Çözüldü✓ R7 7700X işlemci sıcaklığı normal mi?

7700X sıcak çalışan işlemcide . bu kadar degil. aynı işlemciyi corsair h150 soğutucu ile kullanıyorum. stress testinde 82 felan takılıyordu .

145 watt tüketimde normal bu ısılar korkulacak bir şey yok. Boost hızını çok kesmiyorsa veya watt değerini sürekli düşürmüyorsa sorun yok demektir.

1776841534908.webp

Deminden Msı Center girdim sıcaklıgı 128 gösteriyor aç kapa filan yaptım programı dedim galiba buga girdi yok böyle kaldı
145 watt tüketimde normal bu ısılar korkulacak bir şey yok. Boost hızını çok kesmiyorsa veya watt değerini sürekli düşürmüyorsa sorun yok demektir.

Hocam 3lu kabloyu kulkanin pompa kablosunu takin sonra occt testi yapin ve bu arada pompa ve fan hızlarını kontrol ediniz ve o sıvı soğutma ile o sıcaklar normal degil ve pompa nin altındaki jelatini sokmuşsunuz dur diye düşünüyorum

Hocam 3lu kabloyu kulkanin pompa kablosunu takin sonra occt testi yapin ve bu arada pompa ve fan hızlarını kontrol ediniz ve o sıvı soğutma ile o sıcaklar normal degil ve pompa nin altındaki jelatini sokmuşsunuz dur diye düşünüyorum
söktüm hocam jelatin kalmadı 3 kabloyu takıcaz o zaman başka programdan baktım boşta max 50 derece 35-45 lerde geziyor msı center buga girmiş 128 derece işlemcinin gitmesi lazım

Geçenlerde Arctic Liquid Freezer III Pro 360 sıvı soğutma aldım. Bundan önceki soğutmam Thermalright Frozen Prism 240'Ti. R7 7700X işlemciyi kullanıyorum. Oyunlarda 95 dereceyi gördüğü için Arctic Liquid Freezer III Pro 360 sıvı soğutmaya geçtim. Stres testi yaptığımda işlemci 92–94 derecelere çıktı. Bu soğutmada bu sıcaklıklar normal mi? Termal macun olarak soğutmanın içinden çıkan MX-6'yı kullandım.
Kankam ayni islemci, ayni sogutucu, msk anakart var. Bios oc-uv ayarimi atayim sana birazdan

Bence voltaj dengesiz gereksiz voltaj ciddi ısınmasına sebep oluyor

Ryzen 7000 ısınır biraz normal. 7800X3D düşük güç tüketimine ragmen ısınıyor. 7700X muhtemelen 7800X3D den fazla güç tüktiyor 360mm ile 90 görürsün rahat ben 7800x3d ile 75-80 görüyosam.

Görsel eklersen daha rahat bakarız. Bir de oyunda baya azalır ısılar
7800x3d ile hangi oyunlarda 75-80 görüyorsunuz? Ben bu soğutucu ile kullanıyorum 2k ekranda 70 derece üstünü görmedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,927
Üyeler
192,831
Son üye
Eymen1719
Geri