❌İndirim Bitti! FAZEON 2K 150HZ 27 İnç Beyaz IPS Monitör 4.923 TL

Al sata gider mi 4.5k ya geldi.

Doğru. Ben bayağı bir modele bakmıştım zamanında orta-üst modellerde genel olarak BOE ve TCL panel kullandıklarını gördüm. Hızlı VA monitörler TCL, kaliteli IPS monitörler BOE kullanıyor daha çok.
En kaliteli IPS panelleri AUO üretiyor.

evet ikisi de 27 2k ips şuan
kanka Cs oynuyor musun? Ben çoğunluk cs fifa vs rekaetçi oyunlar oynuyorum. Ama büyük bişey de almak istiyorum. herkes cs için 27 fazla büyük diyor. Ne yapsam diye düşünüyorum(acelem de yok).
Ya bitane hz yüksek FD 24 inch monitör + bitane de 27 ya da 32 inch 2K hz düşük ucuz bi monitör alıcam.
ya da hem 27 inch hem de hz yüksek bi monitör alıcam.

sence hangisi daha mantıklı? Tek 27 alsam Cs de fala nsıkıntı mı? Bir de gördüğüm kadarıyla 2k 27 lerde hz yüksek olan monitörler çok pahalı.

En kaliteli IPS panelleri AUO üretiyor.
Hayır benim önerdiğim monitörlerin tamamı neredeyse BOE kullanıyor. Tr de satılan monitörlerin çoğuna baktım.

AUO kullananlar daha çok giriş-orta seviye arası. Mesela örnek olarak ktc H27t22c AUO panel kullanıyor ve giriş seviye bir monitör. Vg27aql5a daha iyi bir model ve BOE panel kullanıyor. Panel konusunda çok fazla modele baktım AUO neredeyse hiç bir zaman üst seviye modellerde denk gelmediğim bir üretici.

Tier olarak BOE en üste koyarım.

Sürekli önerdiğim ve iyi monitör bu dediğim modeller neredeyse hep BOE oldu.

ASUS VG27AQML1A BOE orta-üst
LG 27GR83Q-B BOE orta-üst model
MSI G274QPX BOE orta-üst model
MSI G274QPF E2 BOE orta seviye
Lenovo R27QE BOE orta seviye
Xiaomi g pro 27i Mini LED BOE
AOC cu34g4z kaliteli VA BOE
KTC H27E6 BOE
MSI MAG274QRFW X32 BOE.
Vg27aql5a BOE
VG27AQ5A BOE

Böyle bir sürü örnek verilebilir. Onlarca monitöre baktım iyi olanlar çoğu zaman BOE panel kullanıyor. Hatta şöyle söyleyeyim ortalama üstü kontrast oranı sunuyorsa banko BOE diyorum.

AUO panel olupta öne çıkan model yok demiyorum ancak BOE ye göre oldukça az. Asus ve MSI genelde %65 BOE, %25 TCL, %10 diğer markaları tercih ediyor. Özellikle Asus ve MSI için söylüyorum. Gigabyte ise genelde karışık kullanıyor. Bazen ınnolux, bazen AUO, bazen BOE değişiyor. Aoc daha çok BOE ve TCL ağırlıklı kullanıyor.

Son düzenleme:
şu monitörü mediamarktta gezerken bir aile çocuğuna 2k monitor arıyordu 12 bin gibi bir fiyat verdiler mediamarktta aile vazgeçti çocuk üzgün satış danışmanı yanından ayrılınca yanaştım ailenin yanına şu fiyata şurada var dedim forumda bir arkadaş konusunu açmıştı çocuğunda aileninde yüzü gülmüştü telefondan almaya çalışıyordu baba direkt :D
Bazı kahramanlar pelerin takmaz. :kizginpeepo:

Hayır benim önerdiğim monitörlerin tamamı neredeyse BOE kullanıyor. Tr de satılan monitörlerin çoğuna baktım.

