R7 9850x3d işlemcim var sizce max kaç derece görmeli

Fark etmez x3d olsun olmasın. X3d olmaması daha iyi olur hatta çalıştırman garantileşir

Hala 95 dereceye kadar kolay kolay kısmaz diyor delirecem. Kardeş sen bir halt bilmiyorsun. Ahanda buraya yazıyorum mesajımıda değiştirmiyorum

Ryzen 5600 ü sen 95 dereceye kadar kemik 4.65 tutman MÜM-KÜN DE-ĞİL!

Ne kadar boş beleş sallamayı seviyosunuz la?

İstediğin am4 işlemci olsun hiç fark etmez. Havalarda ısınıyor işime gelir;

sok bakayım prime95 small fftye 85-90 derecedeyken bile 4.65 ghzde çalışsın o 5600 ben o işlemciyi 2 katı fiyat verip alırım burayada atarım satıcıyla alışverişimi. Bu kadar net konuşuyorum

Amd işlemci 85-90 a gelecek ve 65-70 derecedeyken bile verdiği maks boost hızını halen vermeye devam edecek? YOK ÖYLE Bİ AMD İŞLEMCİSİ

Konu tartışmaya kapalı
Senin için kardesime hediye ettiğim PC' ye gidiyorum :)

Oyunlarda kaç görmeli cs2 wicher3 steam pubg gibi oyunlarda kaç görmeli max ve boştayken pc kaç görmeli bi baktımda boşta 40-45 47 falan oluyor ara sıra uzun saatler oyun yükleyip bi cs2 giriyim dedim max 79 gördüm
Soğutucu marka model ne fps ne durumda ekran kartın ne hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 9800x3d kullandım defaultta Max valoda 2k ultrada 75 gördüm optimizer vs ile iki ayar yaptım 50 55 düştü sonra bir ara ayar bozuldu default geri çektim 60 65 70 de gezerek takıldım boşta 30 35 40 max gördüm

Son düzenleme:
Ha bide konu 5600 ise voltajını ve MHz' i manuel girer yine o frekansta çalıştırırım ki zaten senelerce kullandım işlemciyi sen bana mumkun değil diyosun

Voltajını ve mhzyi manuel girer yine o frekansta çalıştırırım 😃 sen senelerce kullandığın işlemcide bana kanıt sağlamak için yöntem değiştireceksen ne anladım o işten? Curve optimizerla kullanıp 95 e kadar kemik 4.6 ghz veriyor veriyor diyen sendin. Yöntem değişikliği niye?

Yani bu demek oluyorki voltaj ve mhzyi 5600’ü normal girip kullanmıyordun ve 95 e kadar kemik 4.6 ghz verdiğini söyledin. Yöntemi değiştireceksen ne anladım bu işten ? Bende 5800x3d yi 4.6 ghzde çalıştırmayı denerim baseclock değiştirip? Var mı öyle dünya geçecen o işleri. Sıvı azot kullanayım 4.8 ghze falan zorlayım mesela bende “görür” teorik olarak

Amd işlemci kullanıpta 7000 9000 serisine hatta 5000 de dahil olmak üzere voltajı ve frekansı manuel girip kullanan bir Allahın kulunu görmedim. Ben 5800x3d’ime manuel frekans girip 75 in üzerinde frekans kısıyor demedim 5800x3d curve optimizer dışında base clock değiştirmeden ghzini 4.45 in üstüne çekemiyosun zaten.

@Azexxes

Gülmeden önce kanıtlarınla doğru düzgün tecrübelerinle gel 1v9 yasuocu velet kardeş. Sana bi ram ayarı veririm bios sıfırlamaktan beter olsun açamamaktan 😉
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Halen bekliyorum 60-65 derecede çalışırken verdiği maks boost hızı neyse 90 derecedede aynısını veren amd işlemci örneği. Hadi?
ne anlatıyorsun çok merak ediyorum saçma sapan konuşmuşsun yasuo ne alaka ?? Şuan gülmekten patlıyorum. Yaş kaç 13 felan mı ne bu tavırlar. Youtubedan yüzlerce test baakabilirsin nerede görülmüş clock düşürdüğü hayır kendim kullanmasam şüpheleneceğim. Engeli bastım gitti

Fark etmez x3d olsun olmasın. X3d olmaması daha iyi olur hatta çalıştırman garantileşir

Hala 95 dereceye kadar kolay kolay kısmaz diyor delirecem. Kardeş sen bir halt bilmiyorsun. Ahanda buraya yazıyorum mesajımıda değiştirmiyorum

sok bakayım prime95 small fftye 85-90 derecedeyken bile 4.65 ghzde çalışsın o 5600 ben o işlemciyi 2 katı fiyat verip alırım burayada atarım satıcıyla alışverişimi. Bu kadar net konuşuyorum

