ali onur aktok
80+
- Reaksiyon skoru
- 33
laptop aldım cihaz özelliklerinde ki ram 5600 yazıyor ama baktım cihazda 4800 yazıyor bunu boost etmenin nbir yolu var mı
asus laptop bios a girdim ama xmp diye bir şeçenek yok masaüstünde evet ordan oluyor ama laptop diye bilemedimBios gir Intel işlemci kullanıyorsan xmp a aç
kontrol ediyorum1 dkbios'a gir expo aç
Bende de aynı model var evet ve baktım şimdi yok yani yükseltilmiyor çok saçma ahahahAsus Tuf laptoplarda Asus ramleri toplu olarak 5600 MHZ alıyor. Fakat kullandığı işlemciler bazen 4800 ile kısıtlıyor olabilir. Bende Asus Tuf F16 modeli var. Ramler 5600MHZ olsa bile işlemci en fazla 4800MHZ destekliyor mesela.
Expo da yokbios'a gir expo aç
Şimdi buldum bende evet işlemci kısıtlamış... Saçmalık o zaman asus hangi mantık ile 5600 mhz ram koyuyor ki buna xdAsus Tuf laptoplarda Asus ramleri toplu olarak 5600 MHZ alıyor. Fakat kullandığı işlemciler bazen 4800 ile kısıtlıyor olabilir. Bende Asus Tuf F16 modeli var. Ramler 5600MHZ olsa bile işlemci en fazla 4800MHZ destekliyor mesela.
Toplu alıyorlar hocam. Laptoplarda EXPO ayarı falan olmaz zaten. Ram en yüksek performansta çalışır direkt.Bende de aynı model var evet ve baktım şimdi yok yani yükseltilmiyor çok saçma ahahah
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Expo da yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şimdi buldum bende evet işlemci kısıtlamış... Saçmalık o zaman asus hangi mantık ile 5600 mhz ram koyuyor ki buna xd
Çözdüm ya zaten işlemci yüzündenToplu alıyorlar hocam. Laptoplarda EXPO ayarı falan olmaz zaten. Ram en yüksek performansta çalışır direkt.