❌İndirim Bitti! Iffalcon 55U95A 4K Ultra HD 55" MiniLED TV 40.999 TL

50 inç modelini aldım. Karartma bölgesi az olduğu için siyah performansı kötü. Film açtım üst ve alt siyah bantlar gri. Filmin zevkinin içine ediyor. İade edeceğim.
Belki yerel karartma ayarı vardır hocam. 180 bölgede yerel karartma yapabiliyor diye biliyorum. Premium mini led tvler kadar olmasa da barları halletmesi lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Servisten birisiyle görüştüm geçen TV kurulumunda, kendisinin dediği şey oled alma 3 yıl içerisinde çoğu arıza yapıyor dedi. Tamiri olmuyor zaten, arizada yapiyor servislerde herşeyi kullanıcı hatasına itiyor. Çok yoruyorlar adamı, Kullanirim arizalaninca atarim mantigiyla aliyorsan al yoksa alma dedi. Zaten dikkat ederseniz ikinci el oled'ler satılmıyor, teknoloji bilen hiçkimse garantisi bitmiş olede yanaşmıyor. Oled'in ömrü genelde 3 yıl 5 yıl arasıdır. Salon TV'si olmaz oled TV'den. LG garantisinide hiç beğenmiyorlar diye biliyorum.
Oled görüntü kalitesi anlamında tepe parlaklık hariç kusursuza yakın. Ömür anlamında da çok kısıtlı maalesef. Hayatın kendisi gibi bir şey 😂

Belki yerel karartma ayarı vardır hocam. 180 bölgede yerel karartma yapabiliyor diye biliyorum. Premium mini led tvler kadar olmasa da barları halletmesi lazım.

Oled görüntü kalitesi anlamında tepe parlaklık hariç kusursuza yakın. Ömür anlamında da çok kısıtlı maalesef. Hayatın kendisi gibi bir şey 😂
Kesinlikle laptop'um oled. Oled kullandigimdan beri miniled disindaki tum LCD panelleri kullanamıyorum. Oled insanin basina dert aciyor :D Ama TV olarak acik kalacaksa çok problem.

beyler 55'' var bizde ocak ayında aldık tam f/p özellikle müstakil evde oturuyorsanız kendi sesi müthiş. oled yanma korkusu olanlar gönül rahatlığıyla alsınlar. babam çok haber izler sabahtan akşama ulusal kanallar açık daha gölgelenme yok. görüntü aynı sinema gibi parlaklığı gündüz film izlerken bile iyi daha ne olsun. siyahlar müthiş. ben bu tvyi almadan önce samsung 2k oled monitörü aldım keşke almasaydım diyorum çünkü tvlerde smooth özelliği var görüntüler daha akışkan oluyor. normalde dizileri monitörde izlerden şimdi direkt tvde açıyorum yağ gibi mübarek. alanlara şimdiden h.o.
50 inç modelini aldım. Karartma bölgesi az olduğu için siyah performansı kötü. Film açtım üst ve alt siyah bantlar gri. Filmin zevkinin içine ediyor. İade edeceğim.
2 farklı gorus ılgınc. Almadan anlasılmıcak gıbı durum. Ama miniled tam oled deneyimi vermesede en yakın olan dıye bılıyorum. Acaba renk ayarlaında mı bir sorun var. Gri olmaması lazım siyahlar.

Kesinlikle laptop'um oled. Oled kullandigimdan beri miniled disindaki tum LCD panelleri kullanamıyorum. Oled insanin basina dert aciyor :D Ama TV olarak acik kalacaksa çok problem.
hem cok pahalı hem de sureklı ızlenen bir ekrna oldugu ıcın mınıled tv de daha mantıklı gelıyor bana. 60k verip yanma riskiyle ugrasmak her ne kadar mukemmel olsa da bende stres yaratır :D

.Yerel karartma ayarı en yüksekte. Halledemiyor. Şok oldum.
2 farklı gorus ılgınc. Almadan anlasılmıcak gıbı durum. Ama miniled tam oled deneyimi vermesede en yakın olan dıye bılıyorum. Acaba renk ayarlaında mı bir sorun var. Gri olmaması lazım siyahlar.

hem cok pahalı hem de sureklı ızlenen bir ekrna oldugu ıcın mınıled tv de daha mantıklı gelıyor bana. 60k verip yanma riskiyle ugrasmak her ne kadar mukemmel olsa da bende stres yaratır :D
Bütün ayarları denedim. Çaresi yok. 50 inç konusunda yazdığım mesaj;

50 inç olanını aldım. Rezalet bir local dimming performansı var. 50 inç ekranda 120 karartma bölgesi olunca böyle olacağını biliyordum ama alıp bir deneyeyim dedim. Siyahlar siyah değil gri. Mini LED olmayan normal VA panelden çok az daha iyi o kadar. Samsung M7 ve G7 43 inç var elimde. Siyahlar konusunda M7'den hallice. G7'den çok daha kötü. G7 bunun yanında OLED gibi.

