Asus pg27ucdm aldım testler

Reaksiyon skoru
159
Cihaz elime geçti dostlar siyah ekran açtım ölü pixel yok fakat başka ne gibi testler yapmalıyım pahalı ürün olduğu için iade hakkım var sonuçta oled hakkında bilgim yok. Sadece ips den sonra parlaklığı fullesemde pek parlak gelmedi bana önceki monitörüm lg gn950b çok patlaktı 4k 144 hz

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Cihaz elime geçti dostlar siyah ekran açtım ölü pixel yok fakat başka ne gibi testler yapmalıyım pahalı ürün olduğu için iade hakkım var sonuçta oled hakkında bilgim yok. Sadece ips den sonra parlaklığı fullesemde pek parlak gelmedi bana önceki monitörüm lg gn950b çok patlaktı 4k 144 hz
Hayırlı olsun kardeşim beğendin mi monitörü önerimle aldın güzel monitördür bende tekrardan almak istiyorum
Valla yapacağın bir şey yok tak çalıştır haliyle kullanabilirsin o biçim iyidir bu monitörler sadece parlaklığı %100 vs yapma yeterli OLED yanığı oluşması.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun kardeşim beğendin mi monitörü önerimle aldın güzel monitördür bende tekrardan almak istiyorum
Valla yapacağın bir şey yok tak çalıştır hali: monitörün windows kullanımındaki gri siyah dengesine özellikle hayran kaldım dediğim gibi tam istediğim parlaklığa gelemiyor bu aletin en max parlaklığını nasıl elde ederim bilgin varmı :)) sanırım asus yanmaya karşı garantisi varmış 14900
evet üstad beğendim teşekkür ederim tek sıkıntı istediğim parlaklığa bi türlü gelemiyor oluşu max parlaklığı nasıl elde ederim acaba :) yoksa oledlerin kanında mı bu var örneğin gn950b monitörüm çok parlaktı sanırım ips in krallarındandı :) bu arada monitörün windows kullanırken yada karanlık oyunlarda siyah gri dengesi çok harika gerçekten diyecek lafım sözüm yok. Yanma mevzusunda sanırım asus 3 yıl garanti veriyor bu konuda birkaç koruyucu özelliği açtım gelir gelmez son firmwareyi yükledim daha kullanmadan genel anlamda beğendim monitörü os menüsünde kısayola atanan ekran kayıtları bi tık daha pratik olabilirdi lg ninki çok kolaydı kendi lg mide satmayıp çift ekran yapayım diyorum

evet üstad beğendim teşekkür ederim tek sıkıntı istediğim parlaklığa bi türlü gelemiyor oluşu max parlaklığı nasıl elde ederim acaba :) yoksa oledlerin kanında mı bu var örneğin gn950b monitörüm çok parlaktı sanırım ips in krallarındandı :) bu arada monitörün windows kullanırken yada karanlık oyunlarda siyah gri dengesi çok harika gerçekten diyecek lafım sözüm yok. Yanma mevzusunda sanırım asus 3 yıl garanti veriyor bu konuda birkaç koruyucu özelliği açtım gelir gelmez son firmwareyi yükledim daha kullanmadan genel anlamda beğendim monitörü os menüsünde kısayola atanan ekran kayıtları bi tık daha pratik olabilirdi lg ninki çok kolaydı kendi lg mide satmayıp çift ekran yapayım diyorum
Rica ederim hocam ne demek oledler genel olarak ipslere göre daha az parlaklık oluyor oledlerin doğası gereği çift ekran size kalmış tabi hocam

Rica ederim hocam ne demek oledler genel olarak ipslere göre daha az parlaklık oluyor oledlerin doğası gereği çift ekran size kalmış tabi hocam
5080 le güzel oldular bence dsc olmadan direk kullanıyorum çok farketmiyodur kanımca ama son durum bu

Ekler

• WhatsApp Image 2026-04-18 at 18.38.01.webp
    WhatsApp Image 2026-04-18 at 18.38.01.webp
    144.8 KB · Hit: 29
  • WhatsApp Image 2026-04-18 at 18.37.54 (2).webp
    WhatsApp Image 2026-04-18 at 18.37.54 (2).webp
    267 KB · Hit: 28
  • WhatsApp Image 2026-04-18 at 18.37.53.webp
    WhatsApp Image 2026-04-18 at 18.37.53.webp
    353.3 KB · Hit: 29
  • WhatsApp Image 2026-04-18 at 18.37.54 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-04-18 at 18.37.54 (1).webp
    229.7 KB · Hit: 29
  • Muhteşem
Valla güzel hocam 😍 bende 5080 alıyim sonra bundan bir tane çekerim Allahın izniyle
dp port 2.1a olayı 4090 dahi yokmuş şaşırdım hocam bende 9070xt satıp geçtim bu karta son şans diye indirimden işime yaradı bizim monitörlere yakışıyor bence sende güle güle kullan hocam test edecek pek bişey yok heralde ölü pixel falan cıkmadı ufo testi canavar gibi zaten

• Beğen
Hocam 6-7 ay kullandım bu monitörü sonrasında 32inç'e geçmek istediğim için sattım. Gerçekten çok üst seviye bir monitör hayırlı olsun. Herhangi bir kalibrasyon yapmana gerek yok. Fikir olması için 6500K, 2.2 gamma ve 80 parlaklıkta kullanıyordum ben.

Hocam 6-7 ay kullandım bu monitörü sonrasında 32inç'e geçmek istediğim için sattım. Gerçekten çok üst seviye bir monitör hayırlı olsun. Herhangi bir kalibrasyon yapmana gerek yok. Fikir olması için 6500K, 2.2 gamma ve 80 parlaklıkta kullanıyordum ben.
yani kutudan ıktıgı değerler bunlar galiba hocam o şekilde devam bende yakınlık sensörü etkinleştirdim şimdilik güzel çalışıyo lg gn950b de 4k 10 bit 144 hz başarılı bir monitördü ondan buna geçince tek eksi yanı parlaklığı oyunlarda o kadar üst seviye yükseltemeyişim ve yeşillerin dolgunluğu sanki lg de daha iyiydi o yüzden satamadım duruyo onuda 2. monitör yaparım yada ona başka sistem toplarım

Örneğin benim lg monitör ips in babalarından sanırım :)

Ekler

• IMG_4720.webp
    IMG_4720.webp
    383.6 KB · Hit: 21
Örneğin benim lg monitör ips in babalarından sanırım :)
Görüntü berbat gözüküyor. Renkler yapay derecede canlı. Github sayfasından renodx indirip paylaştığım videodaki gibi oyunun klasörünün içine atar mısın? Ayrıca oyundan hdr açmayı ve oyun ayarlarından hdr modunu game moduna almayı unutma.

Görüntü berbat gözüküyor. Renkler yapay derecede canlı. Github sayfasından renodx indirip paylaştığım videodaki gibi oyunun klasörünün içine atar mısın? Ayrıca oyundan hdr açmayı ve oyun ayarlarından hdr modunu game moduna almayı unutma.
merhabalar yapacağım mutlaka fotoğraftaki gibi aşırı yapay değil aslında renkler fotoğrafta patlamış

merhabalar yapacağım mutlaka fotoğraftaki gibi aşırı yapay değil aslında renkler fotoğrafta patlamış
Doğrudur kameralar bozabiliyor. Oled bile kullansan hdr da doğru ayarlar olmazsa soluk gözükür. Oyunda Renodx varsa kullanman şart.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,700
Üyeler
192,771
Son üye
burak920142
Geri