9800X3D RTX 5070 Ti 2K mı 4K mı

mcnalper

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhabalar 9800X3D RTX5070Ti sistem toplayacağım ama 2K Oled mi 4K Oled monitör mü alayım bilemedim. 10 sene kullanmayı düşünüyorum bu bilgisayarı. 4K şuanki oyunları oynatsa bile ilerde çıkacak oyunları oynatır mı sizce? Mantıklı bir şey yapmış olur muyum? 2K Oled alırsam 280Hz düşünüyorum. 4K’da ise henüz monitör bakmadım. Dediğim gibi uzun yıllar 4K kaldırır ise almayı düşünüyorum. Bu arada AAA oyunlar ve CS2 oynuyorum.

Merhabalar 9800X3D RTX5070Ti sistem toplayacağım ama 2K Oled mi 4K Oled monitör mü alayım bilemedim. 10 sene kullanmayı düşünüyorum bu bilgisayarı. 4K şuanki oyunları oynatsa bile ilerde çıkacak oyunları oynatır mı sizce? Mantıklı bir şey yapmış olur muyum? 2K Oled alırsam 280Hz düşünüyorum. 4K’da ise henüz monitör bakmadım. Dediğim gibi uzun yıllar 4K kaldırır ise almayı düşünüyorum. Bu arada AAA oyunlar ve CS2 oynuyorum.
5070Tİ 4k da pek memnun etmez tabi 2 3 sene sonra değiştireceğim dersen 4k monitör yoksa 2k öneririm

Neden öyle dediniz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anladım, malesef değiştirme şansım yok 10 yıl bu bilgisayarı kullanacağım. O durumda 2K tercih edeyim.
Oled de burn-in durumu olabiliyor çünkü bana kalırsa da 2k oled kafi gibi

10 yıl idare edebilir misin bilemem, RTX 3000 bile günümüzde yetersiz geliyor 2 nesil geçmeden kartlar, optimize edilmeyen oyunlar yüzünden ömrü kısaldı, 1440p al daha uzun ömürlü olur.

Oled de burn-in durumu olabiliyor çünkü bana kalırsa da 2k oled kafi gibi
Teşekkür ederim, o zaman 2K Oled tercih edeceğim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

10 yıl idare edebilir misin bilemem, RTX 3000 bile günümüzde yetersiz geliyor 2 nesil geçmeden kartlar, optimize edilmeyen oyunlar yüzünden ömrü kısaldı, 1440p al daha uzun ömürlü olur.
Bakacağım da malum güncel teknolojiler ile inşallah edebiliriz hocam.

Oled teknolojisi 10 seneyi kaldırmayabilir bence
Ne alaka abi ? :D
Gidip en ucuz oledi alırsan pixel refreshtir bakım modlarıdır panel korumadır özellikleri olmazsa 10 yıl dayanmaz.
Ortalamanın üstü güncel oled bir monitör alırsan bilhassa Samsung ya da LG marka, 10 yılı çok rahat devirir.

Ne alaka abi ? :D
Gidip en ucuz oledi alırsan pixel refreshtir bakım modlarıdır panel korumadır özellikleri olmazsa 10 yıl dayanmaz.
Ortalamanın üstü güncel oled bir monitör alırsan bilhassa Samsung ya da LG marka, 10 yılı çok rahat devirir.
Asus Rog serisi düşünüyordum. XG27ACDMS mesela.

Güncel bir montiör hocam alabilirsin
Yukarıda saydığım özellikler var ayrıca panelin ısınmaması için heatsink yapmışlar pasif soğutma görevi görüyor panelin arkasında ya da içinde

Hocam merhaba ufak bi detay ama belirtmek istedim ACDM modeli değilde AQDM olan seriyi alırsanız daha iyi olur hem sensör avantajı hemde bir kaç tane daha avantajı vardı bi değerlendirin derim

Geri