.Yerel karartma ayarı en yüksekte. Halledemiyor. Şok oldum.

Bütün ayarları denedim. Çaresi yok. 50 inç konusunda yazdığım mesaj;

50 inç olanını aldım. Rezalet bir local dimming performansı var. 50 inç ekranda 120 karartma bölgesi olunca böyle olacağını biliyordum ama alıp bir deneyeyim dedim. Siyahlar siyah değil gri. Mini LED olmayan normal VA panelden çok az daha iyi o kadar. Samsung M7 ve G7 43 inç var elimde. Siyahlar konusunda M7'den hallice. G7'den çok daha kötü. G7 bunun yanında OLED gibi.
Amazonda 512 karartma bölgesi var diyor. 120 demissiniz.
512’ye Kadar Yerel Karartma Bölgesi: 500+ seviye yerel karartma bölgesiyle piksel seviyesinde ışık kontrolü sağlar. Her karedeki detayları hassas biçimde yakalayarak size lüks ve etkileyici görüntüler sunar.
Yanlış beyan mı bu? Konudaki tvden bahsediyorum ben.

Amazonda 512 karartma bölgesi var diyor. 120 demissiniz.
512’ye Kadar Yerel Karartma Bölgesi: 500+ seviye yerel karartma bölgesiyle piksel seviyesinde ışık kontrolü sağlar. Her karedeki detayları hassas biçimde yakalayarak size lüks ve etkileyici görüntüler sunar.
Yanlış beyan mı bu? Konudaki tvden bahsediyorum ben.
Hocam o iş şöyle 512 ye kadar yazıyordur. Yani 50 inçte farklı 55 inçte farklı 85 inçte farklıdır. Ben evimde 55 kullanıyorum çok memnunum siyahlarım gri de değil ekstra ince ayar falanda yapmadım televizyoncular ne yaptıysa.

Hocam o iş şöyle 512 ye kadar yazıyordur. Yani 50 inçte farklı 55 inçte farklı 85 inçte farklıdır. Ben evimde 55 kullanıyorum çok memnunum siyahlarım gri de değil ekstra ince ayar falanda yapmadım televizyoncular ne yaptıysa.
Anladım hocam teşekkürler. Max değeri yaziyor o zaman oraya. Biraz yanıltıcı oluyor benim gibi bilmeyip sadece okuyup alan için. 55 inç düşünüyorum ben de iffalcon oled olmasada sizin kullandiginiz üründe siyahlar oyunlar ve filmlerde tatmin edici mi hocam?

Anladım hocam teşekkürler. Max değeri yaziyor o zaman oraya. Biraz yanıltıcı oluyor benim gibi bilmeyip sadece okuyup alan için. 55 inç düşünüyorum ben de iffalcon oled olmasada sizin kullandiginiz üründe siyahlar oyunlar ve filmlerde tatmin edici mi hocam?
Hocam oyun oynamıyorum ama ekran 144 HZ bence tatmin eder. Filmlerde falan inanılmaz gözüküyor bence. Ama benim görüşlerim sizi yanıltmasın ben 10 yıllık 55 inç 4K LG televizyondan geçiş yaptığım için dopamin seviyelerim TV konusunda dolmadığından da olabilir :) Hele mağazaya gidip TV bakarsanız ne OLEDler var diğerlerinin suratına bakasınız gelmiyor o yüzden sizde eski bir TV den geçecekseniz gayet tatmin eder memnun kalırsınız.

Hocam oyun oynamıyorum ama ekran 144 HZ bence tatmin eder. Filmlerde falan inanılmaz gözüküyor bence. Ama benim görüşlerim sizi yanıltmasın ben 10 yıllık 55 inç 4K LG televizyondan geçiş yaptığım için dopamin seviyelerim TV konusunda dolmadığından da olabilir :) Hele mağazaya gidip TV bakarsanız ne OLEDler var diğerlerinin suratına bakasınız gelmiyor o yüzden sizde eski bir TV den geçecekseniz gayet tatmin eder memnun kalırsınız.
10 senelkk Vestel den geçeceğim ben de 😁😁 ekranimin ortasinda siyah bir çizgi cikinca vaktin dolduğunu anladım ben de bakmaya başladım. Deneyimlerimiz aynı olacaktır diye düşünüyorum o vakit.

Bir süredir stoklarda yoktu 3 Ay önce Lansman fiyatıyla 37.000 TL 3 Taksitle almıştım aşırı memnunum. 41 Bin TL den tekrar stoklara girmiş bayadır stoklarda yoktu diye hatırlıyorum. Değerlendirilebilir. F/P MiniLED arayanlar çökebilir.

Hocam stok bitmiş. 55inçte isterseniz indirim bitti diye değiştirin.

dostum o arkadaşın kurulum yapan ekibi ya ayar yapmamış ya da donanımsal bir sıkıntı var. ben o led monitörüde koyuyorum yanına farkı anlamak imkansız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,756
Üyeler
193,127
Son üye
murattrk
Geri