Yardım Bu seiko saat alınır mı?

SELAMÜN ALEYKÜM
Citizen tsuyosa karar kılmıştım fakat camındaki büyüteç ve kadranındaki bi boş gibi özensiz gibi ve citizen ile otomatik yazısı çok basitimsi geldiği için başka model bakiyim dedim bu model gözüme çarptı.bu seiko modelininde bileziği çok kötü bunu sonradan değiştirebilirim en azından sizce alınır mı? bu seiko modeli ? Mekanizma olarak hangisi daha iyidir veya aynımı.

Ve Seiko camı safir olmadığı için hemen çizilirmi.

Fotoda böyle kötü gözüküyor ama videoda çok güzel rengi bence.

İkisi arasından tsuyosa hocam. Tek kötü yanı kurma kolunun konumu bence

İkisi arasından tsuyosa hocam. Tek kötü yanı kurma kolunun konumu bence
Hocam mekanizma anlamındamı iyi tsuyosa ne yönden iyi çünkü seiko taktım dün koluma aşırı iyiydi kesin ona karar kıldım denebilir ayın sonuna kadar fikrim değişmesse.

Whatsap grubu atayımda gel sürekli indirim düşüyor kafadan 2-3 bin ucuza yakalarsın zaten.

Tsuyosa iyidir bu arada. Renkli kadran arıyorsan çok seçeneğin yok zaten. Farklı klasman seiko ile tsuyosa.

saatkolikz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bugun taktım koluma citizen tsuyosa göre daha al benisi olan bir saat bana göre çok hoşuma gitti fakat tarih yazıları japoncaydı neden acaba alırsam japoncamı yazacak.ve attığım linkdeki kayış alınır mı? düşmez,çıkmaz değilmi (bilmedğim için soruyom)
Seikolarda çift dil olur genelde. Bazısı arapça çıkar bazısı japonca ne denk gelirse artık. Bana arapça gelmişti iade ettim. Saatimden bari uzak dursun araplar.

Whatsap grubu atayımda gel sürekli indirim düşüyor kafadan 2-3 bin ucuza yakalarsın zaten.

Tsuyosa iyidir bu arada. Renkli kadran arıyorsan çok seçeneğin yok zaten. Farklı klasman seiko ile tsuyosa.

saatkolikz

Seikolarda çift dil olur genelde. Bazısı arapça çıkar bazısı japonca ne denk gelirse artık. Bana arapça gelmişti iade ettim. Saatimden bari uzak dursun araplar.
O gruda bende varımda ben mağazadan almak istiyorum hocam.renkli kadran konusunda ise cafcaflı renk sevmem siyah gri lacivert bu renkler hoşuma gidiyor bunlarda seiko 5 de var zaten.mekanizma olarak iyi ise büyük ihtimalle bu modeli alıcam fakat kayıl konusunda nato kayış alsam sıkıntı olurmu düşermi mesela.

SELAMÜN ALEYKÜM
Citizen tsuyosa karar kılmıştım fakat camındaki büyüteç ve kadranındaki bi boş gibi özensiz gibi ve citizen ile otomatik yazısı çok basitimsi geldiği için başka model bakiyim dedim bu model gözüme çarptı.bu seiko modelininde bileziği çok kötü bunu sonradan değiştirebilirim en azından sizce alınır mı? bu seiko modeli ? Mekanizma olarak hangisi daha iyidir veya aynımı.

zevk meselesidir tabi ama bende kendi çapımda marka fiyat bakmadan saat koleksiyonu yapıyorum bi kaç önerim var özellikle ilk attığımı çok beğeniyorum

eğer ilgini çekiyosa daha nazik ve daha hoşuma giden modeller de önerebilirim

4 yıldır seiko5 kullanıyorum aktif olarak. Basit darbelere karşı dayanıklı fakat sivri bir şey ile çiziliyor elbette. O çizik de çok belli olmuyor camı yine kaliteli bence. Biraz ağır bir saat kolda ağırlığını hissediyorsunuz bunu düşünerek alın. Bileziği de aşırı kötü değil koldan çıkardığınızda düzgün şekilde koyarsanız masaya yine sorun yaşamazsınız. Sürekli oynarsanız bilezikle illaki bozuluyor bozulan arkadaşım var. İlk başlarda günde 30-40 sn geri kalıyordu şimdi 3-4dk oynuyor. Çok umursamıyorum günde bi sefer ayarlıyorum otomatik saat kullanan saniye saniyesine tutmasını beklemesin zaten :)