Amd işlemci 85-90 a gelecek ve 65-70 derecedeyken bile verdiği maks boost hızını halen vermeye devam edecek? YOK ÖYLE Bİ AMD İŞLEMCİSİ

Konu tartışmaya kapalı
Benim 5600 P95 SmallFFT testinde tüm çekirdekler sabit 4.65 çalışırken 75 derecede kalıyordu.

ne anlatıyorsun çok merak ediyorum saçma sapan konuşmuşsun yasuo ne alaka ?? Şuan gülmekten patlıyorum. Yaş kaç 13 felan mı ne bu tavırlar. Youtubedan yüzlerce test baakabilirsin nerede görülmüş clock düşürdüğü hayır kendim kullanmasam şüpheleneceğim. Engeli bastım gitti
@MeGaDave06

Ayrıca sırf senin gibilerin böyle konuşmalarına dayanamadığım için gittim test yaptım da geldim. Bu arada pbo ayarları kapalıyken işlemci 5.5GHz çalışıyor ve max 55 dereceyi görüyor bu testlerdeki resimler pbo ile +200mhz ve curve uptimizer ile -40Mv undervoltu hali. Kullandığım anakart gigabyte b850m force wifi6e anakartı , soğutucum thermalright pearless assasin 120SE argb , kullandığım macun da thermalright tf8(13.8 W / m-k ısı iletkenliği var ).Kasamın soğutması aşırı kötü dark diamond pro mesh kasam var. Ona rağmen böyle. Yan kapağı açarsam bütün sıcaklıkların -10 derece düştüğünü söyleyebilirim rahatlıkla.

ilk oyun 7 days to die en az 15dk oyun içinde kaldıktan sonra aldım görüntüyü ve 105w tdp ayarı kapalı ve oyun içi bütün ayarlar ultrada ve 2kda. 2. oyun monster hunter world yine 2k ve her şey maxda bu sefer 105w tdp ayarı açık. 3. oyun rdr2 bütün ayarlar ultrada ve 2kda tam benchmark bitimine yakın ekran görüntüsü aldım.

Demem o ki yok clock değeri düşürüyormuş yok şu yok bu tamamen palavra. İstersen farklı AAA oyunlarda da test ederim istediğin oyunu söyle yeter nerdeyse bütün oyunlara sahibim zaten piyasadaki. İstersen cinebench testi de yapıp atarım. Şimdilik üşendim.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-04-22 at 05.42.34.webp
    WhatsApp Image 2026-04-22 at 05.42.34.webp
    264.5 KB · Hit: 6
  • WhatsApp Image 2026-04-22 at 05.49.15.webp
    WhatsApp Image 2026-04-22 at 05.49.15.webp
    314.6 KB · Hit: 6
  • WhatsApp Image 2026-04-22 at 06.04.12.webp
    WhatsApp Image 2026-04-22 at 06.04.12.webp
    146.3 KB · Hit: 8
Son düzenleme:

Konu tartışmaya kapalı
yav bak başkalarına da sallamışsın 9700x işemcimden önce r5 5600 kullanıyordum gayet de mümkün. Cinebench testlerinde pbo ile +200mhz verip -30Mv undervolt ile max 88 derece gördüm o da manuel 4.75GHz denediğimdeydi. 4.65 GHz de sabit çalıştırıyordum hatta resimleri varsa ekleyeyim. Oyunlarda zaten 68 dereceyi geçmiyordu thermalright pearless assasin soğutucuyla. pbo ayarlarıyla cinebenchte bu çektiğim resimde 4.580 düşmüş. Fakat manuel 4.75GHz yaptığımı hatırlıyorum 88 dereceye çıkmıştı cinebench testinde ve frekans düşürmüyordu. MHW ve DL2 resmi çekmişim bu da oyun içi yani dediğin gibi öyle frekans düşürme vs. söz konusu değil.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-04-22 at 06.24.04.webp
    WhatsApp Image 2026-04-22 at 06.24.04.webp
    169.6 KB · Hit: 10
  • WhatsApp Image 2026-04-22 at 06.24.04 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-04-22 at 06.24.04 (1).webp
    223.6 KB · Hit: 10
  • WhatsApp Image 2026-04-22 at 06.23.04.webp
    WhatsApp Image 2026-04-22 at 06.23.04.webp
    260 KB · Hit: 8
yav bak başkalarına da sallamışsın 9700x işemcimden önce r5 5600 kullanıyordum gayet de mümkün. Cinebench testlerinde pbo ile +200mhz verip -30Mv undervolt ile max 88 derece gördüm o da manuel 4.75GHz denediğimdeydi. 4.65 GHz de sabit çalıştırıyordum hatta resimleri varsa ekleyeyim. Oyunlarda zaten 68 dereceyi geçmiyordu thermalright pearless assasin soğutucuyla. pbo ayarlarıyla cinebenchte bu çektiğim resimde 4.580 düşmüş. Fakat manuel 4.75GHz yaptığımı hatırlıyorum 88 dereceye çıkmıştı cinebench testinde ve frekans düşürmüyordu. MHW ve DL2 resmi çekmişim bu da oyun içi yani dediğin gibi öyle frekans düşürme vs. söz konusu değil.

