İkinci El Ekran Kartı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

yiğid0o

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
30000
Sahibindende 9070xt 5070 ekran kartlarına baktığımda sıfıra göre çok daha makul kalıyo sizce alınır mı alırken nelere dikkat edilmeli mesela şöyle bir ilan var Zotac 3 fanlı 5070 https://shbd.io/s/MaCd2Gpn
Ayrıca bu iki ekran kartı 9070xt,5070 neredeyse aynı fiyatlarda sizce hangisi tercih edilmeli

Furmark değerlerini iste

dikkat emen gereknlerin bazıları şunlar. kartın güvenli etiketlerini kontrol et kartın içi açılmışmı açılamamışmı,satıcıya neden sattıgını nerde kullandıgını sor,egert kart yeni modelse teemizliğini kontrol et az sdürede çokmu pislenmiş vs,furmark testi iste degerleri gör incele,satış sebebibi mutlaka sor, kart eline geldiğinde de eğer icini acacaksan icini actıgında pcvi vram ve gibi genel olarak bi kartı kontrol et hasar cizik varmı yada flax izi tamir iziz varmı.sogutucu bloga bak aluminyum kısımda oksitlenme kararma varmı.kendin imkanın varsa mutlaka iyice testlerini yap öyle siparişi onayla önerilerim bunlar

Furmark testi ise ama 30-60 dakika arasında olsun test süresi.
Voltaj değerlerine bak sabit mi çekiyor , ısı değerlerine bak.
Güvenlik etiketi üzerin de mi ona bak , port girişlerinde darbe vs. var mı (fiziksel hasarı var mı)
Güvenlik etiketi yoksa muhtemelen içi açılmıştır

ısı değerleri ve kartın açılp açılmadığı en önemlileri diyebiliriz

Sahibindende 9070xt 5070 ekran kartlarına baktığımda sıfıra göre çok daha makul kalıyo sizce alınır mı alırken nelere dikkat edilmeli mesela şöyle bir ilan var Zotac 3 fanlı 5070 https://shbd.io/s/MaCd2Gpn
Ayrıca bu iki ekran kartı 9070xt,5070 neredeyse aynı fiyatlarda sizce hangisi tercih edilmeli
15dk furmak testı 15dk de vram testı ıste ıcıne sınenı al

Beyler, adamın baktığı kartlar son nesil kartlar, 3-5 sene öncenin kartları olsa neyse diyecem de, biraz fazla abartmışınız.

Furmark testi ise ama 30-60 dakika arasında olsun test süresi.
Voltaj değerlerine bak sabit mi çekiyor , ısı değerlerine bak.
Güvenlik etiketi üzerin de mi ona bak , port girişlerinde darbe vs. var mı (fiziksel hasarı var mı)
Güvenlik etiketi yoksa muhtemelen içi açılmıştır
Hocam kim 30 dk furmak testi atar biraz mantıklı bişey söyleseydin

Hocam kim 30 dk furmak testi atar biraz mantıklı bişey söyleseydin
Niye atmasın ? Ürününe güvenen atar zor bir şey değil , kzene alırken 1 saat bekledik test yaptık elemanla.
Bende ekran kartımı satarken 1saatlik test yaptım yolladım adama son 5 10 dakikasını adam geldi 2 gün sonra aldı gitti.
Arkadaşa alırkende vural elektronikte 1 saate yakın test yaptılar.

Ortalama 30 dakikalık test kartın sağlığını(termal throttling yapıp yapmadığını ayrıca macunun kuruyup kurumadığını anlamanın yollarından biri . Eski kartlar için özellikle)
VRAM beslemesinin stabil kalıp kalmadığını görmek için bu süre şart veya OCCT üzerinden test yaparsın.
Testi atmayan veya yapmayacak birisinin kartında muhtemelen sorun vardır zaten.

9070XT VEYA 5070 gibi bir kartta birisi bunu yapmıyorsa kartında bir şey vardır 😂 .

30 dakikalık testin son 5 10 dakikasını telefonu sabitleyip atabilir zor bir şey değil veya hepsini kaydeder Youtube yükler isteyene linki atar zor bir şey değil.

9070xt tercih et 0 9070xt 5070tiın yakasında neredeyse düz 9070 5070den biraz daha iyi diyebilirim testlere göre
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Niye atmasın ? Ürününe güvenen atar zor bir şey değil , kzene alırken 1 saat bekledik test yaptık elemanla.
Bende ekran kartımı satarken 1saatlik test yaptım yolladım adama son 5 10 dakikasını adam geldi 2 gün sonra aldı gitti.
Arkadaşa alırkende vural elektronikte 1 saate yakın test yaptılar.

Ortalama 30 dakikalık test kartın sağlığını(termal throttling yapıp yapmadığını ayrıca macunun kuruyup kurumadığını anlamanın yollarından biri . Eski kartlar için özellikle)
VRAM beslemesinin stabil kalıp kalmadığını görmek için bu süre şart veya OCCT üzerinden test yaparsın.
Testi atmayan veya yapmayacak birisinin kartında muhtemelen sorun vardır zaten.

9070XT VEYA 5070 gibi bir kartta birisi bunu yapmıyorsa kartında bir şey vardır 😂 .

30 dakikalık testin son 5 10 dakikasını telefonu sabitleyip atabilir zor bir şey değil veya hepsini kaydeder Youtube yükler isteyene linki atar zor bir şey değil.
ben 3060ti satarken 45dk attım mesela arkada telefondan oyun oynuyordum

Geri