyorsunuz yap şu standardı 36V veya 48V olarak da böyle sorunlar çıkmasın.

Eğer bir kart 600W çekiyorsa ve bu kartı 12V ile besleyeceksek 50A akım vermek lazım, o akımla kablo da erir soket de erir yani, verimli bir yol zaten değil. Şuan bazı telefonlar bile bundan yüksek voltajla şarj oluyor.
Bu seferde çok daha yüksek voltajı GPU ve VRAM yongalarının çalışma voltajına çok stabil ve hassas şekilde düşürmeleri gerekecekti. Muhtemelen daha sakat bir durum olurdu diye düşünüyorum.

Bu seferde çok daha yüksek voltajı GPU ve VRAM yongalarının çalışma voltajına çok stabil ve hassas şekilde düşürmeleri gerekecekti. Muhtemelen daha sakat bir durum olurdu diye düşünüyorum.
Yapılmayacak bir iş değil bence ama arge yapmaları gerekirdi o konu üzerine, kartın güç besleme kısmını sıfırdan yapmaları gerekeceği ve PSU tarafında da o 36-48V için ayrı kanal açılması da gerekeceği için o işe girmediler büyük ihtimalle, firmalar için en basiti en iyisidir genelde.

ATX 3.1 ile sınır 16ms değil, 12ms. Daha da kısaltıldı. Ayrıca verimliik ile Hold_UP süresinin pek ilgisi yok.(Daha düşük kapasitanslı kapasitörler verimi bir miktar arttırabilir (%0.5 belki?) ama ne gerek var? Üreticinin yararına zaten bunlar. Bize bir yararı yok, hatta zararı var.) Hold_Up süresi güç kaynağı elektrikler kesildiğinde kaç saniye düzgün şekilde açık kalabileceğini belirliyor. Ne kadar uzun, o kadar iyi.

Bu arada şunuda belirteyim: Eğer Power_OK yanlış ayarlıysa Hold_UP süresinin bir anlamı kalmaz. Onuda testlerde görüyoruz normalde.

Gold mevzusuda genelleme tamamiyle. Şu anda piyasadaki en iyi elektriksel performansı veren güç kaynağı ne sizce? Platin mi? Hayır, değil. Gold bir güç kaynağı.(1000W ve 230V input konuşuyorum. Yoksa gidipte GaN mosfetli, Aktif köprü doğrultmalı Titanyum bir güç kaynağı ile onu karşılaştırmak doğru olmaz. Onların fiyatları uçuk oluyor zaten.)

Ayrıca kendim de Gold ve üst düzey olmayan bir ürün kullanıyorum. Bendeki ünitede yaklaşık 15 adet FPCAP mevcut. FPCAP kaliteli japon bir üretici. Ki kullandığım güç kaynağı üst düzey olarak pazarlanmıyor ama ona rağmen elektrolit polimer hibrit tasarım kullanılmış.

Her fanda olmayabilir elbette fakat üretici belli. Globe Fan. Gidipte bir Hong Hua veya Noctua değil.

Fiyat kısmına bir şey demiyorum çünkü ucuz ama ucuzluğun getirdiği bazı bedellerde var elbette. Alınır ona bir sözüm yok.

Hocam dediklerinize katılıyorum, o şekilde olsaydı tadından yenmezdi zaten çok daha iyi olurdu ama bu haliyle bile ürün hâlâ ciddi bir F/P seçeneği bunu demek istemiştim bende.

Enermax’ın geçmişteki D.F.X serisinde yaşadığı yağ sızdırma ve gürültü sorunlarını kabul edip ürünleri geri çağırması markayı epey yıpratmıştı. Bence bir daha böyle bir prestij kaybını ve maddi zararı göze almazlar. Üst seviye Japon kapasitörler kullanıp iç aksamı bu kadar kaliteli tutmuşken, gidip sorunlu bir fanla tüm sistemi riske atmak pek mantıklı değil. Zaten D.F.X 2 serisinde bu sorunları çözerek ders çıkardıklarını gösterdiler.

Ürün yeni olsa da Reddit gibi platformlarda sesten şikayet eden neredeyse kimse yok (sadece 1 kişi gördüm ama bence oda “S” modeli ile karıştırdı) .Eğer kronik bir ses sorunu olsaydı şimdiye kadar çoktan onlarca başlık açılırdı veya ilgili konunun altına yazarlardı bence. Bu yüzden bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Ayrıca kabul edersiniz ki elektronik biraz şans işi. Eğer sorun kronik değilse 2 yıl birebir değişim veya ilk 14 gün iade haklarınızı veya ilk 6 ay ayıplı ürün hakkınızı kullanabilirsiniz. Hangi elektronik ürün olursa olsun, alındığında test edilmeli zaten ve psu’yu da boşta ve ağır yükte test eder alan kişi. Eğer ses sorunu gibi bir durum varsa haklarınızı kullanırsınız; bence ihtiyaç varsa kesinlikle düşünülmeden alınması gereken bir ürün.

Siz ne düşünüyorsunuz hocam ???

Globe Fan kullanıyor. Attığım inelemede var. S modelleride Globe Fan. Onlarda sadece biraz daha düşük hızlı tercih edilmiş.

Fan ModelGlobe Fan S1202512L (120mm, 12V, 0.18A, Fluid Dynamic Bearing Fan)

120mm'lik. Yate Loon çöplerinden iyidir.

Hocam eğer attığınız linkteki veriler doğruysa bence gayet iyi Yani idare eder üzmez zaten bana kalırsa Sorunlu üretilmediği sürece FDB fanların çoğu üzmez

Ama Globe Fan’nın kendi verileri bu bağımsız incelemede görmemiz lazım

Ama kâğıt üzerinden bakacak olursak
Yani %80 yükten sonra biraz sesli olabilir ama zaten o kadar yüke girmişse Biri aşırı ağır bir oyun oynuyordur (render almıyorsa) o zamanda zaten kulaklık takıyordur yani duymaz

Geri