Sen gelene kadar adam çoktaan kardeşinin bilgisayarına gitti senelerdir kullandığı 5600 e baktı 85-90 derecede kemik 4.6ghz alamadığını gördü gelip beni burda alıntılayamadı bile kanıt bile sunamadı

Fazlasıyla gevelemişsin fazlasıyla gereksiz gereksiz oyun testleri göndermişsin

1)attığın fotoğrafların hiçbirinde (özellikle son hwinfo fotoğrafında bile) 85-90 derece gibi sıcaklıklar görülmemiş

2)hiçbir amd işlemcisi 85-90 derecedeyken bile maksimum frekansını veremez işlemciyi haşlamamak için o ghzi seve seve düşürürrr

3)attığın hiçbir oyun görselinde 6 çekirdeğin 6sınında çıktığı ghz görülmüyor

Uzatıp gider böyle. İstediğin curve optimizer manuel voltaj vs yap.

Bana göstereceğin tek kanıt şu;

-İşlemci stres testinde kalacak
-85 derecelerde hatta sizin tabirinizle 90 derecede bile kısmazmış ya 85-90 derecelerde seyredecek
-hwinfo açık olacak
-hwinfodan çekirdeklerin frekansları gözükecek şekilde

Fotoğraf atacaksınız. Oldu bitti.

HİÇBİRİNİZ!
AMA HİÇBİRİNİZ BUNU BAŞARAMADINIZ GÖSTEREMEDİNİZ!
SONRA YOK FREKANS KISMAZLAR YOK 95 e KADAR DÜŞÜRMEZLER VS DİYEREK BLA BLA DEVAM ETTİNİZ

Ca-hil-si-niz. Nokta.

“kullandığım macun da thermalright tf8(13.8 W / m-k ısı iletkenliği var )”

Aynen kardeş sen macunların halen 12 13 w/mk ısı iletkenliği olduklarını düşünmeye devam et. Sen zaten cahil kaldığın noktada bu. Bak bakayım arcticle thermal grizzly neden termal macunlarında w/mk yazmayı bırakmış bi araştır

Laboratuvar ortamında test edilen piyasadaki yığınla termal macunların o bahsettiğiniz 12 13 w/mk yazanların bile hatta 15 yazanların bile en babasının 5 w/mkyı geçmediği kanıtlandı 😃

Sen gelene kadar adam çoktaan kardeşinin bilgisayarına gitti senelerdir kullandığı 5600 e baktı 85-90 derecede kemik 4.6ghz alamadığını gördü gelip beni burda alıntılayamadı bile kanıt bile sunamadı

Fazlasıyla gevelemişsin fazlasıyla gereksiz gereksiz oyun testleri göndermişsin

1)attığın fotoğrafların hiçbirinde (özellikle son hwinfo fotoğrafında bile) 85-90 derece gibi sıcaklıklar görülmemiş

2)hiçbir amd işlemcisi 85-90 derecedeyken bile maksimum frekansını veremez işlemciyi haşlamamak için o ghzi seve seve düşürürrr

3)attığın hiçbir oyun görselinde 6 çekirdeğin 6sınında çıktığı ghz görülmüyor

Uzatıp gider böyle. İstediğin curve optimizer manuel voltaj vs yap.

Bana göstereceğin tek kanıt şu;

-İşlemci stres testinde kalacak
-85 derecelerde hatta sizin tabirinizle 90 derecede bile kısmazmış ya 85-90 derecelerde seyredecek
-hwinfo açık olacak
-hwinfodan çekirdeklerin frekansları gözükecek şekilde

Fotoğraf atacaksınız. Oldu bitti.