AUO kullananlar daha çok giriş-orta seviye arası. Mesela örnek olarak ktc H27t22c AUO panel kullanıyor ve giriş seviye bir monitör. Vg27aql5a daha iyi bir model ve BOE panel kullanıyor. Panel konusunda çok fazla modele baktım AUO neredeyse hiç bir zaman üst seviye modellerde denk gelmediğim bir üretici.

Tier olarak BOE en üste koyarım.

Sürekli önerdiğim ve iyi monitör bu dediğim modeller neredeyse hep BOE oldu.

ASUS VG27AQML1A BOE orta-üst
LG 27GR83Q-B BOE orta-üst model
MSI G274QPX BOE orta-üst model
MSI G274QPF E2 BOE orta seviye
Lenovo R27QE BOE orta seviye
Xiaomi g pro 27i Mini LED BOE
AOC cu34g4z kaliteli VA BOE
KTC H27E6 BOE
MSI MAG274QRFW X32 BOE.
Vg27aql5a BOE
VG27AQ5A BOE

Böyle bir sürü örnek verilebilir. Onlarca monitöre baktım iyi olanlar çoğu zaman BOE panel kullanıyor. Hatta şöyle söyleyeyim ortalama üstü kontrast oranı sunuyorsa banko BOE diyorum.

AUO panel olupta öne çıkan model yok demiyorum ancak BOE ye göre oldukça az. Asus ve MSI genelde %65 BOE, %25 TCL, %10 diğer markaları tercih ediyor. Özellikle Asus ve MSI için söylüyorum. Gigabyte ise genelde karışık kullanıyor. Bazen ınnolux, bazen AUO, bazen BOE değişiyor. Aoc daha çok BOE ve TCL ağırlıklı kullanıyor.
Şu an asusun flagship ips modeli;

panel; https://www.panelook.com/M270DAN10.6_AUO_27.0_LCM_overview_68179.html

asus en üst seviye ips monitorlerinde hep auo kullanıyor. PG27AQN de öyleydi.

Dostlar alınır mı sizce ? ana ekranım lenovo R17 ikinci ekranım da lenovo ama curved olduğundan tam verim alamıyorum. Bunu 2.ekran olarak kullansam uygun mudur ikisi de 2K olmuş olacak sizce alınır mı yav fiyatı baya iyi

şunları kşke az biraz yüksek hz yapsalar cok daha cazip olucak

Şu an asusun flagship ips modeli;

panel; https://www.panelook.com/M270DAN10.6_AUO_27.0_LCM_overview_68179.html

asus en üst seviye ips monitorlerinde hep auo kullanıyor. PG27AQN de öyleydi.
Pulsar monitör AUO kullanabilir 2 tane monitör AUO kullanınca AUO en iyisi olmuyor. Bir sürü iyi monitörü var, iyi olanların neredeyse tamamı hep BOE kullanıyor. Buna MSI da dahil. İstisnalar kaideyi bozmaz.

kanka Cs oynuyor musun? Ben çoğunluk cs fifa vs rekaetçi oyunlar oynuyorum. Ama büyük bişey de almak istiyorum. herkes cs için 27 fazla büyük diyor. Ne yapsam diye düşünüyorum(acelem de yok).
Ya bitane hz yüksek FD 24 inch monitör + bitane de 27 ya da 32 inch 2K hz düşük ucuz bi monitör alıcam.
ya da hem 27 inch hem de hz yüksek bi monitör alıcam.

sence hangisi daha mantıklı? Tek 27 alsam Cs de fala nsıkıntı mı? Bir de gördüğüm kadarıyla 2k 27 lerde hz yüksek olan monitörler çok pahalı.
CS şuan oynamıyorum ama kardeşim oynuyor onda 27 fhd 240 hz olan samsung var aşırı memnun 2k monitörde denedi pek sevmedi

4700 TL'ye 6 taksitle almıştım, KTC 6400'e düşünce onu aldım bunu iade edeceğim. Hafif ghosting problemi mevcuttu benim monitörde ama kullanıma engel değildi. Fiyatına göre sağlamdı ama KTC'ye göre renk olsun hz değeri olsun geride kalıyor.

Geri