Öneri Xiaomi 15 vs Xiaomi 14 Ultra

SamiPRE

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
380
Son olarak bu 2'si arasında kaldım

Xiaomi 15: 30.000 TL
Xiaomi 14 Ultra: 32.000 TL

Sizce hangisini almalıyım? Telefonu yaklaşık 4 yıl sorunsuz kullanmak istiyorum. Kamerasının iyi olması benim için önemli, ancak çok fazla fotoğraf çeken biri değilim. Genelde gezdiğim yerlerin fotoğraflarını çekiyorum. Yani sürekli fotoğraf çekiyim diye bir olayım yok

Fazla oyun oynamıyorum ve render gibi ağır işlemler de yapmıyorum. ara sıra pubg oynarım yani telefonu zorlayacak en yoğun kullanımım bu olur.

Bu yüzden benim için en önemli kriterler kamera kalitesi ekran ve uzun ömürlü kullanım. Sizce hangisini almalıyım

Kamera konusunda karşılaştırma videoları vardır. Bunun dışında kritik olan nokta telefon boyutu. Xiaomi 13 kullanan birisi olarak elime tam oturması ve premium hissiyatından dolayı benim tercihim mi 15 olurdu.

Ekran süresi çekirdek performansları olarak her türlü mi 15 olarak görünüyor.

Kamera konusunda karşılaştırma videoları vardır. Bunun dışında kritik olan nokta telefon boyutu. Xiaomi 13 kullanan birisi olarak elime tam oturması ve premium hissiyatından dolayı benim tercihim mi 15 olurdu.

Ekran süresi çekirdek performansları olarak her türlü mi 15 olarak görünüyor.

büyüklükte etki etmez sadece ağırlık çok az etki edebilir diye düşünüyorum ama aklım mi 15e de kayıyor hala karasızım

Ekran ve kamera dersen 14u ,işlemci dersen 15
(işlemci ve kameralar arasında fazla fark yok ama ekranda 14u bariz öne geçiyor)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkisinin de 4 yıl götürceği kesin ama

Ekran ve kamera dersen 14u ,işlemci dersen 15
(işlemci ve kameralar arasında fazla fark yok ama ekranda 14u bariz öne geçiyor)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkisinin de 4 yıl götürceği kesin ama
kamera benim için önemli kısım arada ne kadar fark vardır

kamera benim için önemli kısım arada ne kadar fark vardır
DxOMark Ocak 2026

Xiaomi 14 Ultra149
Xiaomi 15147 puan almışlar.

Eğer iki telefon arasında kaldıysan 2 puan fark diğer artılar yanında hiçbir şey. Açık ara Xiaomi 15 diyorum. Kolay gelsin

Tabi ki 15. %44 daha fazla batarya ömrü. İşlemcisi tekil çekirdek %34 civarı daha hızlı. Bu üstteki teste göre 15 bariz üstün.

Reasons to consider the Xiaomi 15
  • Shows 44% longer battery life (31:54 vs 22:08 hours)
  • Newer Bluetooth version (v6.0)
  • 30% better performance in AnTuTu Benchmark (3055K versus 2345K)
  • Delivers 18% higher peak brightness (1508 against 1274 nits)
  • More recent OS version: Android 16 versus 15
  • 34% faster in single-core GeekBench 6 test: 2940 and 2197 points
  • Weighs 28.8 grams less
  • The phone is 8 months newer
  • Ready for eSIM technology
Reasons to consider the Xiaomi 14 Ultra
  • The rear camera has a 5x optical zoom
  • Has a 0.37 inch larger screen size
  • 13% higher pixel density (522 vs 460 PPI)

Tabi ki 15. %44 daha fazla batarya ömrü. İşlemcisi tekil çekirdek %34 civarı daha hızlı. Bu üstteki teste göre 15 bariz üstün.

Reasons to consider the Xiaomi 15
  • Shows 44% longer battery life (31:54 vs 22:08 hours)
  • Newer Bluetooth version (v6.0)
  • 30% better performance in AnTuTu Benchmark (3055K versus 2345K)
  • Delivers 18% higher peak brightness (1508 against 1274 nits)
  • More recent OS version: Android 16 versus 15
  • 34% faster in single-core GeekBench 6 test: 2940 and 2197 points
  • Weighs 28.8 grams less
  • The phone is 8 months newer
  • Ready for eSIM technology
Reasons to consider the Xiaomi 14 Ultra
  • The rear camera has a 5x optical zoom
  • Has a 0.37 inch larger screen size
  • 13% higher pixel density (522 vs 460 PPI)
Tamam teşekkür ederim

Buradan çeşitli modellere bakabilirsiniz hep aynı modellere takılı kalmamak lazım şahsi fikrim.

Son olarak bu 2'si arasında kaldım

Xiaomi 15: 30.000 TL
Xiaomi 14 Ultra: 32.000 TL

Sizce hangisini almalıyım? Telefonu yaklaşık 4 yıl sorunsuz kullanmak istiyorum. Kamerasının iyi olması benim için önemli, ancak çok fazla fotoğraf çeken biri değilim. Genelde gezdiğim yerlerin fotoğraflarını çekiyorum. Yani sürekli fotoğraf çekiyim diye bir olayım yok

Fazla oyun oynamıyorum ve render gibi ağır işlemler de yapmıyorum. ara sıra pubg oynarım yani telefonu zorlayacak en yoğun kullanımım bu olur.

Bu yüzden benim için en önemli kriterler kamera kalitesi ekran ve uzun ömürlü kullanım. Sizce hangisini almalıyım
Hocam sorulacak tek soru var, kamera sizin için ne kadar önemli? Eğer çok telefonu almanızdaki en büyük öncelik değilse ultra serisi size göre değildir çünkü telefonun arkasında devasa bir kısım kameraya ayrılmış ve bu kamera kısmı telefonun dengesini bile değişitiyor. 15 in kamerası da gayet iyi iş görüyor bu arada bunuda belirteyim, ultra serisi biraz kamera fantezisi arayanlara hitap ediyor.

Hocam sorulacak tek soru var, kamera sizin için ne kadar önemli? Eğer çok telefonu almanızdaki en büyük öncelik değilse ultra serisi size göre değildir çünkü telefonun arkasında devasa bir kısım kameraya ayrılmış ve bu kamera kısmı telefonun dengesini bile değişitiyor. 15 in kamerası da gayet iyi iş görüyor bu arada bunuda belirteyim, ultra serisi biraz kamera fantezisi arayanlara hitap ediyor.
Sürekli fotoğraf çekmiyorum yani şuan kullandığim telefonda 2 yıldır kullanıyorum 700 fotoğraf falan çekmişim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,478
Üyeler
193,056
Son üye
kaanox
Geri