Termal macun hala kullanılırmı?

scyucel

80+
Reaksiyon skoru
6
2-3 sene önceden termal macun almıştım 1 defa kullanmıştım hala duruyor kapağı kapalı hala kullanılırmı? markası arctic mx-4.

Bildiğim kadarıyla termal macunlarda bir bozulma olmuyor ama tekrar sormak istiyorum 2 3 senedir işlemcin aynı termal macunlamı duruyor?

2-3 sene önceden termal macun almıştım 1 defa kullanmıştım hala duruyor kapağı kapalı hala kullanılırmı? markası arctic mx-4.
Kapağın ucunda kalan macunu boşa sıksanız daha iyi orası kurumuştur, kalanı kullanabilirsiniz.

Bir şey olmaz hocam benim macun da 3 yıllık 1 ay önce kullandim en son

termal macunlar eğer çok kaliteli değilse bazen yeterli performans gösteremeyebilip kuruyor diye biliyorumda 5 yıl garip geldi
Macun kurusa da çöp olmuyor ki yine ısı iletiyor orada. 10 yıllık sistemlerin taş gibi macunlarını değiştirdiğim de oldu sürlen macunlar kaliteli ise abartılacak sıcaklık farkları olmuyor çoğunlukla. 90 dereceyi 80 derece falan yapıyor ortalama olarak. Yine iyi fark gerçi ama bahsettiğim şey 10 senelik taşa dönen bir macun yani 😀

1 2 kere kullandıktan sonra kapalı kutusunda güneş görmezse ve nemli ortamda vs. bulunmazsa ortalama 2 - 5 yıl durabilir.
Krem gibi akışkansa kullanabilirsin ama yağ gibi ayrılmış bir şey varsa kullanma

1 2 kere kullandıktan sonra kapalı kutusunda güneş görmezse ve nemli ortamda vs. bulunmazsa ortalama 2 - 5 yıl durabilir.
Krem gibi akışkansa kullanabilirsin ama yağ gibi ayrılmış bir şey varsa kullanma
şuan baktım krem gibi görünüyor yağ gibi derken nasıl oluyor anlamadım

Macun kurusa da çöp olmuyor ki yine ısı iletiyor orada. 10 yıllık sistemlerin taş gibi macunlarını değiştirdiğim de oldu sürlen macunlar kaliteli ise abartılacak sıcaklık farkları olmuyor çoğunlukla.
doğru ama kuruyan macun içine hava alır ve ısı iletimi dahaverimsiz olur eskiye göre.
Kurumuş macun kalitesine göre +10 dereceye kadar fark ettirebilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şuan baktım krem gibi görünüyor yağ gibi derken nasıl oluyor anlamadım
Bazı yemeklerde su üste çıkar ya aynısı gibi. Üstte yağ altta macun şeklinde ayrışmışsa kullanma

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,483
Üyeler
193,058
Son üye
tyyes
Geri