70K Bütçe, Parça Parça Üst Seviye Geçiş mi Yoksa Komple Sistem mi Daha Mantıklı?

Reaksiyon skoru
38
Selamlar,
Şu an R5 5600 + GTX 1660 Super + 16 GB DDR4 bir sistem kullanıyorum. Artık yetmemeye başladı, o yüzden bir upgrade şart gibi.

Ama şöyle bir düşüncem var; bu sefer öyle parça parça orta seviye toplamak yerine direkt sağlam bir temel kurayım diyorum. Yani en üst segment anakart + işlemci + RAM alıp DDR5’e geçmek.

Aklımdaki şey şu:
İkinci el, temiz, faturalı garantili X870 anakart + Ryzen 7 9800X3D tarzı bir işlemci + DDR5 RAM almayı düşünüyorum. Kasa ve PSU zaten var, onları kullanırım. Ekran kartı da şimdilik 1660 Super ile devam ederim diyorum, darboğaz olur ama bir süre idare eder diye düşünüyorum. Bütçe yaklaşık 70K.

İleride de ekran kartını komple değiştiririm, hatta 6000 serisini bekleyebilirim diye düşünüyorum. Yani şu an ekran kartına abanmak yerine altyapıyı güçlü kurma kafasındayım.

Ama kararsız kaldım:
Böyle üst seviye parçaları alıp yavaş yavaş sistemi tamamlamak mı mantıklı, yoksa sistemi komple satıp aynı paraya daha dengeli ama o kadar üst seviye olmayan bir sistem toplamak mı?

Bana ilk seçenek daha mantıklı geliyor ama emin olamadım. Siz olsanız ne yapardınız?

Bence ekran kartı al ram fiyatlari düşünce am5 veya 6ya geçersin

Selamlar,
Şu an R5 5600 + GTX 1660 Super + 16 GB DDR4 bir sistem kullanıyorum. Artık yetmemeye başladı, o yüzden bir upgrade şart gibi.

Ama şöyle bir düşüncem var; bu sefer öyle parça parça orta seviye toplamak yerine direkt sağlam bir temel kurayım diyorum. Yani en üst segment anakart + işlemci + RAM alıp DDR5’e geçmek.

Aklımdaki şey şu:
İkinci el, temiz, faturalı garantili X870 anakart + Ryzen 7 9800X3D tarzı bir işlemci + DDR5 RAM almayı düşünüyorum. Kasa ve PSU zaten var, onları kullanırım. Ekran kartı da şimdilik 1660 Super ile devam ederim diyorum, darboğaz olur ama bir süre idare eder diye düşünüyorum. Bütçe yaklaşık 70K.

İleride de ekran kartını komple değiştiririm, hatta 6000 serisini bekleyebilirim diye düşünüyorum. Yani şu an ekran kartına abanmak yerine altyapıyı güçlü kurma kafasındayım.

Ama kararsız kaldım:
Böyle üst seviye parçaları alıp yavaş yavaş sistemi tamamlamak mı mantıklı, yoksa sistemi komple satıp aynı paraya daha dengeli ama o kadar üst seviye olmayan bir sistem toplamak mı?

Bana ilk seçenek daha mantıklı geliyor ama emin olamadım. Siz olsanız ne yapardınız?
5070ti çekmeye çalış ikinci elden ama bahsettiğin durum banada mantıklı geldi psu 850W sa 9070xt ortalama bir anakart işlemci Ram de yapılabilir 32 lik tek kit alırsın fazla kullanımı etkilemiyor

5080ile 5600 ciddi darbogaz olur. 4kda kullanacaksan minimal olur . Şahsen 9070xt alırdım
Üst seviye Anakart + İşlemci + Ram almak mantıksız mı peki şuan ? daha mantıklı geliyor Vatandaki hata fiyatlandırmasına yetişseydik keşke :D

Selamlar,

Aklımdaki şey şu:

Ama kararsız kaldım:

ben olsam dediğin gibi anakart ram işlemci değiştirip ekran kartını bekletirdim bütce olunca ekran kartını da alırsın

Üst seviye Anakart + İşlemci + Ram almak mantıksız mı peki şuan ? daha mantıklı geliyor Vatandaki hata fiyatlandırmasına yetişseydik keşke :D
Ram fiyatlari düşüyor gibi duruyor ne olur bilemeyiz ama ben ekran kartı alırdım ilk 5600 yeterli bir işlemci zaten hala

21k bütçe kalıyor ikinci elden 2x16gb 6000mhz cl 30 15-16k ya bulursun elindekileri satıp anakartı yükseltebilirsün
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ram fiyatlari düşüyor gibi duruyor ne olur bilemeyiz ama ben ekran kartı alırdım ilk 5600 yeterli bir işlemci zaten hala
2x16gb kitleri 13-15k ya felan satıyorlar

eğer bu bellek krizi fln gpuları vurmazsa mantıklı ki elinizdeki ekran kartını satıp üzerine 15k fln daha ekleyip bi 5060 fln indirimle belki 5060ti denk düşürebilirsiniz
Aynen amacım da o ama şu anakart işlemci en öncelik gibi şuan onları zirve tutmak istiyorum uzun bir süre baş ağrıtmasınlar geri kalanı bütçe oldukça yenilerim zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aklımda Rog Strix Asus x870-f ve yanına r7 9850x3d koymak var şuan öncelik olarak aciliyetim de yok sistem 6 aydada dizilebilir tamamen zevk ve keyfi

2.elden gpu ram ssd alırdım
9070xt 27-29k
32gb ram 14-16k
1tb ssd 4k

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,524
Üyeler
193,070
Son üye