Kasa ve işlemci fanı hızlı dönme sorunu

engin147

80+
Reaksiyon skoru
35
Merhaba arkadaşlar Yeni asus b850 plus tuf gaming anakarta geçiş yaptım ama kasa ve işlemci fan eğrisini yapmama rağmen işlemci fanı boştayken bile Bi anda dönüp yavaşlıyor anlık olarak ne yaptıysam düzeltemedim nasıl düzelticem bu ani hızlanmayı biostan level 5 ayarını seçmeme rağmen yine Bi anda dönüp duruyor ara sıra

Fan hızını kontrol eden başka bir uygulama yazılım olabilir. Kontrolcü kaynaklı olabilir . bunlar seçenekler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

biosta fan devrinin neye göre ayarlanacağını seçmen olabilir

Fan hızını kontrol eden başka bir uygulama yazılım olabilir. Kontrolcü kaynaklı olabilir . bunlar seçenekler

biosta fan devrinin neye göre ayarlanacağını seçmen olabilir
Önceki anakartım varken iyiydi Bi anda yükselme vs olmuyordu ama bu anakart biraz daha üst segment olduğu için fan ayarları da çok garip geldi bana asus b650m-r vardı önceki kart olarak format atmadan kurdum sistemi sadece fan sıkıntım var şu an arada Bi anda hızlanıp duruyor bende anlamadım fan eğrimde iyi yapmama rağmen

Önceki anakartım varken iyiydi Bi anda yükselme vs olmuyordu ama bu anakart biraz daha üst segment olduğu için fan ayarları da çok garip geldi bana asus b650m-r vardı önceki kart olarak format atmadan kurdum sistemi sadece fan sıkıntım var şu an arada Bi anda hızlanıp duruyor bende anlamadım fan eğrimde iyi yapmama rağmen
Fun step up zamanlamasınk 5-7 sn falan yap. Öyle bir ayar yok mu?

üst segmentle alakası yok fana dönmesini söyleyen bişey yoksa dönmez
bios uygulama kontrolcü bunlardan birinde ayaraların hatalı

üst segmentle alakası yok fana dönmesini söyleyen bişey yoksa dönmez
bios uygulama kontrolcü bunlardan birinde ayaraların hatalı
kontrolcüm yok hocam kasa fanları birbirine bağlı 4 pin pwm olarak kalan 4 pin le argb girişini de anakarta bağladım direk cpu zaten cpu fana takılı sizde aniden fan hızlanması vs oluyomu bazen sistem boştayken bana doğru fan eğrisi atma şansınız olurmu

Bu şekilde ayarlar hocam

Ekler

• 1000013826.webp
    1000013826.webp
    598.9 KB · Hit: 14
  • 1000013825.webp
    1000013825.webp
    564.3 KB · Hit: 17
  • 1000013828.webp
    1000013828.webp
    447 KB · Hit: 14
  • 1000013827.webp
    1000013827.webp
    348.7 KB · Hit: 15
Son düzenleme:
sıcaklıklar sorun değilse alt hepsini silenta geç

sıcaklıklar sorun değilse alt hepsini silenta geç
biostan sessiz modumu seçiyim hocam cpu ve kasa fanları için bu sorunu çözermiki 7800x3d kullanıyorum ak400 digital soğutucusu var idarelik kullanıyorum çift kule ak620 zero dark alıcam soğutucudan kaynaklı ani ısınma olduğu içinmi yapıyor acaba anakartı değiştirdiğim için format atmadım ama gerek varmı bi sorun olurmu böyle kullansam

kontrolcüm yok hocam kasa fanları birbirine bağlı 4 pin pwm olarak kalan 4 pin le argb girişini de anakarta bağladım direk cpu zaten cpu fana takılı sizde aniden fan hızlanması vs oluyomu bazen sistem boştayken bana doğru fan eğrisi atma şansınız olurmu

Bu şekilde ayarlar hocam
Hemeni değil akıcıyı seçmelisin

Yapamazsan fan control uygulamasını indir ordan ayarla

asus b650 m k kullanıyorum. armour create üzerinden yükseliş ve düşüş hızları ayarlanıyor. ama ilk açılışta hızlı dönüş durumu bende de var. çok önemsemediğim için üzerine düşmedim.

merhaba bios ayarlarındaki akıllı modu devre dışı bırakıp deneyin birde bunun dışında eğer fan blogu işlemci üzerinde tam temas etmiyorsa genelde bundanda kaynaklanabilir birde bunları kontrol edip deneyin

Geri