SELAMÜN ALEYKÜM

Saat koleksiyoneri olarak ve bahsettiğin saatlere sahip biri olarak bu iki seçenek arasından tsuyosayı seçerim. Başka bir saatin yok ve uzun süreli kullanmak istiyorsan tabi. Seiko safir değil hardlrx cam ve bir süre sonra çizilecek öyle ya da böyle. Safir camda bu durumu yaşamassın mekanizma çok önemli değil ki Seiko tarafı Nh, citizen tarafı miyota mekanizma yarı yolda bırakmaz.çelik kalitesi yönünden de bu iki saat arasında citizen daha iyi. Alternatif olarak önerim ise f/p olarak Quantum All Star Collection serisindeki saatlere bakabilirsin. Kullandıkları mrkanizma da miyotadır. Camları safirdir. Ama her ne olursa olsun kim ne derse desin saat işi zevk işidir. Hangisine gönlün gidiyorsa onu al. Şimdiden saatin güzel zamanlar göstersin.
Ek öneri: düşme. Burası bi batak düşme ziyan olursun. Hiç bir zaman aldığın saatler seni tatmin etmeyecek hep daha fazlasını isteyeceksin.düşmee

zevk meselesidir tabi ama bende kendi çapımda marka fiyat bakmadan saat koleksiyonu yapıyorum bi kaç önerim var özellikle ilk attığımı çok beğeniyorum

Saatten ve horolojiden anlayan. Hatta azıcık bir şeyler bilen birisi bu saatlerin alınmayacağını bilir. Bir saat severe vereceğiniz en kötü öneri Moda Markalarının saatlerini önermektir . Azıcık saat sevginiz varsa bu moda markalarının saatlerine yönelmessiniz bunu saat dünyasındaki herkes bilir. Armani versace cart curt işi kıyafet yapmak olanlardan saat alınmaz. (3-5 marka hariç blvgarı(in house mekanizmaları vardır ayrıca dinyanın en ince otomatik saatlerini üretirler) ,( calvin klein çünkü Swatch’a bağlıdır. Saat işlerine swatch bakar gibi ).
Bu üç beş moda markası dışında kesinlikkle moda markası otomatik ya da Quartz bir saat almayınız. Paranıza yazık eder çarçur etmiş olursunuz. Ve bir saat severin yanında saatten anlamadığınızı açıkca belirtmiş olursunuz. Hoş karşılanmaz.

Ek öneri olarak linkini paylaştığın saat arasında klasman farkı çok açık. Ve attığın linkteki seiko 5’in fiyatı maalesef çok fazla. O fiyata onun gmt’sini bile alırsın cebine de para kalır hatta.tsuyosanın bileziği çok güzeldir ve dikkat çeker ilgi görür.attığınız tsuyosa da ayrı olarak Kadranı pütürlü pütürlüdür diğerlerinde öyle değildir. Tek pütürlü kadran o ve limitedde var. (Bende limited editon modeli time slip var.) Time slip modeli ise gri füme renktedir o da size uygun olabilir bulabilirseniz alabilirsiniz. Ancak 37mm’dir bileğiniz iriyse küçük gelebilir.
Demem o
Mekanizmada ‘bu saatlerde’ citizen bir tık daha iyi( birbirlerine yakın mekanizmalar)
Diğer her şeyiyle citizen öne geçiyor.
Kurmalı kolu biraz açması zor tsuyosanın o kadar.
Tsuyosanın rakibi daha çok Seiko Presage serisidir.
Seiko 5 sınıfta kaldı. Ama yine de iki Japon Şaheseri sizi üzmez. Yolda bırakmaz

hocam onerılerınız ıcın tesekkur ederım fakat bılındık marka almak ıstıyorum.