HİÇBİRİNİZ!
AMA HİÇBİRİNİZ BUNU BAŞARAMADINIZ GÖSTEREMEDİNİZ!
SONRA YOK FREKANS KISMAZLAR YOK 95 e KADAR DÜŞÜRMEZLER VS DİYEREK BLA BLA DEVAM ETTİNİZ

Ca-hil-si-niz. Nokta.

“kullandığım macun da thermalright tf8(13.8 W / m-k ısı iletkenliği var )”

Aynen kardeş sen macunların halen 12 13 w/mk ısı iletkenliği olduklarını düşünmeye devam et. Sen zaten cahil kaldığın noktada bu. Bak bakayım arcticle thermal grizzly neden termal macunlarında w/mk yazmayı bırakmış bi araştır

Laboratuvar ortamında test edilen piyasadaki yığınla termal macunların o bahsettiğiniz 12 13 w/mk yazanların bile hatta 15 yazanların bile en babasının 5 w/mkyı geçmediği kanıtlandı 😃
Kardes nası bi moda girdin bilmiyom da PC benim değil kullanamıyorum yapabileceğim bir şey yok

85-90 göremiyorum bu işlemci ile 2025 de gördüğüm maks ısılar ve frekans kemik 4650 82 derecede idare et
:ROFLMAO:

İdare etcen artık bizde işlemciyi emekliye ayırdık coluk cocuk kullanıyor artık. Laf edersin diye söyleyeyim de çektiği watt yanlış gösteriyor gerçekte 120W falan olmalı. Zaten böyle bir sorun oldugu için şansa bala bir ss almışım 2025 den kalma ss' i aradım senin için değerini bil.
Yıllardır kimseye yalan borcum yok olmadı sana da olmaz rahat ol. Su tavrın yüzünden adamin konusunun geldiği hale bak
1776868659868.webp

Amd işlemciler 75 derece ve sonrasından itibaren clock düşürmeye başlar.

80-90 normal diyenler olmuş. Yapmayın etmeyin termal sınırı 95 diye adam 80-90 larda güle oynaya kullanmaya mı çalışsın?

Bu havalarda,
-Optimize sağlam bir curve optimizer
-ortalama bir termal macun
-macunun iyi uygulanması kaydıyla
-İyi bir soğutucu 240mm sıvı soğutma veya çift bloklu kule tipi
-kasa hava akışı iyi olmak kaydıyla

Ben 70 derece diyorum. Bu kombinasyonda herhangi bir oyunda (belki battlefield bi ihtimal) 75 dereceyi görüyorsa anormallik vardır bence.

Benim 5800x3d bile şu havalarda halen 65 e bile selam vermedi daha oynadığım oyunlarda
Abartma dayı sende

Kardes nası bi moda girdin bilmiyom da PC benim değil kullanamıyorum yapabileceğim bir şey yok

85-90 göremiyorum bu işlemci ile 2025 de gördüğüm maks ısılar ve frekans kemik 4650 82 derecede idare et
:ROFLMAO:

İdare etcen artık bizde işlemciyi emekliye ayırdık coluk cocuk kullanıyor artık. Laf edersin diye söyleyeyim de çektiği watt yanlış gösteriyor gerçekte 120W falan olmalı. Zaten böyle bir sorun oldugu için şansa bala bir ss almışım 2025 den kalma ss' i aradım senin için değerini bil.
Yıllardır kimseye yalan borcum yok olmadı sana da olmaz rahat ol. Su tavrın yüzünden adamin konusunun geldiği hale bak
Alıntıyı görüntüle

85-90 dereceyi prime95 small fft yapmaya cesaret edemediğin için. Prime95 e bi soksan 85 e direkt hoşgeldin diyecek haberin yok. Bana hala sütten velet gibi cinebench atıyosunuz. Olum siz harbi süzme misiniz?

Benim pc değil kullanmıyorum yapabileceğim bişey yok.

Daha düne kadar “senin için kardeşimin pcsine gidiyorum” diyen sendin? Hani voltajı verip manuel ghzde çalıştırırım cart curt diyodun? 😂😂😂😂😂

Adamı hasta etmeyin konuyu ne hale getirdin falan bana gelipte bi daha “beni tanımıyosun” diyip hava civa yapmayacaksın o zaman. Sizde benim teknolojinin içinde ne kadar olduğumu bilmiyosunuz?

SİZ UZATTINIZ MESELEYİ FREKANS DÜŞÜRMÜYOR 90/95 e KADAR SABİT VERİR DİYE

VERMEZ YOK ÖYLE Bİ AMD İŞLEMCİSİ TARTIŞMA BİTTİ!!!!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,663
Üyeler
193,108
Son üye
atexyz
Geri