Ek öneri olarak linkini paylaştığın saat arasında klasman farkı çok açık. Ve attığın linkteki seiko 5’in fiyatı maalesef çok fazla. O fiyata onun gmt’sini bile alırsın cebine de para kalır hatta.tsuyosanın bileziği çok güzeldir ve dikkat çeker ilgi görür.attığınız tsuyosa da ayrı olarak Kadranı pütürlü pütürlüdür diğerlerinde öyle değildir. Tek pütürlü kadran o ve limitedde var. (Bende limited editon modeli time slip var.) Time slip modeli ise gri füme renktedir o da size uygun olabilir bulabilirseniz alabilirsiniz. Ancak 37mm’dir bileğiniz iriyse küçük gelebilir.
Demem o
Mekanizmada ‘bu saatlerde’ citizen bir tık daha iyi( birbirlerine yakın mekanizmalar)
Diğer her şeyiyle citizen öne geçiyor.
Kurmalı kolu biraz açması zor tsuyosanın o kadar.
Tsuyosanın rakibi daha çok Seiko Presage serisidir.
Seiko 5 sınıfta kaldı. Ama yine de iki Japon Şaheseri sizi üzmez. Yolda bırakmaz
hocam cevaplarınız ıcın oncelıkle tesekkur ederım.bende ılk basta tsuyosa karar kılmıstım fakat seıko koluma takınca kadrandakı seıko yazısı ve akrep ıle yelkovandakı sekıllerın bıraz daha farklı olması daha hozuma gıttı.bılezık konusunda tsuyosa daha hos tabıkıde ama tsuyosanında kadranı ve cıtızen yasızı cok basıt gozuktu gozume.

Saatten ve horolojiden anlayan. Hatta azıcık bir şeyler bilen birisi bu saatlerin alınmayacağını bilir. Bir saat severe vereceğiniz en kötü öneri Moda Markalarının saatlerini önermektir . Azıcık saat sevginiz varsa bu moda markalarının saatlerine yönelmessiniz bunu saat dünyasındaki herkes bilir. Armani versace cart curt işi kıyafet yapmak olanlardan saat alınmaz. (3-5 marka hariç blvgarı(in house mekanizmaları vardır ayrıca dinyanın en ince otomatik saatlerini üretirler) ,( calvin klein çünkü Swatch’a bağlıdır. Saat işlerine swatch bakar gibi ).
Bu üç beş moda markası dışında kesinlikkle moda markası otomatik ya da Quartz bir saat almayınız. Paranıza yazık eder çarçur etmiş olursunuz. Ve bir saat severin yanında saatten anlamadığınızı açıkca belirtmiş olursunuz. Hoş karşılanmaz.
Okuduysan zaten saatten anlıyorum demedim. Marka ve fiyata bakmadan tipi zevkime uyuyosa alıyorum. Zaten saatten anlamam marka takıntım yoktur. Fosil, disel, seiko, casio saatlerimde var herhalde bunlar da uzak durulması gereken markalar değillerdir. Ama ben markaya değil tipe bakıyorum.

hocam onerılerınız ıcın tesekkur ederım fakat bılındık marka almak ıstıyorum.

hocam cevaplarınız ıcın oncelıkle tesekkur ederım.bende ılk basta tsuyosa karar kılmıstım fakat seıko koluma takınca kadrandakı seıko yazısı ve akrep ıle yelkovandakı sekıllerın bıraz daha farklı olması daha hozuma gıttı.bılezık konusunda tsuyosa daha hos tabıkıde ama tsuyosanında kadranı ve cıtızen yasızı cok basıt gozuktu gozume.
Dediğim gibi saat zevk işidir.Hangisini daha çok beğendiysen onu al . İkisi de kaliteli üzmez

Dediğim gibi saat zevk işidir.Hangisini daha çok beğendiysen onu al . İkisi de kaliteli üzmez
Hocam siz saat konusunda anlıyorsunuz sanırım bi sorum olucak.quantum markası nasıldır safir cam olması otomatik olmasına rağmen fiyatı baya uygun.mesela bu 2 model nasıldır alınır mı?.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,277
Üyeler
192,990
Son üye
apoyuciken
Geri